sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaInterviu exploziv cu generalul ucrainean Kirilo Budanov: "După încheierea războiului, anumite regiuni...

Interviu exploziv cu generalul ucrainean Kirilo Budanov: „După încheierea războiului, anumite regiuni vor fi separate de Rusia. Un centru economic al Federației Ruse va fi mutat pe teritoriul nostru”

-

Sfârșitul „operațiunii militare speciale” a Kremlinului în Ucraina va avea loc cel târziu la finalul primăverii anului viitor și va aduce dezmembrarea Federației Ruse, crede un om-cheie al regimului de la Kiev, generalul Kirilo Budanov. Acesta e convins că anumite regiuni se vor separa definitiv de Moscova, care nu va mai deține niciun control asupra lor. De asemenea, un centru economic din țara agresoare va fi pur și simplu mutat pe teritoriul Ucrainei!

Dezvăluirile explozive au fost făcute de generalul-maior Kirilo Budanov, șeful Departamentului principal de Informații din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev, într-un interviu acordat redactorului-șef al site-ului Obozrevatel.com, Orest Sohar.

Budanov a clarificat și situația legată de dronele pe care rușii le importă din Iran. Deși în primul lot au sosit circa 1.750 de aeronave fără pilot, 70% din ele sunt doborâte în mod constant de apărarea ucraineană.

Conform generalului ucrainean, „denazificatorul” Vladimir Putin va rămâne în scurtă vreme fără rachete. Din categoria „Iskander” se mai poate baza pe cel mult 13% dintre ele. Panicat, dictatorul rus încearcă acum să intimideze Occidentul prin exerciții nucleare.

- Advertisement -

Generalul Budanov informează că, indiferent de pregătirile NATO din această perioadă, Rusia va lansa mai multe proiectile de pe trei purtătoare de rachete submarine nucleare: rachete hipersonice, balistice intercontinentale, RS-28 Sarmat – cunoscut ca „Satan II”.

„Industria rusă de apărare nu poate produce suficiente rachete noi, iar cele cu care a intrat în război pe 24 februarie se epuizează deja. Acest număr a scăzut sub nivelul critic de 30%” 

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Vorbim cu dumneavoastră în zilele în care Kievul și alte orașe mari, infrastructura țării sunt atacate de „shahedele rusești” (drone cu un singur motor, de producție iraniană – n.red.). Astăzi, în special, rachetele au zburat după „mopede”. Prin urmare, prima întrebare apare de la sine: care este stocul de resurse al rușilor, câte rachete și drone mai au, conform resurselor de informații?

Gen. Kirilo Budanov: Trebuie să înțelegeți că însuși faptul că Federația Rusă a trecut la utilizarea dronelor străine este în sine un caz extraordinar pentru Rusia, să spunem așa. La acest lucru au „contribuit” precizia scăzută a rachetelor rusești, precum și numărul lor mic. Industria rusă de apărare nu poate produce suficiente rachete noi, iar cele cu care au intrat în război pe 24 februarie se epuizează deja. Acest număr a scăzut deja sub nivelul critic, mă refer la nivelul de 30%. Prin urmare, au fost nevoiți să caute câteva opțiuni pentru a depăși deficitul de rachete. Au ajuns în punctul în care au început să folosească vehicule aeriene fără pilot iraniene. Pot înlocui rachetele după caracteristicile lor? Nu, nu pot, dar trebuie să presupunem că acum există un număr suficient de rachete în Federația Rusă. Iar precizia loviturilor cu drone este mult mai mare decât cu aceste rachete. Pe asta se bazează. 

- Advertisement -

Armata ucraineană doboară aproximativ 70% din toate aeronavele fără pilot primite de ruși din Iran. „Primul lot comandat a fost de 1.750 de drone, apoi au urmat noi comenzi”

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Conform conceptului de securitate, rușii ar trebui să lase un minim necesar pentru propria apărare. Se pare că Kremlinul este atât de dornic să demonstreze ceva, încât ignoră complet capacitățile de apărare ale țării.

Gen. Kirilo Budanov: Așa este. De exemplu, în ceea ce privește rachetele Iskander, acestea s-au apropiat deja de pragul disponibilității de 13%. Conceptul interzice scăderea sub 30%, dar războiul își face ajustările. O astfel de imagine este reală acum.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Această cooperare cu Iranul pare a fi foarte importantă pentru Federația Rusă. Pe ce lot din aceste „mopede” zburătoare se pot baza militarii ruși?

Gen. Kirilo Budanov: Primul lot comandat a fost de 1.750 de drone, apoi au urmat noi comenzi, dar viteza de producție și livrare a acestora în Rusia… nu este un proces de moment. Le epuizează treptat, iranienii fac altele noi, dar există o altă latură a acestei probleme: doborăm în mod constant aproximativ 70% din toate dronele.

