Bugetul Sectorului 1 pe 2021, în valoare de 1,068 miliarde lei, a fost aprobat miercuri în Consiliul Local, prin votul consilierilor USR-PLUS și PNL. Anunțul a fost făcut de primărița Clotilde Armand, care săptămânile trecute a avut niște clinciuri cu liberalii, acuzându-i că s-au aliat cu PSD ca să-i respingă bugetul.
Între timp, cele două partide au reușit să ajungă la înțelegere, spre deosebire de Primăria Generală, unde exact în aceeași zi USR-PLUS s-a abținut de la vot, ceea ce a dus la respingerea bugetului propus de primarul Nicușor Dan.
Clotilde Armand spune că actualul buget este cu 12% mai mic decât cel din 2020, dar cu toate acestea vor crește investițiile în trei direcții prioritare: educație, sănătate și infrastructură. Proiectul de buget, publicat pe site-ul Primăriei Sectorului 1, poate fi citit AICI,
Bugetul pe 2021 va fi suplimentat, speră Clotilde Armand, prin trecerea mai multor proiecte pe bani europeni, fonduri evitate de fosta administrație PSD de teama controalelor și a investigațiilor OLAF și DNA.
Unde spune Clotilde Armand că vor merge banii din bugetul Sectorului 1
„În ședința de astăzi a Consiliului Local Sector 1 consilierii au votat bugetul general centralizat pentru anul 2021. Veniturile totale prognozate în acest an sunt de 1,068 miliarde lei, în scădere cu 176 milioane lei, adică cu 12% mai puțin față de veniturile încasate în anul 2020.
Chiar dacă bugetul pe 2021 este mai mic față de anii precedenți am prevăzut investiții majore în: sănătate, educație și infrastructură. De asemenea, avem multe proiecte pentru comunitate pentru care luptăm să accesăm fonduri europene – domeniu total străin până acum în Primăria Sectorului 1.
Sunt alocați bani pentru construirea de noi școli (grădiniță și școală în cartierul Greenfield, Școala Regală, școală în Str. Apicultorilor și școala în cartierul Henri Coandă), iar mai multe unități de învățământ vor fi extinse sau modernizate. Alte proiecte de investiții pe care administrația locală își propune să le deruleze:
– Finalizarea lucrărilor pentru cele două bazine semi-olimpice și finalizarea studiilor pentru construirea bazinului olimpic Media;
– Vor fi construite, reabilitate și refăcute terenurile/sălile de sport de la mai multe școli și reabilitare/construire terenuri de fotbal și rugby;
– Amenajarea de parcuri și spații de recreere;
– Modernizare, restaurare și eficientizare energetică pentru imobilul „Teatrul Excelsior”;
– Reabilitarea Teatrului “Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu.
– Consolidare și alte lucrări de intervenție la Biserica “Mănăstirea Cașin”;
– Amenajarea a două Centre de Colectare Selectivă a Deșeurilor (în total vor fi cinci);
– Amenajarea a 2.000 de platforme de colectare selectivă de deșeuri (faza de proiectare + 10 platforme pilot);
– Achiziția, instalarea și punerea în funcțiune a 17 stații de reîncărcare pentru autoturismele electrice;
– Plantarea a 50.000 de arbori;
– Finanțarea lucrărilor de modernizare a UPU și a Ambulatoriului de la Spitalul Floreasca;
– Construim primul centru din România de recuperare pentru marii arși (proiect aflat în pregătire);
– Lucrări de reabilitare termică la 74 de blocuri de pe raza Sectorului 1;
– Proiectare și lucrări de reabilitare termică pentru alte 85 de blocuri;
– Locuințe pentru tineri și tineri profesori;
– Modernizare infrastructură rutieră (50 de străzi);
– Parcări de cartier.
Mulțumesc consilierilor pentru că au votat bugetul și au realizat că bugetul comunității este mai presus de interesele transpartinice. Cetățenii sunt pe primul loc și așteaptă de la noi rezultate!
Continuăm!“
https://www.facebook.com/clotildearmand.ro/posts/304822051009127
POFTIM, iată că acolo unde ȘI PRIMARUL, ȘI CONSILIERII maiii… „lasă-de-la-ei” (!!!), se ajunge la un ACORD asupra bugetului-local!!!
LA FEL o să se întâmple, sperăm (ba chiar… CREDEM!), și la Primăria-Iași, la Primăria-Generală-a-Capitalei sau pe unde or mai exista astfel de probleme între partidelele coaliției parlamentar-guvernamentale, daaaaaaaaaaaaaa?!!!
Vedeți că… SE POATE???!!!
Iată căăă… am mai scos ooo… „Criză” (cuuu… „C”-mare!) de pe răboj: „Criza-de-7/10 zile” (zisă și „Criza-Voiculescu-Cîțu”) este deja istorie…, „Criza-de-la-Iași” (cunoscută și sub numele deee…… „Criza-Chirica-Chichirău”: cum sunăăă…, Doamneee…!!!) pare-n-curs-de-rezolvare (prin… IMINENTA – se pare – „pitire” – Sic! –, pe chestii PENALE, deee… CORUPȚIE-CONVULSIV-REPETATĂ, a unuia/unora dintre principalii-combatanți!), mai rămâne „Criza-de-la-Primăria-Generală-a-Capitalei” („Criza-Spitalelor-Primăriei” mai-ales/printre-altele!)…
Asta e…, una-se-stinge-,-alta-apare (c’așa-i în viață…, cum zice și cântecu’: „Unu’-naște-/-Altu’-moare”!): în fond și celebrul „Război-DE-ȘASE-ZILE” din Orientul-Apropiat, din iunie 1967 (conflict-militar al cărui nume l-a inspirat pe Grigore Cartianu, acesta parafrazându-l în titlul unui articol-recent despre SCANDALUL cu demiterea-discreționară a ministrului-Sănătății!) a fost… al treilea dintr-un luuung șir de războaie israeliano-arabe, care NU s-a încheiat definitiv nici azi!!!