Un fost șef DNA vrea să se pensioneze la 50 de ani. Promovat de Kovesi, a trădat-o pentru Dragnea

1
939
Călin Nistor

Călin Nistor, fost șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să-i aprobe cererea de pensionare. El invocă faptul că a împlinit 25 de ani de activitate, perioada minimă de muncă pentru un magistrat pentru a se pensiona. CSM va discuta cererea lui Nistor în ședința de marți, 8 decembrie.

Călin Nistor a fost unul dintre adjuncții fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi. La scurt timp după revocarea acesteia, Nistor a preluat conducerea interimară a instituției.

Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcție de președintele Klaus Iohannis în iulie 2018, la cererea fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader. Un rol sinistru l-a jucat atunci și Curtea Constituțională, care a dat o decizie prin care îl obliga pe președintele țării să o revoce pe Kovesi

Oportunist, adaptabil, alunecos, Călin Nistor s-a grăbit să se pună bine cu „regimul Dragnea”. În august 2018, la o lună după revocarea șefei sale, el a salutat înființarea monstruozității numite Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Cel care a înființat „Secția Specială” a fost ministrul Justiției, Tudorel Toader, cel care decapitase DNA prin revocarea lui Kovesi.

Într-o emisiune la B1 TV, Nistor a spus că înființarea unei secții speciale pentru anchetarea procurorilor și a judecătorilor ”este un lucru bun”. El a contrazis astfel atât poziția fostei sale șefe de la DNA, Laura Codruța Kovesi, cât și pe cea a altor sute de magistrați, care au protestat public față de această inițiativă.

„Instituţia a avut o altă opinie, eu personal cred că înfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie este un lucru bun. De altfel, e dreptul legiuitorului să aprecieze. Nici nu aş putea spune altfel în condiţiile în care CCR, în motivarea deciziei prin care a respins mai multe excepţii de neconstituţionale anterior promulgării legii, spune că reprezintă o garanţie de independeţă”, a declarat Nistor.

De altfel, Călin Nistor a și încercat să devină procuror al Secției Speciale, însă a fost respins în urma examenului. Călin Nistor s-a înscris, de asemenea, și la concursul pentru funcția de procuror șef al DNA, însă a pierdut în favoarea actualului șef Crin Bologa.

Călin Nistor a absolvit Liceul Industrial din Râmnicu Vâlcea și a urmat cursurile Facultății de Agronomie din Craiova. Ulterior, el a absolvit Facultatea de Drept din aceeași localitate și și-a început cariera de procuror în 1995, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgășani.

În perioada 1996-2000 a fost avocat în Baroul Vâlcea, iar în perioada 2000-2003 a activat din nou în cadrul Parchetului Judecătoriei Drăgășani, pentru ca ulterior să fie procuror la Prchetul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Nistor a intrat în structura centrală  DNA la 36 de ani, activând în această instituție 14 ani, până la înaintarea cererii de pensionare. A fost șeful serviciului teritorial Pitești, dar și adjunctul șefei DNA, apoi șeful interimar al instituției.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Asta-i Romania normală…unii muncesc până mor,iar alți ies la pensie de la grădiniță …o rușine de țară….nici în Congo nu se întâmplă așa ceva,rușine justiție , parlamentului, guvernelor care au aprobat așa ceva…. rușine, rușine , rușine….o țară de Arahat….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here