marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaUcrainenii au lansat o ofensivă puternică lângă Mariupol. Primul bilanț în tabăra...

Ucrainenii au lansat o ofensivă puternică lângă Mariupol. Primul bilanț în tabăra rusă: 20 de morți și 7 grav răniți

-

Odată cu intrarea în cel de-al doilea an de război, s-a ajuns la situația în care trupele Kremlinului să nu controleze în totalitate nici măcar teritoriile considerate „sigure” din autoproclamatele „republici populare” Donețk și Lugansk (care formează teritoriul Donbass).

În cursul nopții de 10 spre 11 martie, armata ucraineană a inițiat o nouă ofensivă puternică în apropiere de orașul ocupat Mariupol, soldată cu zeci de victime în rândul ocupanților.

Putiniștii au primit o lovitură năprasnică în așezarea urbană Manguș, aflat la doar 15 kilometri de Mariupol. După primele informații, cel puțin 20 de militari invadatori au fost lichidați. S-au înregistrat și 7 grav răniți, scoși definitiv din luptă.

Informația a venit pe cale oficială, fiind făcută de Petro Andriușcenko, consilier al primarului din Mariupol, pe canalul său de Telegram.

- Advertisement -

Andriușcenko a scris cu sarcasm: „Noaptea, în jurul orei 1.00, ora Kievului, lovitura a continuat în raionul Mariupol. Acum în Manguș. O mică «pedeapsă cerească» s-a abătut asupra amplasamentului ocupanților. Până acum, se cunosc următoarele rezultate: circa 20 de «ruși buni», circa 7 încă se hotărâsc dacă vor fi «buni» sau «demobilizați» din cauza sănătății. În regulă. Rusia, ce-i cu fața ta?”.

Manguș este practic un oraș satelit al Mariupolului, din zona industrială a bazinului Donețk. Până la declanșarea „operațiunii speciale” putiniste, în urbe locuiau 7.731 de oameni. În acea zonă s-au produs și alte explozii, puse la cale de apărătorii ucraineni în după-amiaza zilei de 11 martie, inclusiv în apropierea aeroportului Mariupol.

Site-ul Obozrevatel.com informează: „Reamintim că, în seara zilei de 10 martie, aproximativ 20 de explozii au tunat în Mariupol, regiunea Donețk, ocupată temporar de trupele ruse. Locația – un fost hypermarket de materiale de construcție, Epicenter, din cartierul Kalmiusski. Anterior, s-a raportat că și în seara zilei de 21 februarie s-au auzit mai multe explozii puternice în Mariupol. La acel moment, au fost înregistrate cel puțin 11, resimțite în toate zonele orașului”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rețeaua minciunilor pro-ruse: Gușă – Cristoiu – Roșca Stănescu – Severin. Lista celor 16 site-uri „pro-Kremlin, conspiraționiste sau de extremă dreapta”

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

* Loteria Română nu are sistem de joc online, dar e condusă de un director PSD-ist cu 4 salarii, 4 terenuri, 4 apartamente și o casă în București. Venituri lunare de 6.500 de euro!

Restaurația statului mafiot: dosare compromise, achitări scandaloase. Deviza lui Dan Voiculescu, transformată în realitate de regimul Iohannis-PSD

Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

Mafia TVR Sport își pierde al doilea cap, în două luni: Marian Olaianos a fost dat afară în prima zi de lucru, după aproape trei luni de concedii!

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -