miercuri, mai 22, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaUcraina scoate limba rusă din școli și introduce engleza! "Limba rusă trebuie...

Ucraina scoate limba rusă din școli și introduce engleza! „Limba rusă trebuie să dispară cu totul de pe teritoriul nostru ca element de propagandă ostilă și de spălare a creierului. Engleza devine obligatorie”

-

În contextul invaziei criminale a Kremlinului, comandată pe 24 februarie de tiranul Vladimir Putin, Ucraina ia măsuri drastice de înlăturare totală a limbii ruse din școli. Această decizie urmează să fie aplicată pe cuprinsul întregii țări.

O declarație în acest sens a fost făcută pe cale oficială de Oleksei Danilov, secretarul Consiliului Național pentru Securitate și Apărare al Ucrainei, în cadrul emisiunii „Edini Novini” de pe canalul de televiziune al Radei Supreme de la Kiev.

În opinia acestuia, limbile obligatorii din Ucraina ar trebui să fie ucraineana și engleza. Tema a fost bordată de site-ul Obozrevatel.com. Eventualii opozanți sunt trimiși de Danilov să vorbească rusa în mlaștini.

Într-un prim pas, s-a luat deja hotărârea, de comun acord cu președintele Volodimir Zelenski, de a comuta postul de televiziune de stat FreeDom din rusă în engleză.

- Advertisement -

Ziaristii.com vă prezintă declarațiile incendiare formulate de Oleksei Danilov.

Nu avem nevoie de nimic de la ei. Să se desprindă de noi, să se ducă în mlaștini și să orăcăie în limba lor rusă”

Limbă de propagandă. „Limba rusă trebuie să dispară cu totul de pe teritoriul nostru, ca element de propagandă ostilă și de spălare a creierului pentru populația noastră. Engleza este obligatorie, limba noastră maternă este obligatorie.”

Rusa va fi vorbită în mlaștini. „Și este foarte periculos să plantăm aceste narațiuni rusești aici – de parcă ar trebui să ne înțelegem cu ele, trebuie să înțelegem ceva. Uitați: nu avem nevoie de nimic de la ei (ruși – n. red.), să se desprindă de noi, să se ducă în mlaștini și să orăcăie în limba lor rusă.”

- Advertisement -

Zelenski e de acord cu engleza. „S-a luat decizia că este necesar să se înceapă cu limba de comunicare internațională – engleza. Și restul limbilor vor fi adăugate. Această problemă a fost discutată într-o ședință în biroul președintelui.”

În luna septembrie a anului trecut, Oleksei Danilov a spus că Ucraina ar trebui să renunțe la alfabetul chirilic și să treacă la cel latin, fără să precizeze când se poate întâmpla exact acest lucru.

Între timp, alte două republici ex-sovietice, Kazahstan și Kârgâzstan, au luat decizia de a renunța la alfabetul chirilic și de a trece la cel latin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șocantul caz de dopaj al Simonei Halep: a trișat la US Open sau e victima „echipei Mouratoglou”? De ce a ascuns două săptămâni?

* RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

* Parlamentul Olandei nu s-a speriat nici măcar de Rareș Bogdan, care „se simte obligat” să „joace dur”! Olandezii au votat împotriva aderării României la Spațiul Schengen

* Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

* De ce geme Armata română, membră NATO, de ofițeri rusofili care-l aplaudă pe Putin. „Toți sunt antiamericani convinși, din motive ideologice. Pentru ei, America e Imperiul Răului”

* Țări mici cu nostalgii mari: România Mare, Ungaria Mare, Bulgaria Mare, Serbia Mare. De ce nu e bine să ne jucăm de-a revizionismul, așa cum ne șoptește Rusia

* Codruța Kovesi confirmă jocul murdar al președintelui Iohannis: „Mi-a cerut demisia din fruntea DNA în vara lui 2018!”. Pe vremea lui Dragnea, Iohannis poza în mare apărător al luptei anticorupție

- Advertisement -

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -