joi, aprilie 18, 2024
AcasăMainFirea a dat pomeni de 75 de milioane de euro în 4...

Firea a dat pomeni de 75 de milioane de euro în 4 ani de mandat. Voucherele și stimulentele au ținut loc de proiecte și administrarea Bucureștiului

-

Gabriela Firea a încercat, în cei 4 ani de mandat, să-i îmbuneze pe bucureșteni cu zeci de tipuri de vouchere, bonusuri și stimulente, în valoare totală de aproape 75 de milioane de euro, pentru ca oamenii să treacă peste dezastrul administrativ.

Publicația buletin.de a făcut bilanțul pomenilor împărțite sub mandatul fostei știriste a lui Dan Voiculescu, iar concluziile sunt relevante.

Mici atenții pentru bucureșteni, să închidă ochii la poluare, traficul infernal, distrugerea parcurilor, frigul din apartamente și absența apei calde

Strategia pomenilor care să țină loc de proiecte și administrație eficientă a început în 2017. Din acel moment, “beneficiile” au curs: vouchere pentru biciclete și mașini, stimulente pentru donatori și premii pentru nou-născuți, recompense pentru copiii care merg la dentist, ajutoare pentru cuplurile infertile, teste gratuite de Covid-19 și prime pentru cei care donează plasmă.

Nimic rău în toate aceste programe gândite ca scheme de ajutor social sau stimulente pentru anumite acțiuni. Dar avalanșa de beneficii menite să atragă bunăvoința și simpatia oamenilor a ținut loc de orice alt proiect.

- Advertisement -

Schemele de ajutor social și programele eco sunt, în general, apanajul Guvernului, autoritățile locale având ca prioritate administrarea localităților, infrastructura, reducerea poluării, curățenia urbei, optimizarea transportului etc.

Gabriela Firea și administrația sa n-au făcut nimic timp de 3 ani și 6 luni. Bucureștiul s-a degradat masiv, arătând ca un imens tomberon nefuncțional. Sistemele de încălzire centralizată au intrat în faliment, oamenii au rămas fără apă caldă și căldură (iarna), fiecare ninsoare și ploaie transformă orașul într-un loc necirculabil, Bucureștiul e cea mai poluată capitală din Europa, haosul urbanistic favorizat de înțelegerile cu mafia imobiliară a sluțit localitatea, asaltul asupra spațiilor verzi e generalizat, drujbele administrației PSD au tăiat zeci de mii de arbori, “toaletarea” la ras a dus la uscarea altor zeci de mii etc.

În 2016, Firea a venit la Primărie anunțând că va construi spitale, că va amenaja parcuri, că va face revoluție în trafic și dezvolta parcări la marginea orașului, că va termina toate șantierele abandonate etc. Absolut nimic nu s-a realizat din toate acestea.

- Advertisement -

În locul administrării raționale a orașului, primarul Gabriela Firea a pus pe masă mici ciubucuri pentru locuitori.

“Proiectele de infrastructură” ale Gabrielei Firea: vouchere pentru biciclete și mașini, prime pentru nou-născuți, teste Covid gratuite

Potrivit buletin.de, în cei 4 ani de mandat s-au dat, printre altele,

– vouchere în valoare de 19,3 milioane de euro pentru cei care-și cumpără mașini sau electrocasnice noi,

– vouchere în valoare de 3,2 milioane de euro pentru cei care-și cumpără biciclete,

– vouchere în valoare de 3,6 milioane de euro pentru 1.000 de femei care să se testeze genetic pentru cancer la sân în stadii incipiente,

– vouchere în valoare de 5,9 milioane de euro pentru cuplurile infertile care doresc să apeleze la fertilizare in vitro,

– stimulente în valoare de 7 milioane de euro pentru persoanele cu handicap,

– stimulente în valoare de 34,1 milioane de euro pentru nou-născuți,

– prime în valoare de 500 de mii de euro pentru donatorii de plasmă,

– teste pentru Covid-19 gratuite în valoare – până acum – de 828 de mii de euro.

În total, buletin.de a făcut socoteala că s-au cheltuit, pe aceste programe cu tentă socială, peste 74,8 milioane de euro.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -