Un șef de echipaj SMURD, arestat preventiv pentru pedofilie. A agresat sexual o fată de 14 ani

0
1798

Plutonierul-adjutant Adrian Strătilă, șef de echipaj SMURD la ISU „Dobrogea”, a fost arestat preventiv sub acuzația de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală a minorilor.

Tribunalul Militar Bucureşti a hotărât vineri, pe 28 mai, arestarea preventivă a subofițerului Adrian Strătilă, plutonier-adjutant în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea” al județului Constanța.

Mandatul de plasare în arest preventiv, pe o durată de 30 de zile, începând cu 28 mai 2021, a fost emis la cererea Parchetului Militar, care-l acuză pe Adrian Strătilă de săvârșirea infracţiunilor de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală a minorilor.

Strătilă e angajat la ISU Constanța de 14 ani (din 2007). Victima sa a fost o fată de 14 ani, susțin surse citate de Focus Press.

Minuta instanței

„Admite propunerea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, formulată conform art. 224 C. pr. pen. în dosarul nr. 488/P/2021 privind pe inculpatul plt. adj. STRĂTILĂ ADRIAN.

În baza art. 226 alin. 1 şi 2 C. pr. pen., raportat la art. 223 alin. 1 lit. b) şi c) şi alin. 2 C. pr. pen., dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu 28.05.2021 până la 26.06.2021 inclusiv, a inculpatului plt. adj. STRĂTILĂ ADRIAN din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Dobrogea» al județului Constanța, cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și alin. 2 lit. c) C. pen., şi racolarea minorilor în scopuri sexuale, prev. de art. 222 alin. 2 C. pen. rap. la art. 221 alin. 4 C. pen. (ambele privind persoana vătămată …), agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și alin. 2 lit. c) C. pen., cu aplic art. 35 alin. 1 C. pen., şi coruperea sexuală a minorilor, prev. de art. 221 alin. 4 C. pen. (ambele privind persoana vătămată …), totul cu aplic. art. 38 alin. 1 C. pen.

În baza art. 226 C. pr. pen. raportat la art. 230 C. pr. pen., dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului plt. adj. Strătilă Adrian pentru perioada menţionată.

În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat, inclusiv onorariul avocatului din oficiu desemnat inculpatului, rămân în sarcina statului.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28.05.2021, ora 13.50, în prezenţa inculpatului.”

Comunicat ISU Constanța

„Bărbatul (Adrian Strătilă – n. red.) este angajatul ISU CT din anul 2007, fiind încadrat comandant de echipaj și șofer. Până acum nu a avut niciodată abateri de natură profesională.

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă «Dobrogea» al județului Constanța nu admite și nu încurajează astfel de comportamente, de care ne dezicem complet.

Instituția noastră pune accent pe moralitate, disciplină și respect față de oameni.

La nivelul Inspectoratului s-a luat măsura suspendării raporturilor de munca ale acestuia pentru 30 de zile, iar ulterior se va decide mai departe.”

Rateuri cu urmări tragice

În ultimii ani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța a fost protagonistul mai multor intervenții neprofesioniste, cu urmări tragice.

Cea mai revoltătoare, la nivelul opiniei publice, a fost, în februarie 2021, intervenția complet ratată pentru salvarea vieții unei femei refugiate pe balconul apartamentului cuprins de flăcări, într-un bloc aflat pe un bulevard central din orașul  Constanța.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Misterele atacului mafiot la Arad. Ioan Crișan creștea somn african și crocodili în 22 de bazine încălzite cu apă termală

* O nouă pistă pentru anchetatori: Ioan Crișan ar fi fost aruncat în aer de traficanții de țigări. Motivul răzbunării lor

* Cine este Ioan Crișan, arădeanul aruncat în aer cu mașină cu tot. Afacerile care i-ar fi putut aduce moartea

* „Regret că l-am sprijinit!” Primul atac dur la adresa lui Cîțu vine chiar de la organizația PNL care, „la rugămintea lui Orban”, l-a susținut să ajungă senator

* George Simion – acțiuni de aurolac politic, împotriva Constituției. Vrea „suspendarea președintelui Iohannis printr-un referendum național”, deși suspendarea o poate face doar Parlamentul! Prin „referendum național” se decide demiterea, nu suspendarea!

* Primăriile lui Negoiță și Piedone au blocat demolarea chioșcurilor ilegale de la metrou ale baronului Rădoi, în sectoarele 3 și 5

* Adrian Năstase recunoaște că doi securiști grei l-au sfătuit să-l aducă pe Cozmin Gușă în PSD: generalul Iulian Vlad și turnătorul Dan Voiculescu

* Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

* O femeie și-a omorât două fetițe încercând să le scape de păduchi. Le-a dat pe cap cu insecticid pentru oi!

* Dacă vrei Liga Campionilor, ia-ți antrenor german! Formidabila ștafetă Klopp – Flick – Tuchel. Chelsea e noua regină a Europei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here