Un deputat USR cere conducere militară la toate spitalele Covid-19, după ce și-a pierdut colegul din Suceava

1
2938
Iulian Bulai, deputat USR

Deputatul Iulian Bulai (USR) a relatat sâmbătă pe Facebook un episod dureros: un coleg al său din comuna Bunești, județul Suceava, a murit după o infecție cu coronavirus, abandonat de un Spital Județean aflat în colaps.

Iulian Bulai crede că, după modelul Suceava, toate spitalele care vor trata pacienții Covid-19 ar trebui să aibă management militar. El îi cere ministrului Sănătății să aplice o asemenea măsură.

Când a scris prima formă a textului, deputatul Bulai încă mai spera că Irimia Sava, colegul său, va fi salvat. Puțin mai târziu a venit însă și post-scriptum-ul fatal.

Postarea lui Iulian Bulai

„Irimia Sava este colegul meu din USR Bunești – Suceava. A stat acasă cu febră 40 (°C), timp de 7 zile. Cât timp a durat conducerea interimară a Spitalului Suceava. A cerut constant să fie consultat de medic și dus la spital. Se topea pe zi ce trece. I-au spus să se trateze acasă, că e o simplă răceală. Că o să-i treacă.

Acum două zile, noua conducere militară a Spitalului Județean Suceava a trimis o ambulanță în 15 minute de la solicitarea telefonică.

Irimia este acum în stare critică și inconștient, la terapie intensivă. Prea târziu, se pare.

Domnule ministru Tătaru, trimiteți manageri medici militari la toate spitalele din țară care vor trata pacienții de Covid-19! Este nevoie de un management profesionist și ferm la toate aceste spitale, din toată țara.

P. S. Între timp, colegul meu a murit. Dumnezeu să-l odihnească! Nu a fost primit încă rezultatul testului Covid-19.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Senatorul Adrian Wiener (USR), medic de profesie, s-a întors într-un spital-focar pentru a îngriji bolnavii de coronavirus

VIDEO / DOCUMENT: Ordonanța Militară nr. 7. Orașul Țăndărei, a doua zonă de carantină, la 4 zile după Suceava

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here