Un colonel ucrainean a identificat cel mai mare pericol rusesc: submarinele Varșavianka din Marea Neagră. „Se pot mișca în secret. Fiecare este dotat cu câte 4 rachete de croazieră Kalibr. Este cel mai mare rău posibil”

2
6396
Colonelul Vladislav Seleznev

Colonelul ucrainean Vladislav Seleznev avertizează asupra unui pericol major venit de la invadatorii ruși dinspre zona Mării Negre. Aceștia au trimis deja în misiune de luptă, cu aprobarea Kremlinului, mai multe submarine din clasa Varșavianka. Fiecare dintre ele este dotat cu câte 4 rachete de croazieră Kalibr, gama 3M-14. Spre deosebire de alte nave, acestea se pot mișca în secret.

Potrivit rapoartelor din 2012, raza de tragere la ținte maritime a rachetelor de pe aceste submarine ar fi de 375 de kilometri, iar la cele terestre de până la 2.600 de kilometri.

Există însă și o veste foarte bună: rachetele care urmează să ajungă în Ucraina de la partenerii occidentali vor face posibilă distrugerea tuturor navelor inamice în golfurile din portul Sevastopol (Crimeea), dezvăluie colonelul Seleznev într-un interviu acordat site-ului Obozrevatel.com.

Ofițerul superior, retras din activitate în urmă cu 5 ani, vorbește pe larg despre planurile tiranului Vladimir Putin. Acesta își aruncă pe front toți militarii disponibili, în ciuda pierderilor colosale, ca să aibă ce să le spună compatrioților săi de ziua victoriei împotriva nazismului din cel de-al Doilea Război Mondial, serbată cu mare fast în fiecare an la data de 9 mai.

Colonelul Seleznev s-a născut pe 7 octombrie 1973, în Kazahstan. În 1995 a absolvit Facultatea de Construcții Militare din cadrul Academiei Naționale de Construcții din Crimeea. Înainte de ocuparea peninsulei de către ruși, el a lucrat în acea zonă ca șef al Centrului Media al Ministerului Apărării din Ucraina. Apoi a fost numit șef al centrului de presă al sediului operațional antiterorist din estul Ucrainei.

„Pentru a ajunge la unele poziții de infanterie, generalii lui Putin, după ce au primit comanda de la Kremlin, acționează fără a ține seama de pierderi”

Obozrevatel.com: Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, inamicul crește ritmul ofensivei, aparent pregătindu-se pentru 9 mai. Totodată, în Statele Unite a fost luată o decizie importantă cu privire la Lend-Lease (lege de împrumut și închiriere – n. red.) – asistență militară pentru Ucraina. În opinia dumneavoastră, când este posibil un punct de cotitură în acest război sau în faza actuală? Cum va fi el?

Col. Vladislav Seleznev: Grupul rus operează în aproape toate direcțiile. Dacă se trage o linie în sensul acelor de ceasornic de la Harkov la Herson, situația este dificilă aproape peste tot. Dar în raportul Statului Major există chiar informații despre 400 de orci ucise (se referă la invadatorii ruși – n. red.). Acest lucru sugerează că armata rusă aruncă acum înainte unități în mod activ, fără a-și cruța personalul, indiferent de pierderi. Pe 26 aprilie, nivelul victimelor era mult mai mic, cu 100-200. Informatorii noștri raportează că orcile transferă aproximativ 500 de echipamente în zona de la sud de Izium (oraș cu peste 46.000 de locuitori din regiunea Harkov, situat între Harkov și Donețk – n. red.) pentru a-și consolida capacitatea de a ataca unitățile noastre.

În ce scop se face acest lucru? 9 mai este o dată sacră pentru Putin. La parada victoriei din Piața Roșie din Moscova va trebui să le spună rușilor despre ceva, dar încă nu este nimic de spus, se duc bătălii grele. Este o situație destul de dificilă în ceea ce privește înaintarea trupelor. Pentru a ajunge la unele poziții de infanterie, generalii lui Putin, după ce au primit comanda de la Kremlin, acționează fără a ține seama de pierderi. De aceea se observă o dinamică atât de rigidă. În ceea ce privește circulația armelor și echipamentelor de la partenerii noștri occidentali, inclusiv în cadrul acelor decizii care au fost anunțate la baza militară Ramstein din Germania.

Despre aceasta vorbește domnul Arestovici, reprezentant al Președinției. Armamentul și echipamentele în cantități care vor influența pozitiv cursul ostilităților vor fi în Ucraina din a doua jumătate a lunii mai sau chiar mai aproape de începutul lunii iunie.

