Un președinte de partid renunță la pensia specială de diplomat! Și era o sumă frumușică: 6.200 de lei pe lună

0
5628
Liviu Petrina

Liviu Petrina, fost secretar general al PNȚCD în 1990, sub Corneliu Coposu, a fondat o nouă grupare politică: Partidul Corectei Guvernări (PCG). Una dintre prevederile din Programul Politic al PCG este eliminarea pensiilor speciale.

Domnul Petrina, președinte executiv la PCG, a început cu exemplul personal: a renunțat, oficial, la pensia specială de diplomat, care în acest moment se ridică la 6.213 lei. Ca să nu rămână doar o intenție, Liviu Petrina a făcut miercuri o declarație notarială în acest sens, pe care joi a depus-o la Casa de Pensii.

Liviu Petrina face parte dintr-un grup de vechi militanți țărăniști care au încercat să reformeze PNȚCD, dar n-a fost posibil, din cauza confiscării marelui partid istoric de către un personaj sinistru: Aurelian Pavelescu. Atunci, Petrina și camarazii săi au luat hotărârea de a înființa un nou partid. Așa s-a născut Partidul Corectei Guvernări.

Renunțarea la pensia specială se înscrie în linia moralei creștine pe care fondatorii PCG vor s-o imprime în activitatea lor politică. Motivele explicite ale acestui gest sunt cuprinse în declarația notarială semnată de Liviu Petrina (pe care o redăm cu protejarea datelor personale).

DECLARAŢIE

 Subsemnatul Liviu PETRINA,

   Pensionat prin Decizia nr. 112195 şi în conformitate cu Legea nr. 216/21.07.2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului Diplomatic şi Consular al României,

    Având în vedere dezordinea ce există în sistemul de pensii din România,

    Răspunzând cerinţei majorităţii cetăţenilor României de a se elimina pensiile speciale,

    În respect faţă de prevederea –„Susţinem eliminarea pensiilor nelegitime (speciale etc.)”– din Programul Politic al Partidului Corectei Guvernări, Partid înscris în Registrul Partidelor la 1 Februarie 2019, al cărui Co-Fondator şi Preşedinte Executiv sunt în prezent,

    Declar că renunţ la pensia specială deţinută ca urmare a faptului că am lucrat în Ministerul Afacerilor Externe între anii 1963 şi 1986, de unde am fost eliminat politic cu trei ani înainte de Revoluţia din Decembrie 1989.

       Menţionez că pensia specială a fost de 6.219 lei.

    Renunţarea mea la pensia speciala este valabilă începând cu 1 Februarie 2019.

    În vederea renunţării, voi depune imediat o Cerere la Casa de Pensii a Judeţului Ilfov, însoţită de prezenta Declaraţie notarială.

Notă:

La 06.02.2019, Declaraţia a fost legalizată la Notar.

La 07.02.2019, Cererea şi Declaraţia au fost depuse la Casa de Pensii.

CITIȚI ȘI:

Dezvăluire la vârful PSD: „Dragnea plăteşte la greu formatori de opinie pentru a manipula românii”

Cum și-a aranjat Olguța Vasilescu o pensie alimentară de 3.500 de euro pe lună, din bani publici. Și-a plasat fostul soț la ASF, pe un salariu uriaș

Laserul de la Măgurele a atins cea mai mare putere din lume: 7 PetaWatts. „Performanța depășește granițele României”

Oficial german: „Deși au propriii candidați, Germania și Franța ar putea s-o susțină pe doamna Kovesi. E predestinată pentru această funcție”

EXCLUSIV. Manda şi Olguţa şi-au tras conac de la un craiovean arestat pentru spargeri de bancomate şi carduri clonate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here