„Numărul de sisteme de apărare aeriană furnizate nouă este absolut insuficient pentru a elimina complet amenințarea cu rachetă”

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Dacă israelienii furnizează așa-zisele puști pentru a doborî drone, va ajuta la creșterea procentului de distrugere?

Gen. Kirilo Budanov: Din păcate, acest lucru nu va afecta în niciun fel această situație, iar puștile nu vor rezolva problema aici. Sunt necesare sisteme serioase de apărare aeriană.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): N-ar trebui să avem sisteme de apărare aeriană? La ultimul Ramstein (reuniune internațională în Germania pentru susținerea Ucrainei – n. red.) a fost vorba despre crearea unui sistem eșalonat de apărare aeriană…

Gen. Kirilo Budanov: Numărul de sisteme de apărare aeriană furnizate nouă este absolut insuficient pentru a elimina complet amenințarea cu rachetă. Cu toate acestea, industria noastră de apărare internă lucrează la rezolvarea acestei probleme. În plus, căutăm de unde să cumpărăm orice sisteme de apărare aeriană din lume… și ni se furnizează ceva.

„A apărut o nouă teză, este deja rostită deschis de conducerea Rusiei: sarcina noastră principală este să nu pierdem” 

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Ce se știe astăzi despre cel mai apropiat anturaj al lui Putin: cum se simt ei într-o situație de pierdere absolută, pentru că deja este evident că nu pot câștiga războiul. Este luat în considerare un scenariu de lovitură de stat pentru înlăturarea lui Putin de la putere?

Gen. Kirilo Budanov: Anturajul lui Putin nu este o masă omogenă, să recunoaștem.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Există un bloc nou apărut, „Kadîrov – Prigojin”.

Gen. Kirilo Budanov: Acesta nu este blocul lui Kadîrov și Prigojin. Există ceva numit „turnurile Kremlinului”. Cu alte cuvinte, unii dintre ei sunt „porumbei” condiționați, alții sunt „șoimi” condiționați. Ambele turnuri înțeleg că lucrurile stau foarte rău, doar că au păreri „puțin” diferite despre cum să iasă din această situație. Unii înțeleg clar că este necesar să se oprească și să caute un fel de reglementare pașnică, alții cred că Rusia va înceta să mai existe dacă nu va merge mai departe, dacă sunt învinși, să spunem asta. De aceea a apărut acum o nouă teză, de altfel, este deja rostită deschis de conducerea Rusiei: „sarcina noastră principală este să nu pierdem”. Nu mai este vorba de a câștiga, ci de a nu pierde. „Nu ne putem permite să pierdem”, „principalul este să nu pierdem” și așa mai departe, interpretările sunt diferite, dar acesta este mesajul. Sunt de acord cu el aici: înfrângerea Rusiei este inevitabilă, nu poate fi oprită și va duce la distrugerea ei.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Ce „scenarii de distrugere” vedeți?

Gen. Kirilo Budanov: Dacă, după cum se spune, ramura susținătorilor păcii va câștiga, atunci vor putea recunoaște că „totul a fost o greșeală”. Trupele se vor întoarce înapoi, dincolo de granița administrativă a anului 1991, și vor supraîncărca cumva relațiile cu întreaga lume.

„Ei înțeleg că, în cel mai bun caz, se confruntă cu o pedeapsă de închisoare solidă, așa că pentru ei continuarea războiului este o chestiune de supraviețuire personală” 

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Pot fi personificați cumva, cine sunt acești „porumbei”?

Gen. Kirilo Budanov: Mă voi îndepărta de asta, dacă se poate.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): „Șoimii” vor să meargă până la capăt, nu?

Gen. Kirilo Budanov: Ei înțeleg că în orice configurație, în cel mai bun caz, se confruntă cu o pedeapsă de închisoare solidă, așa că pentru ei continuarea războiului este o chestiune de supraviețuire personală.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Care este probabilitatea ca „porumbeii” să câștige și cum arată în termeni de timp?

Gen. Kirilo Budanov: Să așteptăm. Sfârșitul va fi același în oricare dintre aceste opțiuni. Aceasta este o modificare a Federației Ruse.

„Ei vor să lanseze cel puțin o rachetă, dar vor trimite mai multe. Toate acestea se vor desfășura în nordul țării, unde vor avea loc lansări de la trei purtătoare de rachete submarine nucleare” 

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): În prezent, în Rusia, toate parcările subterane sunt transformate în adăposturi anti-bombe, iar exercițiile nucleare au loc în același timp. Testele de arme nucleare sunt pregătite în Marea Barents. Ce fel de scenariu este acesta? A fost incitată situația sau ei au intenționat să se dedea la un „huliganism” cu focoase?

