sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaUcrainenii l-au arestat pe bancherul din Herson care-i silise pe patroni să...

Ucrainenii l-au arestat pe bancherul din Herson care-i silise pe patroni să facă tranzacții în ruble și să le vireze profitul ocupanților ruși

-

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a reținut în Hersonul eliberat pe fostul manager al Băncii Federației Ruse. Nu i s-a pomenit numele. Acesta, la instrucțiunile Gauleiterului trădător Volodimir Saldo, plănuia introducerea unei „zone a rublei” în oraș.

Volodimir Saldo este un fost politician ucrainean trecut în tabăra Kremlinului. Putin i-a oferit din 26 aprilie, pe perioada ocupației, postul de șef al administrației civile și militare a Hersonului.

Din comunicatul emis de SBU reiese că bancherul arestat avea misiunea să gestioneze cele peste 200 de sucursale bancare din regiune, care urmau să fie create de Saldo, și să utilizeze banii oamenilor pentru finanțarea „operațiunii militare speciale” a lui Putin.

„Rasiștii plănuiau să introducă o «zonă a rublei» pe teritoriul ocupat al regiunii și să asigure venituri suplimentare la bugetul Federației Ruse”

Șef al băncii-fantomă. „Atacatorul s-a dovedit a fi șeful fostei sucursale a «băncii internaționale de decontare», controlată de ruși, care și-a deschis «sucursalele» în regiunile ocupate din sudul Ucrainei.”

- Advertisement -

Obiectiv. „Prin această «instituție financiară» rusă, Volodimir Saldo, Gauleiterul părții capturate a regiunii Herson, a încercat să înființeze peste 200 de «birouri» bancare ale țării agresoare în regiune.”

Planul. „În acest fel, rasiștii plănuiau să introducă o «zonă a rublei» pe teritoriul ocupat al regiunii și să asigure venituri suplimentare la bugetul Federației Ruse. Cei mai mulți bani primiți trebuia să meargă pentru finanțarea războiului agresiv împotriva Ucrainei.”

Rețeaua. „Pentru a implementa proiectul, agresorul a plănuit să folosească «experiența» creării unei rețele extinse a «băncii de decontare» ruse în zonele capturate din regiunile Donețk și Lugansk.”

- Advertisement -

Voluntarul. „S-a stabilit că, în timpul ocupației Hersonului, o astfel de sarcină a fost îndeplinită în orașul ucrainean de către un fost angajat al unei bănci locale. El a sprijinit invadatorii și a acceptat în mod voluntar să conducă una dintre ramurile instituției financiare ruse.”

Amenințarea. „Și-a instalat «locul de muncă» în clădirea băncii de stat ucrainene confiscate temporar. În timp ce se afla în «post», agresorul inamic a forțat antreprenorii locali să treacă la tranzacții comerciale în ruble rusești și să deducă o parte din profit în beneficiul administrației ocupației. După eliberarea Hersonului, atacatorul a încercat să se «întindă» într-unul dintre spitalele orașului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – uriașe afaceri și cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor” / „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei

* Clișeele propagandei putiniste, folosite în acte oficiale ale Ministerului de Finanțe, condus de PSD! Invazia Rusiei în Ucraina e denumită „operațiune specială” și „conflictul ucrainean”

* Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* Șefa Comisiei Europene le cere țărilor din Balcanii de Vest să se decidă: ori cu UE și democrația, ori cu Rusia, China și tirania!

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* Portugalia râde, dar Ronaldo plânge. Noul rege e Gonçalo Ramos – trei goluri și o pasă decisivă, la 21 de ani, într-un teribil 6-1 cu Elveția. Programul complet al „sferturilor”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -