joi, aprilie 18, 2024
AcasăNewsCine este Ioan Crișan, arădeanul aruncat în aer cu mașină cu tot....

Cine este Ioan Crișan, arădeanul aruncat în aer cu mașină cu tot. Afacerile care i-ar fi putut aduce moartea

-

Ioan Crişan (66 de ani), omul de afaceri care a murit în explozia produsă sâmbătă dimineața în parcarea unui supermarket din Arad, a lucrat 25 de ani ca electronist la Aeroportul Arad. Afacerea cu somn african a pornit de la un hobby.

Ioan Crișan a murit sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, după ce maşina în care – un Mercedes ultimul tip – se afla a fost aruncată în aer. Incidentul a avut loc în parcarea supermarketului Profi. Autovehicului a explodat imediat după ce a fost pornit.

Ioan Crișan era tatăl Laurei Bîlcea, fosta soție a actualului deputat Sergiu Bîlcea (PNL). Așadar, omul de afaceri era fostul socru al deputatului Sergiu Bîlcea (40 de ani).

Crișan avea afaceri în domeniul piscicol. Ioan Crișan creștea somn african în 22 de bazine, iar peștele era exportat în țări occidentale.

- Advertisement -

Ioan Crişan a înfiinţat prima crescătorie de somn african din România, în fosta Fabrică de Cânepă din Iratoşu, o comună aflată la 22 de kilometri nord de municipiul Arad, foarte aproape de granița cu Ungaria.

A început afacerea în 2007, cu un împrumut de la bancă

Pasionat de pescuit, Ioan Crișan a reușit să-și transforme un hobby într-o afacere de succes. Înainte de a fi om de afaceri, Crișan lucrase 25 de ani ca electronist la Aeroportul Arad.

- Advertisement -

Afacerea pe care și-a construit-o în domeniul piscicol a devenit una de amploare. Într-un interviu dat pentru „Adevărul” în urmă cu 8 ani, Ioan Crișan povestea că are 22 de bazine pline cu somni cu dimensiuni de la 250 de grame la 15 kg.

 

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.
Ioan Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta pe viitor o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde exporta şi somn african.

Crişan a început afacerea în 2007, cu un împrumut de la bancă. De asemenea, a apelat și la prieteni pentru a strânge suma de care avea nevoie – 260.000 de euro. Apoi, a cumpărat 50 de hectare de teren, utilaje şi peşte.

Fabrica de cânepă din Iratoşu, pe locul căreia se află crescătoria de somn african, era foarte veche și renumită. Se semănau în jur de 600 de hectare de cânepă, prin contractare cu satele din jur, Iratoşu, Turnu şi Dorobanţi.

Firma Crimatex SRL, deținută de Ioan Crișan, a avut în 2020 un număr de 14 angajaţi și o cifră de afaceri de 3 milioane de lei.

Deși a fost an pandemic, Crimatex SRL a înregistrat profit: 57.000 de lei, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Totuși, cifrele nu se compară cu anii 2017 şi 2018, când firma lui Crişan a raportat profituri de peste 500.000 de lei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Misterele atacului mafiot la Arad. Ioan Crișan creștea somn african și crocodili în 22 de bazine încălzite cu apă termală

* VIDEO. Momentul în care mașina lui Ioan Crișan e aruncată în aer. Bombă puternică, precum cele folosite de mafioții italieni

* Moartea lui Ioan Crișan – Principala pistă pe care merg anchetatorii. Primul cerc de suspecți în atacul mafiot de la Arad

* Arad – cel mai „incendiar” oraș din România. Trei mașini făcute scrum într-o săptămână, alte atacuri de tip sicilian

* George Simion – acțiuni de aurolac politic, împotriva Constituției. Vrea „suspendarea președintelui Iohannis printr-un referendum național”, deși suspendarea o poate face doar Parlamentul! Prin „referendum național” se decide demiterea, nu suspendarea!

* Primăriile lui Negoiță și Piedone au blocat demolarea chioșcurilor ilegale de la metrou ale baronului Rădoi, în sectoarele 3 și 5

* Cadou la „aniversarea” a doi ani de pușcărie: Liviu Dragnea mai rămâne după gratii cel puțin trei luni! Până la 27 august nu mai are voie să depună cerere de eliberare

* Adrian Năstase recunoaște că doi securiști grei l-au sfătuit să-l aducă pe Cozmin Gușă în PSD: generalul Iulian Vlad și turnătorul Dan Voiculescu

* Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -