vineri, mai 31, 2024
AcasăNewsUSR, la învestirea Guvernului Ciucă: "Ați reușit ce n-a reușit nici Iliescu...

USR, la învestirea Guvernului Ciucă: „Ați reușit ce n-a reușit nici Iliescu – să scoateți PNL din istorie!” / „L-ați adus în Guvern pe semnatarul OUG 13. De ce nu și pe Dragnea la Justiție?“

-

USR a zugrăvit joi, la ședința de investire a noului Guvern PSD-PNL-UDMR în Parlament, un tablou al situației din România radical opus celui idilic prezentat de premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu. Dan Barna, deputat și vicepreședinte USR, a constatat că PNL s-a rupt de liberalism prin alianța cu PSD și l-a felicitat pe Marcel Ciolacu: „Ați scos PNL din istorie!“. Liderul USR i-a întrebat pe noii membri ai coaliției de ce nu l-au pus și pe Dragnea la Justiție, dacă tot l-au readus în Guvern pe Sorin Grindeanu, premierul împotriva căruia au protestat sute de mii de oameni după ce a dat OUG 13.

Barna a întrebat retoric de ce nu se află în sală și „tăticul“ noului FSN, Klaus Iohannis: „E a patra oară când dă o șansă PSD și o va da și a cincea, și a șasea oară“. Vorbitorul a spus că doar printr-un noroc România va înregistra doar o stagnare în acest mandat al mamutului PSD-PNL-UDMR (peste 65% în Parlament), pentru că marele pericol este al regresului „pas cu pas“ (aluzie tot la Iohannis).

Previzibil, USR încearcă să se poziționeze astfel încât, odată devenit principalul partid de opoziție, să capitalizeze electoratul anti-PSD abandonat cu nonșalanță de PNL în ultimele luni, la ordinul președintelui Iohannis. Dan Barna și-a încheiat discursul invitându-i pe toți cei care cred în liberalism să se alăture USR, care „când va veni momentul“ va fi acolo, gata să repare stricăciunile lăsate în urmă de „noul FSN“.

Discursul lui Dan Barna, vicepreședintele USR, la investirea Guvernului PSD-PNL-UDMR

Domnule Ciolacu, încep prin a vă felicita pentru achiziţie. Nu e puţin lucru să scoţi PNL de la guvernare, din vioara întâi, şi să îl bagi înapoi ca anexă a PSD. Nu e chiar de colo să convingi «echipa câştigătoare» să smulgă înfrângerea din ghearele victoriei, pentru că asta au făcut în aceste zile colegii din PNL din «echipa câştigătoare», au aruncat senin pe geam rezultatul alegerilor de anul trecut şi s-au încolonat cuminţi în spatele partidului dumneavoastră.

- Advertisement -

Ați reușit ceea ce nici Ion Iliescu nu a reușit să facă: ați scos PNL din istorie și l-ați pus în buzunarul de la piept al PSD.

Nu e prima oară când vă găsiţi afinităţi neaşteptate, dar este prima oară când PNL, de bună-voie şi nesilit de nimeni, predă guvernarea şi, odată cu ea, urma de demnitate pe care o mai avea.

L-ați adus în Guvern pe semnatarul OUG 13. De ce nu l-ați chemat și pe Liviu Dragnea, să-i predați ministerul Justiției?

- Advertisement -

În cel mai bun caz, dacă nu avem ghinion, va fi un Guvern al stagnării. Dar aproape sigur va fi un Guvern al regresului, al pașilor în spate, pas cu pas.

Președintele României e în realitate nașul colaborării de astăzi și sunt suprins că lipsește. Înțeleg că ieri marcarea Zilei naționale nu a avut loc în agendă, dar nu un eveniment de familie, cum e botezul noului FSN. E a patra oară când Klaus Iohannis dă o șansă PSD și o va da și a cincea, și a șasea oară. Pentru Iohannis, țara e un material didactic

Penelismul se separă oficial de liberalism. Penelismul a mers în buzunarul dlui Ciolacu, dar liberalismul trebuie să continue, iar rolul acesta îl are USR și îi invit pe toți cei care cred că liberalismul este soluția să vină alături de noi.

Au mai fost coaliții absurde care s-au spart și cineva a trebuit să vină să repare și, când va veni acest moment, USR va face acest lucru.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Teoria dementă a unui fruntaș AUR la dispariția antivaccinistului Făgădaru: „Ne-au omorât un camarad. Avea sacul negru pregătit sub monitor” / „Criminalii așa au omorât mii de oameni nevinovați la ATI, cu protocoalele lor” / „Nemernicii l-au sacrificat ca să-l dea exemplu”

* Mărturia ofițerului care l-a împușcat pe Ceaușescu: „Ni s-a spus dinainte de proces că-i vom executa. În 1989 a fost lovitură de stat sprijinită de URSS“

Restaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general al Guvernului Ciucă

Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

Și Ana Blandiana se revoltă: „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Domnilor de la usr, cucine ați dat jos propriul guvern, primul la care a apelat gargară șeful vostru barna s-a dus la sumion marele unionist cu moldova unde este persona nongrata plus naționalist notoriu, ați uitat de ‎Corneliu Zelea Codreanu, ‎Horia Sima ar mai trebui să citiți istorie ca să nu mai repetăm greșelile de altădată, iar guvernul a fost demis de usr, psd și aur, așa că cei de la usr ciocu mic !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -