VIDEO. Analfabetul Ciolacu: „Toți copiii TREBIE să AIBE școală”. Ridiculizat de un cunoscut jurnalist: „E dovada vie că un om fără școală poate să ajungă premierul României… și, poate, mâine – președinte României”

4
2442

Problemele grave pe care le are premierul Marcel Ciolacu în folosirea limbii române i-au atras acestuia un comentariu acid din partea jurnalistului Florin Negruțiu de la Digi 24.

Jurnalist rafinat, bun cunoscător al limbii române, Florin Negruțiu a sesizat felul în care prim-ministrul Marcel Ciolacu pronunță verbele „trebuie” și „să aibă”. Penibil și caraghios: „trebie” și „să aibe”.

Mai grav e că poceala lui Ciolacu n-a avut loc la o șuetă de partid sau la un șmen tovărășesc, social-democrat, ci la deschiderea anului școlar, pe 11 septembrie.

Șeful PSD a fost la Liceul Tehnic „Anghel Saligny” din București (dacă-l pui să scrie numele marelui inginer, în mod sigur îl pocește!). Acolo, încercând să facă pe deșteptul, le-a explicat elevilor și profesorilor (în mod cert, mai alfabetizați decât el!) cât de importantă e școala.

Printre frazele dezlânate ale lui Marcel Ciolacu s-au strecurat și aceste două poceli:

  • „trebie și o reformă administrativă”;
  • „toți copiii trebie să aibe aceeași șansă”

Jurnalistul Florin Negruțiu a ridiculizat relația precară a liderului PSD cu limba română.

VIDEO: Florin Negruțiu despre Marcel Ciolacu

Comentariul ironic al lui Florin Negruțiu

* „Gigantic! Domnul Ciolacu ne-a uimit. Hai să tragem o concluzie, cu cuvintele lui Marcel Ciolacu. «Toți copiii trebie să aibă școală»dăcât că școala vieții! Adică, de ce te-ai duce la școală când se poate…? Uite, e dovada vie că un om fără școală poate să ajungă premierul României… și, poate, mâine – președinte României.”

* „Ar trebui să înțeleagă domnul Ciolacu că are niște lipsuri, are niște lacune. Da’ la ce i-ar folosi? Că acolo se înțeleg pe limba lor, în Guvern.”

* „Ăștia, mai răsăriții, n-au prins posturi guvernamentale și nici n-or să prindă poziții în statul român. Suntem conduși de o coaliție a mediocrilor, unde așa se vorbește.”

* „Au tăiat câteva mii de școli din planul de modernizare prin PNRR. Erau bani gratis de la Comisia Europeană pentru modernizarea școlilor. N-au fost în stare să facă niște proiecte pentru școli. N-au fost în stare să facă niște proiecte pentru spitale. Ăștia nu ne trebie, domn’e! Nu ne trebie! Las’ că împrumutăm! Aici sunt foarte buni, să împrumute bani – ăia ne trebie. Da’ banii gratis de la Uniunea Europeană nu ne trebie, pentru că trebiescrim proiecte, și nu știm să scrim. Dacă n-am fost la școală, cum să știm să scrim proiecte?!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* I s-a înfundat și mega-coruptului pe care PSD îl ține în brațe de 31 de ani! Baronul Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant cu o șpagă de peste 250.000 de euro

* FOTO. DNA a arătat țării cât de mare e o șpagă de baron PSD. Cele 2.500 de bancnote de câte 500 de lei au fost găsite de procurorii DNA în portbagajul mașinii lui Buzatu

* VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

* Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Lumea paralelă a lui Ciolacu: „Pot cumpăra consistent cu 100 de lei!”. Premierul crede că România e „paradis fiscal”, deși statul jupoaie 47% din salariile românilor

* Ministrul Boloș (PNL), pe urmele lui Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

* Firele tragediei de pe Autostrada Moldovei duc la Grindeanu: muncitorii care au spart conducta lucrau nesupravegheați! De doi ani, Ministerul Transporturilor n-a angajat diriginți de șantier

* Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR. Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

* VIDEO. Urlete în Parlament. Simion: „Semnează moțiunea!”. Șoșoacă: „Ieși! Nu semnez nimic cu susținătorii de violatori”. Simion: „Pupă-l în fund pe Ciolacu!”. Șoșoacă: „Pupă-l tu, că ești pe invers!”

* Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu, e îngropată în datorii: 32 de milioane de euro, din care 1,4 milioane către salariați și 7,5 milioane către stat

4 COMENTARII

  1. Un Prim Ministru al oricarei tari ,,,,trebie” sa ,,aibe ” scoala. Datr nu si unul PSD-ist care nu a lucrat nicaieri pana la 36 de ani , revolutionari intr-un judet in care nu a existat Revolutie in decembrie ’89.

  2. Păi de ăștia conducători ne trebie 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Parcă văd că pe banditul buzat îl votează poporul si in pușcărie 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  3. Îmi aduc aminte(din nou) că,acum 2 ani si jumatate,cand protestele anti restrictii Covid erau in floare,Ciolacu a intrat la Realitatea Plus(cred ca la fata lui tata sau la Alexandreasca,nu mai stiu) si a zis,extrem de convingator,ca romanii trebuie sa MUNCESTE(nu sa munceasca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here