Astfel, potrivit lui Arestovici, de la mijlocul lunii iulie, armata ucraineană ar putea lansa o contraofensivă. Pentru a face acest lucru, ea va avea resursele adecvate. Personalul chemat în cadrul celui de-al treilea val de mobilizare va fi instruit: va stăpâni echipamentele și armele pe care le va primi de la partenerii noștri occidentali.

Începând cu 28 aprilie, există deja tipuri separate de arme care sunt utilizate efectiv de personalul nostru militar. Vorbim despre vehicule blindate de luptă Bushmaster, care ne-au fost livrate din îndepărtata Australie, echipamente britanice de apărare antiaeriană, NLAW, Javelin și alte arme antitanc.

În plus, personalul militar ucrainean este destul de activ în utilizarea armelor de calibru mic. Acestea sunt armele pe care le primim din Marea Britanie și de la prietenii noștri baltici, din SUA și Spania. De asta este nevoie aici pentru a menține apărarea, pentru că armata ucraineană are foarte puține alte mijloace, în primul rând artilerie, în acest stadiu.

„Deoarece crucișătorul de rachete Moscova a fost distrus, sistemul de apărare antiaeriană, care ar fi putut funcționa ca o umbrelă pentru a acoperi acțiunile unui grup de nave și submarine rusești, nu mai există”

Obozrevatel.com: Am văzut scopul exprimat de Kremlin – în Transnistria intenționează să „salveze” urgent populația de limbă rusă. Ce rol poate juca în război gruparea trupelor ruse din această republică nerecunoscută de pe teritoriul Moldovei?

Col. Vladislav Seleznev: Dacă pornim de la componența cantitativă și calitativă a forțelor armate ale Federației Ruse, care, sub masca unei unități de menținere a păcii, se află pe teritoriul republicii nerecunoscute, atunci în principiu nu sunt atât de multe. Ele nu pot influența în mod semnificativ cursul războiului ruso-ucrainean. Pot crea o anumită tensiune în sensul că Statul Major ucrainean va fi obligat să trimită forțe suplimentare în această zonă pentru a bloca orice acțiuni agresive din Transnistria.

Apropo, în contextul agravării situației efective la granița ucraineano-moldovenească, două lovituri cu rachete care au fost efectuate în 26 și 27 aprilie pe podul de cale ferată din regiunea Zatoka vizează complicarea logisticii pentru armata ucraineană. Cu siguranță, există ceva de care trebuie să ne facem griji.

Dar mă uit la hartă și înțeleg că, din punct de vedere tehnic, nu există posibilități de a efectua un asalt maritim și aerian pentru blocarea unităților noastre din regiunea Odessa, pentru ca apoi armata rusă să avanseze spre Transnistria. Deoarece crucișătorul de rachete Moscova a fost distrus, sistemul de apărare antiaeriană, care ar fi putut funcționa ca o umbrelă pentru a acoperi acțiunile unui grup de nave și submarine rusești, nu mai există. Rusia nu are alte opțiuni pentru a acoperi acțiunile acestui grup. Deși, desigur, 20 de nave și submarine reprezintă o forță destul de serioasă.

Nu sunt încă pregătit să vorbesc despre starea celor două mari nave de debarcare care au fost avariate în timpul atacului ucrainean asupra navei mari de debarcare Saratov, care a fost scufundată în golful din Berdiansk. Au existat informații că sunt în reparație. Încă nu se știe dacă au fost remediate avariile sau nu.

Dar, în orice caz, datorită ajutorului partenerilor noștri occidentali, avioanele de recunoaștere urmăresc în mod constant cerul și marea pe traversarea Crimeei. Orice mișcare a navelor rusești nu va fi un secret. Singurele excepții sunt submarinele din clasa Varșavianka. Se pot mișca în secret. Acesta este cel mai mare rău, pe fiecare sunt câte 4 rachete Kalibr. Nu este deocamdată clar cum trebuie tratate. Singura opțiune este să fie urmărite în golfurile din Sevastopol și să le acopere acolo. Așteptăm rachete adecvate de la partenerii noștri occidentali, care vor face posibilă distrugerea submarinelor în golfuri.

„Pierderile Brigăzii 126 de Gardă Gorlovski, care este staționată la Perevalnoie, sunt colosale. 75% din personalul grupurilor tactice de batalion, care s-au format pe baza acestei brigăzi și au luptat în regiunea Herson, a fost lichidat”

Obozrevatel.com: Ați spus că Putin își pune toată puterea în atingerea obiectivelor sale, indiferent de pierderi. Dar pierderile sunt uriașe, iar rezervele nu sunt infinite. În acest context, cum apreciați gruparea trupelor rusești în Crimeea – ce potențial de mobilizare există?

