Delir de senatoare AUR. Șoșoacă: “Din cauza măștii a crescut numărul de infectări!”. Teza „500 de euro de la spital ca să declare mortul de Covid” – reîncălzită

1
3304
Diana Iovanovici-Șoșoacă

Proaspăt aleasă de ieșeni senatoare din partea AUR, conspiraționista Diana Șoșoacă, avocata promovată de ÎPS Teodosie al Tomisului, a avut marți un nou puseu delirant, afirmând nici mai mult, nici mai puțin decât că numărul infectărilor cu coronavirus ar fi crescut din cauza purtării măștilor de protecție! Într-o înregistrare video de 35 de minute, Șoșoacă a relatat pe larg o povestioară în care a reîncălzit ciorba cu „s-au oferit 500 de euro de la spital ca să declare mortul de Covid”. Bineînțeles, totul fără să prezinte vreo dovadă.

AUR, partid conspiraționist căruia propaganda rusă i-a construit din umbră un public dintre cei convinși că pandemia e doar o invenție a Ocultei Mondiale, a obținut la alegerile din 6 decembrie un scor șocant – 9% – și a devenit a patra forță politică a României!

Discursurile liderilor AUR frizează nebunia. Sub masca promovării valorilor creștine, a familiei, meritocrației și unirii cu Basarabia și Bucovina se ascunde o foșgăială de infractori condamnați, rubedenii, ultrași, extremiști și misogini, precum și foarte mulți impostori.

Diana Șoșoacă a devenit vedetă pe Facebook, unde a fost promovată masiv drept “luptătoare” contra conspirației mondiale care vrea să ne transforme în sclavi injectându-ne cu cipuri. În spatele ei, dar și a altor lideri AUR a stat o infrastructură foarte bine pusă la punct, cu sute de postaci care promovau filmulețe conspiraționiste, povestioare alarmante și, alternativ, imagini cu candidații partidului “la luptă”, ținând discursuri la protestele anti-mască.

Aberații la foc automat. Nicio afirmație nu e susținută de vreo dovadă

Ajunsă acum senatoare, Șoșoacă preia practic ștafeta de la personaje precum Cătălin Rădulescu “Mitralieră” și mută delirul în Parlament. Într-un live pe Facebook – specialitatea casei –, Șoșoacă a înșirat un cârd de aberații: „Masca nu trebuie să fie obligatorie. Cine dorește să și-o pună pe față, poate să-și pună și 10, nu are decât, dar nu trebuie să fie obligatorie. Aici mă delimitez de toate celelalte opinii ale celor care mă înconjoară. Masca nu trebuie să fie obligatorie, nu pentru că am eu o problemă, ci pentru că există cercetări științifice cu privire la efectele negative pe care le provoacă purtatul măștii timp îndelungat.

Mai ales că, după ce s-a instituit obligativitatea purtării măștii în toate spațiile, numărul de infectări a crescut. Este normal, pentru că nu mai avem oxigen și atunci toate bacteriile și virușii pe care noi le expectorăm, le respirăm în mască, noi după ce tragem aer în piept le reintegrăm împreună cu alte bacterii și alți viruși, deci vă dați seama ce infecții se pot provoca în plămâni“.

În realitate, nu există niciun studiu științific care să ateste că purtarea măștii ar provoca infecții respiratorii. Această teză, vânturată de conspiraționiști încă de astă-primăvară, a fost deja demontată public de numeroși specialiști, atât cu exemple concrete, cât și cu detalii tehnice. Personalul medical poartă astfel de măști de protecție chiar și câte 10 ore în intervențiile chirurgicale fără să se îmbolnăvească de plămâni. Soldații, pe câmpul de luptă și la instrucție, poartă măști de gaze în care e cu mult mai greu să respiri și, cu toate acestea, nu se aleg cu infecții pulmonare.

În ceea ce privește legătura dintre purtatul măștii și creșterea epidemiei de coronavirus, deja afirmația devine caraghioasă.

Prostiile debitate de conspiraționistă au avut însă o priză uriașă: peste 10.000 de aprecieri, 3.700 de comentarii și 177.000 de vizualizări în nici 24 de ore, semn că foarte multă lume e gata în orice moment să creadă orice i se spune fără să-și pună vreo întrebare privind veridicitatea celor auzite.

Aceeași Șoșoacă susținea recent că politicienii vor fi vaccinați cu vaccinuri bune, iar restul populației – cu altele, de proastă calitate și în care vor exista cipuri. Avocata a țipat zilele trecute că, dacă nu intră AUR în parlament, populația României va fi vaccinată cu forța, pentru că are ea informații că țara noastră și Italia sunt supuse unor experimente. Proaspăta senatoare a adus apoi supremul argument în sprijinul nebuniilor debitate: “L-ați auzit pe unul să spună ce vă spun eu?”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Șoșoacă, viitoare senatoare AUR: „Ne vor lua cu Armata, ne vor duce la abator, ca pe vite, la moarte”

1 COMENTARIU

  1. Asta nu e purtătoare nici de creier… E și antisex senatoarea lu’ Haur Coclit… E dovada vie a faptului că mulți nu ar avea voie să voteze. Aș interzice pe viață dreptul la vot tuturor pușcăriașilor, celor fără bacalaureat, asistaților sociali și celor ce nu au muncit cel puțin 6 luni în ultimele 12 luni, aș expulza în Pakistan toți colorații, în Marea Moartă toți circumscrișii,în Rusia toți moldovenii nevorbitori de limbă română, ungurii la canal, oltenii la minele de uraniu, bucureștenii la ei la Stambul… Pamflet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.