Politicile falimentare și secretomania regimului comunist din China pun în mare pericol întreaga omenire, care se vede confruntată cu posibilitatea unei reizbucniri a pandemiei de Covid. În acest moment, experții în sănătate din Marea Britanie estimează că aproximativ 9.000 de persoane mor zilnic în China din cauza virusului. Strategia proastă a Beijingului a lăsat 1,3 miliarde de oameni fără imunitate de turmă, iar pericolul unor mutații este destul de mare după ce Guvernul a renunțat brusc și complet la restricții. Granițele Chinei s-au redeschis complet, iar acum peste 50% din valurile de chinezi care pleacă spre toate colțurile lumii sunt infectați.
În China, regimul comunist continuă minciunile și secretomania specifice, care au marcat tot ceea ce a fost legat de Covid în ultimii 3 ani. În Beijing, în urmă cu 3 zile s-au raportat doar doi morți din cauza virusului. În schimb, crematoriile au anunțat că li s-a depășit capacitatea de incinerare, iar imagini difuzate de amatori pe Twitter arată săli întregi pline cu cadavre băgate în saci.
China has officially reported two deaths in Beijing during the latest Covid surge but crematoriums are saying they’ve run out of space to put the bodies. #china pic.twitter.com/KSgzfJOUAU
— China Uncensored (@ChinaUncensored) December 22, 2022
Ceea ce se întâmplă acum demonstrează falimentul regimurilor autoritare, indiferent de situația cu care sunt confruntate, și incapacitatea de a gestiona crizele comparativ cu sistemele democratice.
Lungul șir al minciunilor și măsurilor greșite luate de China comunistă a aruncat omenirea în haos doi ani și acum o pune din nou în pericol
China a mințit întreaga lume în 2020, ascunzând epidemia de coronavirus timp de 6 săptămâni (de la apariția primului focar, în decembrie 2019, până la sfârșitul lui ianuarie 2020). Apoi a obținut de la Organizația Mondială a Sănătății amânarea unui avertisment oficial privind urgența de sănătate publică alte câteva săptămâni.
În acest timp, din China mii de avioane au zburat cu pasageri către toate colțurile lumii, ducând virusul pretutindeni. În Europa, prima lovitură a încasat-o Italia în februarie, din cauza legăturilor mai strânse cu China.
După ce pandemia n-a mai putut fi ascunsă și toate statele au fost alertate, China a introdus cele mai drastice restricții din întreaga lume. Corelate cu foarte slaba calitate a vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de chinezi (s-a descoperit că unul dintre acestea avea eficiență 2% după prima doză și aproximativ 60% după a doua), aceste politici de sănătate au privat o populație de 1,3 miliarde de persoane de dobândirea imunității de turmă.
În timp ce în restul lumii pandemia s-a încheiat, practic, în primăvara lui 2022, în China restricțiile au continuat la fel de dure până acum câteva săptămâni, când populația ajunsă dincolo de orice limită a suportabilității s-a revoltat.
2022: one of the worst year in my life in China.
Two months of lockdown for nothing (got Covid anyway)
Before the propaganda will turn it, into a great success story of Chinese government, please don’t forget we witnessed one of the worst pages in modern history – remember 👇 pic.twitter.com/IN4eXcwETS
— Marco Castelli (@macastel3) December 28, 2022
Regimul de la Beijing s-a speriat de amploarea protestelor și a decis, peste noapte, anularea restricțiilor aproape integral, redeschiderea granițelor, eliminarea testărilor etc.
Acest lucru a dus la o răspândire fulgerătoare a virusului în populația neimunizată. Practic, China este în decembrie 2022 în situația în care era restul lumii în ianuarie 2020!
În acest moment, numărul cazurilor din China nici nu mai poate fi măsurat, dar directori de companii spun că au și 90% dintre angajați bolnavi.