Gen. Kirilo Budanov: Atât primul, cât și al doilea, împreună. În primul rând, tot ce ați menționat acum sunt exercițiile nucleare anuale. Anul acesta se numesc „Thunder 2022”. Ele au loc aproape sincron cu exercițiile NATO. Cu toate acestea, punctul culminant al „antrenării” forțelor nucleare strategice ale Federației Ruse este planificat imediat după încheierea fazei active a exercițiilor NATO, cu unicul scop de a arăta că „putem face mai mult”. Adică, indiferent ce arată pregătirea NATO acum, ei vor să lanseze cel puțin o rachetă, dar vor trimite mai multe. Toate acestea se vor desfășura în nordul țării, unde vor avea loc lansări de la trei purtătoare de rachete submarine nucleare. Se pregătește lansarea de rachete hipersonice, lansarea de rachete balistice intercontinentale, lansarea RS-28, precum și utilizarea de forțe strategice non-nucleare, aeronave strategice și cu rază lungă de acțiune, lansarea de rachete Iskander și Kalibr.

„Pot folosi, teoretic, arme nucleare? Teoretic, ei pot, nu vor face decât să grăbească prăbușirea Federației Ruse și înțeleg foarte bine acest lucru”

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Din nou, sunt ei gata să treacă o linie pe care americanii o numeau „roșie” și pentru care va exista o răzbunare foarte puternică pentru ruși? Sunt cu adevărat gata să folosească un focos tactic undeva în Marea Neagră, sau în sudul Ucrainei, sau în vest…?

Gen. Kirilo Budanov: Întrebarea este retorică. Sunt gata să o facă? Nu, nu sunt gata. Pot explica foarte ușor. Ei vorbesc despre asta de atât de mult timp, amintiți-vă.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Teza că „nu blufează” a răsunat cel mai clar în septembrie, dar înainte de asta au existat indicii constante.

Gen. Kirilo Budanov: Este deja mijlocul lunii octombrie, dar au amenințat încă din septembrie că „vom trage acum”. Armele nucleare din orice țară din lume sunt un mijloc de descurajare. Aceasta, în principiu, nu este o armă, ci un instrument de descurajare strategică. Pot folosi, teoretic, arme nucleare? Teoretic, ei pot. Nu vor face decât să grăbească prăbușirea Federației Ruse, iar ei știu și înțeleg foarte bine acest lucru. Nu sunt atât de proști pe cât ne-am dori să fie.

„Este cunoscut unul dintre locurile lui. Strelkov a ajuns deja pe teritoriul Ucrainei ocupate”

Orest Sohar, redactor-șef Obozrevatel.com: Ați anunțat o recompensă pentru capturarea lui Girkin-Strelkov de 100.000 de dolari. De ce este atât de mare și pentru ce vă este trebuincios?

Gen. Kirilo Budanov: În principiu, nu este atât de scump pentru o astfel de persoană. Este un purtător important de informații și, mai ales, pentru justiția penală internațională. În principiu, după cum se spune, el este un client al Hagăi. Nici măcar nu va fi „al nostru”.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Păi, știți sigur că se află undeva în regiunea Herson?

Gen. Kirilo Budanov: Este cunoscut unul dintre locurile lui, a ajuns deja pe teritoriul Ucrainei ocupate. Haideți să așteptăm, sunt șanse. Apropo, fapt interesant: în afară de toată mizeria care este trimisă la acel număr de telefon, mai multe persoane au venit cu oferte absolut reale, iar asta a fost destul de interesant pentru mine. Să vedem.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Înțeleg că GRU (Departamentul principal de informații al Ministerului Apărării Ucrainei – n. red.) are acum 100.000 de dolari…

Gen. Kirilo Budanov: GRU va găsi astfel de bani pentru a-i ajuta pe colegii noștri de la Haga (râde). 

„Este adesea imposibil să fie cumpărate mașini cu fonduri de la stat. Chiar și derularea licitațiilor de achiziție durează ceva timp, iar transportul este necesar acum. Slavă Domnului, oamenii grijulii ne ajută” 

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Tocmai despre asta am vrut să vorbesc: acum toată țara face voluntariat, ajută Forțele Armate. Cât de mult sprijin simțiți din partea publicului și a oamenilor de afaceri?

