Ciucă, după cârdășia PNL-PSD: „Ne aflăm într-un moment mult așteptat de toți românii! Am găsit acele lucruri care ne unesc“

2
1246
Guvernul Ciucă moșit de Iohannis, în care PSD stă umăr la umăr cu PNL, promite că se va ocupa de bunăstarea românilor

Noul premier Nicolae Ciucă a făcut joi, în plenul Parlamentului, la ședința de investire a Guvernului PSD-PNL-UDMR, o serie de declarații cel puțin curioase, asemănătoare cu cele ale lui Florin Cîțu care au stârnit rumoare în urmă cu câteva zile. Ciucă a proclamat, nici mai mult, nici mai puțin, decât că acest moment a fost așteptat cu înfrigurare de toți românii! Generalul a adăugat că PSD și PNL au găsti lucrurile care le unesc.

Aproximativ aceleași lucruri le spusese președintele PNL, Florin Cîțu, în urmă cu 10 zile. Când a ieșit de la prima discuție cu PSD, a afirmat că a descoperit multe lucruri în comun cu acest partid. Întrebat atunci cum rămâne cu angajamentele sale că nu va negocia niciodată cu dușmanii românilor, Cîțu s-a întors brusc și a plecat.

Noul USL este mai puternic decât cel din 2012-2014: are absolut toate instituțiile, de la președinție și CCR până la Parlament, Guvern și întreaga administrație locală

Ideea sa pare însă prevalentă în sânul conducerii PNL instalate de Klaus Iohannis pe 25 septembrie, pentru că a fost reluată aproape cuvânt cu cuvânt de generalul Nicolae Ciucă, premierul liberal al noului Guvern PSD-PNL-UDMR și prezumtivul următor președinte al PNL.

În discursul lui Ciucă a urmat un lung șir de promisiuni și declarații de bune intenții. Până atunci, însă, rămâne realitatea palpabilă a faptului că noul USL, un mamut care are Președinția, peste 65% din Parlament și toate instituțiile statului – lucru care nu s-a mai întâmplat în România din prima parte a anilor 1990, când domina regimul Iliescu-FSN –, și-a împărțit frățește resursele României și a blocat toate inițiativele legislative care vizau reforma țării.

Foarte interesant este că, urmărind structura discursului prezentat de noul premier Nicolae Ciucă în Parlament, descoperim ideile principale pe care-și construia și Ion Iliescu discursurile în anii 1990: e nevoie de liniște, pace, prosperitate, puterea va lucra pentru propășirea țării etc. În spatele acestui tip de discurs, în România anilor 1990-1996 s-a produs cel mai mare jaf din istorie, FSN-ul (fostul Partid Comunist, devenit azi PSD) devalizând efectiv întreaga industrie și târând țara într-o sărăcie și corupție crâncene.

Declarații ale lui Nicolae Ciucă în plenul Parlamentului, la ședința de investire a Guvernului său

Ne aflăm astăzi într-un moment mult-așteptat de toți românii, în care putem să oferim stabilitate și predictibilitate.

Noi (PSD și PNL – n. red.) am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc. Am înțeles că, mai presus de orice orgoliu și adversitate, se află interesele românilor.

Ne angajăm să facem tot ce ține de noi pentru ca situația economică, socială și medicală să se îmbunătățească. Suntem hotărâți să punem capăt situației tensionate din țară.

Am înțeles să venim cu un program de guvernare sustenabil, care să ofere garanția că lucrurile vor intra în normal. Scopul nostru comun constă în modernizarea României și de aceea vom aloca 7% din PIB investițiilor. Un program esențial pentru dezvoltarea țării este programul «Anghel Saligny».

Un alt obiectiv este continuarea investițiilor în autostrăzi, infrastructură.

A treia direcție se referă la dezvoltarea echilibrată și coezivă a României. Nicio regiune nu trebuie să rămână în urmă în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de transport. PNRR reprezintă axul principal în îndeplinirea obiectivelor noastre. PNRR este strâns legat de reformele asumate.

Vom asigura reziliența sistemului de sănătate și vom accelera vaccinarea anti-COVID. Se vor face investiții în 46 de spitale și secții prin PNRR.

Cetățeanul este și va fi în mijlocul actului de guvernare. Siguranța cetățeanului este prioritară. (…) O atenție deosebită trebuie acordată familiei, mai ales celor cu copii mici. Vrem să creștem demografia. Vrem să asigurăm prosperitatea țării noastre.

Față de românii din diaspora ne angajam să menținem un dialog deschis și transparent, să îi sprijinim.

Vom căuta cele mai bune soluții la criza generată de prețurile exagerate la energie.

Un stat puternic e un stat care sprijină mediul de afaceri. Vom păstra cota unică și suntem împotriva creșterii taxelor și impozitelor.

Alte obiective: reformarea administrației publice, debirocratizare.

Ne propunem o guvernare participativă și alături de Președinție și Parlament ne vom angaja într-un parteneriat onest și de lungă durată cu sovietatea civilă, biserica, patronatele.

Un domeniu-cheie este cel al educației. Vom lua toate măsurile care se impun pentru ca elevii să nu mai aibă de suferit din cauza pandemiei.

Justiția e puterea statului care trebuie să asigure un serviciu eficient, accesibil, independent și transparent.

Ne propunem ca politica externă să fie coerentă, predictibilă. Aderarea la spațiul Schengen reprezintă un obiectiv strategic. În NATO se va urmări consolidarea profilului de pilon strategic regional.

Ne dorim ca de astăzi să punem toți umărul și să construim o Românie puternică și prosperă.

Sarcina Guvernului este să mobilizeze acel spirit extraordinar al românilor și să pună în valoare potențialul poporului nostru.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Teoria dementă a unui fruntaș AUR la dispariția antivaccinistului Făgădaru: „Ne-au omorât un camarad. Avea sacul negru pregătit sub monitor” / „Criminalii așa au omorât mii de oameni nevinovați la ATI, cu protocoalele lor” / „Nemernicii l-au sacrificat ca să-l dea exemplu”

* Mărturia ofițerului care l-a împușcat pe Ceaușescu: „Ni s-a spus dinainte de proces că-i vom executa. În 1989 a fost lovitură de stat sprijinită de URSS“

Restaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general al Guvernului Ciucă

Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

Și Ana Blandiana se revoltă: „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

2 COMENTARII

    • Probabil s-a gandit la romanii care NU au iesit la vot…aia or fi vrut asa ceva,o struto- camila a hotiei ,cu un general de paie pus de elefantul de la Cotroceni sa pape banii nostri si ai UE? Caci tradatorii aflati acum in frunte,pe asta s-au bazat ca sa ajunga la butoane ,pe indiferenta electoratului ,aproape 70% nu au iesit la vot,probabil obositi sa poarte masca de un an de zile…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.