Avioanele cu chinezi sosite în restul lumii sunt pline de oameni bolnavi. În Italia, peste 50% din pasagerii veniți din China au Covid
Sistemul medical chinez, unul mult mai slab dezvoltat chiar și decât cel românesc (în China sunt de 3 ori mai puține paturi de terapie intensivă la milionul de locuitori comparativ cu România, de exemplu), a cedat imediat. Oamenii ajunși în stare critică n-au unde să fie internați, iar imaginile de pe holurile spitalelor chinezești sunt apocaliptice, cu personal care resuscitează pacienți direct pe podea, în sălile de așteptare.
⚡️ In China, during the new outbreak of COVID-19, the health care system cannot cope with the influx of patients. – Sky News. pic.twitter.com/Nxw9vJu0qi
— FLASH (@Flash_news_ua) December 29, 2022
Răspândirea bruscă și masivă a virusului într-o populație atât de mare crește masiv riscul unor noi mutații ale Covid, care ar putea pune în pericol întreaga omenire. Acum, s-a ajuns ca totul să depindă din nou de noroc.
O altă măsură criminală a regimului de la Beijing a fost deschiderea completă a granițelor. La fel ca la începutul ascuns al epidemiei, către destinații din întreaga lume au început să plece, din China, un număr uriaș de avioane pline de persoane bolnave.
În Italia, autoritățile s-au speriat când au descoperit că peste 50% din chinezii sosiți sunt infectați cu Covid. Situația este aceeași peste tot.
SUA și alte țări au anunțat că persoanele care vin din China vor avea nevoie, obligatoriu, de teste Covid negative. Autoritățile de la Washington se gândesc și la alte măsuri care să încerce încetinirea extinderii acestui nou uriaș focar reprezentat de China.
Se estimează că vârful primului val de Covid va fi atins în China la mijlocul lui ianuarie, când vor fi 3,7 milioane de cazuri și 25.000 de morți pe zi
Firma britanică de date Airfinity, specializată în domeniul sănătății, estimează că în acest moment mor cam 9.000 de oameni zilnic în China din cauza Covid, un număr dublu față de acum o săptămână. De la 1 decembrie până azi, se presupune că aproximativ 100.000 de persoane au murit în China din cauza Covid. Numărul infectărilor ar trebui să fie de peste 18,6 milioane, dar datele sunt pur estimative, în lipsa unor surse guvernamentale chineze de încredere.
Primul vârf al numărului de infectări cu Covid în China ar trebui să fie atins în 13 ianuarie, estimează Airfinity – când vor fi circa 3,7 milioane de noi cazuri pe zi. Pe 23 ianuarie se va atinge vârful ratei de mortalitate, estimează aceeași agenție britanică. În China vor fi atunci circa 25.000 de morți pe zi. Se preconizează că în lunile decembrie 2022 și ianuarie 2023 vor fi în total circa 584.000 de morți de Covid.
This is what Zero covid deaths looks like in China. Western Media is being too polite to the CCP and cruel to the Chinese people. pic.twitter.com/963R3dlRjK
— Hal Sparks (@HalSparks) December 29, 2022
În acest timp, regimul comunist continuă să dezinformeze în mod grosolan. O vastă rețea națională de centre de testare Covid a fost dezmembrată de autorități, iar acum, în lipsa testărilor, China raportează doar câteva mii de cazuri pe zi!
Deocamdată însă, nu sunt motive de panică. Agenția de Sănătate a UE spune că în Europa populația are un grad mare de imunizare la virus, iar variantele care fac ravagii acum în China au fost deja în restul lumii, fiind și înlocuite de alte tulpini.
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a făcut apel la Guvernul chinez să fie mai transparent, mai comunicativ și să dea restului lumii date detaliate privind situația pandemică reală din țară. „În absenţa unor informaţii complete din China, este de înţeles că unele ţări din lume acţionează în moduri despre care cred că ar putea proteja populaţia”, scrie Ghebreyesus pe Twitter.