Col. Vladislav Seleznev: De fapt, toate bazele, arsenalele, depozitele și unitățile militare de pe teritoriul Crimeei, tot ce se poate mișca, tot ce poate lupta, a fost trimis pe front. Pierderile Brigăzii 126 de Gardă Gorlovski, care este staționată la Perevalnoie, sunt colosale. 75% din personalul grupurilor tactice de batalion, care s-au format pe baza acestei brigăzi și au luptat în regiunea Herson, a fost lichidat. Acestea sunt informații privilegiate, obținute de la prietenii mei partizani din Crimeea.

Acum se iau anumite măsuri pentru a le finaliza, dar acesta nu este un proces rapid. Cred că resursele locale pe care Putin se poate concentra acum, cu condiția să nu anunțe o mobilizare generală, sunt recruții. La 1 aprilie a început recrutarea în Federația Rusă. Cu un grad ridicat de probabilitate, acești recruți, după ce au finalizat un curs de pregătire de 2-3 luni, vor fi încadrați mai aproape de iulie și vor ocupa acele posturi vacante care s-au format în trupele ruse ca urmare a morții sau rănirii soldaților ruși.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

* S-a întors roata: ucrainenii i-au bombardat pe ruși în Insula Șerpilor. Sistemele antiaeriene au fost distruse cu rachete de mare precizie

* Al 11-lea general rus ucis în Ucraina: Andrei Simonov, comandantul unităților de război electronic

* Rusia a pierdut 90% dintre cei mai buni parașutiști ai săi. Mai are doar 30% din rachetele de înaltă precizie și numai 30-40 de oameni instruiți să le lanseze

* General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

* Rusia își completează trupele cu pușcăriași violenți din închisorile Ceceniei. FSB trimite în Ucraina și deținuți politici, dar și rude ale acestora

* „ARDEREA RUSIEI”. Putiniștii sunt disperați: ucrainenii le-au aruncat în aer o baterie de lansatoare de rachete BM-27 Uragan și 5 unități din sistemul de focoase termobarice TOS-1 Buratino

* Putin l-a trimis în Donbass chiar pe șeful Armatei, generalul Gherasimov! Înlocuirea generalului Dvornikov confirmă noul eșec al Rusiei

* Ucrainenii l-au spulberat pe comandantul rus al unității de elicoptere Mi-8. Putiniștii s-au răzbunat trăgând cu obuze asupra populației civile

* Putin a tras cu rachete după secretarul general al ONU, care-l vizitase cu o zi înainte! Centrul Kievului, bombardat de ruși în timp ce acolo se afla Antonio Guterres

* Sprijin fabulos al SUA și UE pentru Ucraina. Americanii dau 33 de miliarde de dolari, din care de 20 de miliarde armament, în timp ce europenii elimină toate taxele pentru comerțul cu această țară

Atentatele din Transnistria, opera spionilor ruși conduși de generalul Razgonov, venit în 2019 și pus consilier al președintelui separatiștilor

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări care se poartă greșit nu vor supraviețui fizic și mental”

* Fiul apără Ucraina. Tatăl, decorat de Rusia pentru teroarea din Donbass. Povestea sfâșietoare a unei familii rupte de război

Serviciile secrete occidentale știu în ce buncăr se află Putin! Tiranul rus va fi distrus dacă va ordona un atac nuclear

Expert: „Această armată rusă din Ucraina va dispărea în două luni. Vor avea nevoie de una nouă, care va fi de recruți, mai slab instruiți”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Primarul Piedone, reținut de DNA pe Aeroportul Otopeni, când fugea în Italia! Omul trioului PSD – Antena 3 – Dan Voiculescu se grăbea să plece înaintea sentinței definitive din „Dosarul Colectiv”

* VIDEO. Rareș Bogdan, apostrofat aspru la Milano: „Să vă fie rușine, ați trădat românii! Ați adus PSD la guvernare! Trece pandemia, trece războiul, venim peste voi!”

2 COMENTARII

  1. Toată coasta Mării Negre este împînzită de hodrofoane americane (avînd deja toate ”amprentele” de cînd cu NATO) iar avioanele dotate cu magnetometre ultrasensibile ”citesc” în permanență orice deviație manetică din zonă. Așa că unchiul Sam te știe unde ești chiar și dacă te plimbi cu buzunarul plin de cuie, darămite cu ditamai submarinul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here