VIDEO. Arma înspăimântătoare a viitorului: roiurile de drone. Sunt organizate în escadrile și îți pică în cap din cer

1
888

Ne îndreptăm rapid spre o nouă generație de arme de atac aerian: roiurile de drone autonome. Cel puțin așa cred experții militari, care avertizează că pericolul este uriaș, această tehnologie având un mare potențial de dezvoltare, scrie Digi24.ro.

O dovadă a potențialului nimicitor al acestor drone este atacul din luna septembrie asupra instalațiilor petroliere din Arabia Saudită. Și este doar începutul!

Următorul pas e mai aproape decât ne-am închipui. Sunt de grupuri de drone organizate în escadrile, care se coordonează singure, independent de voința umană, și acționează în grup.

Evident, ele au o serie de funcții preinstalate, bazate pe modul de deplasare al stolurilor de păsări, de exemplu. Dotate cu senzori care le permit să comunice între ele, dronele își pot transmite ordine unele altora.

Potențialul este enorm, de la identificarea și izolarea unor ținte acolo unde soldații nu au acces sau ar risca să pice într-o ambuscadă, la distrugerea unor facilități civile și militare, cu riscuri minime de eșec.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here