Gen. Kirilo Budanov: Nu este un secret pentru nimeni că mișcarea de voluntariat din Ucraina este destul de dezvoltată. Totul a început în 2014 și a luat o nouă întorsătură după evenimentele din 24 februarie, iar noi nu facem excepție în acest sens. Mulți oameni de afaceri și fundații, diverse organizații internaționale ne ajută destul de mult. O mulțime de oameni de afaceri ajută, o mulțime de oameni pur și simplu grijulii, o mulțime de organizații, sindicate și așa mai departe. Voi numi câțiva: Vodoviz Oleksandr ne-a adus foarte multe utilaje auto; Oleksi Kavilin… și mulți alți oameni, pur și simplu nu-i pot enumera pe toți din memorie acum. Mișcarea de voluntari ne-a ajutat foarte mult. În primul rând, ajută la rezolvarea problemelor noastre actuale. De exemplu, se știe că autovehiculele de astăzi sunt doar consumabile, o mașină nu rezistă mult pe front și sunt necesare multe dintre ele. Ele se defectează sau sunt distruse și trebuie înlocuite cu ceva. Este adesea imposibil să fie cumpărate mașini cu fonduri de la stat. Chiar și derularea licitațiilor de achiziție durează ceva timp, iar transportul este necesar acum. Ei bine, slavă Domnului, oamenii grijulii ne ajută.

„Pe teritoriul Belarusului, la toate bazele de depozitare pe termen lung, echipamentele sunt deconservate și transferate în Federația Rusă, pentru a reface pierderile din regiunile Donețk și Lugansk” 

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Auzim constant asigurări că nu este nimic planificat în Belarus, nu există nicio pregătire pentru un atac. Dar, în același timp, se întâmplă o poveste ciudată: mai întâi, unele echipamente vechi din Belarus sunt exportate în Rusia, iar acum altele sunt importate în Belarus și se pare că grupul rus devine din ce în ce mai puternic. Toate acestea se petrec pentru a ne menține contingentul în formă bună?

Gen. Kirilo Budanov: Acesta este unul dintre obiectivele principale: pe de o parte, se formează un grup de așa-numite republici ale Uniunii, care ar trebui să includă unități ale Forțelor Armate ale Belarusului și aceste grupuri teroriste ale Federației Ruse. Dar, de fapt, pe teritoriul Belarusului, la toate bazele de depozitare pe termen lung, echipamentele sunt deconservate și transferate în Federația Rusă. În mare parte, se folosește pentru a reface pierderile din regiunile Donețk și Lugansk. Belarușii înșiși nu au forțe care ar putea să ne sperie atât de tare. De aceea, Rusia transferă personal acolo și mai ales cu echipamente auto, adică este doar o imagine. Cel puțin în această etapă.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Care sunt previziunile dumneavoastră pentru evoluția situației de pe front în viitorul apropiat?

Gen. Kirilo Budanov: Cele mai grele bătălii se dau, în prezent, în zona orașelor Bahmut și Soledar. Acolo au loc cele mai aprige ostilități… Ei bine, ca să dezvăluim planurile, cred că ar fi puțin incorect.

Gen. Kirilo Budanov în dialog cu jurnalistul Orest Zohar

„La sfârșitul primăverii, totul ar trebui să se termine. Totul ar trebui să fie terminat până la vară” 

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Ce scenariu de război vedeți până la sfârșitul anului?

Gen. Kirilo Budanov: Până la sfârșitul anului, vom face progrese semnificative. Acestea vor fi victorii semnificative, veți vedea în curând.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Ar putea fi eliberarea Hersonului?

Gen. Kirilo Budanov: Ei bine, sper că poate fi Hersonul.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Cum arată prognoza pentru anul viitor?

Gen. Kirilo Budanov: La sfârșitul primăverii, totul ar trebui să se termine. Totul ar trebui să fie terminat până la vară.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): „Încheierea” înseamnă o ieșire către granițele anului 1991?

Gen. Kirilo Budanov: Mai întâi, să mergem către aceste granițe.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Ați spus: „pentru început, vom merge către granițele anului 1991”. Ce alte planuri mai sunt?

Gen. Kirilo Budanov: După încheierea războiului, va începe un proces politic foarte serios legat de schimbările din actuala Federație Rusă: anumite regiuni vor fi separate de Rusia… Moscova ne va plăti despăgubiri, toate acestea îi așteaptă… va duce la mutarea unui anumit centru economic al Federației Ruse pe teritoriul nostru… adică sunt mulți pași.

„«Federația Rusă» este un nume pentru federalism. Acesta este un teritoriu prea mare, care există de suficient de mult timp, nu este clar cum, în aceste frontiere. S-a bazat exclusiv pe credința în puterea regimului. De îndată ce regimul se va prăbuși, totul se va prăbuși”

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Și ce regiuni se vor separa? Acestea vor fi republicile caucaziene?

Gen. Kirilo Budanov: Caucazienii, cred, vor fi primii care se vor separa, dar nu vor fi doar caucazienii.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Și cine altcineva?

Gen. Kirilo Budanov: Există multe probleme teritoriale. „Federația Rusă” este un nume pentru federalism. Acesta este un teritoriu prea mare care există de suficient de mult timp, nu este clar cum, în aceste frontiere. S-a bazat exclusiv pe credința în puterea regimului. De îndată ce regimul se va prăbuși, totul se va prăbuși.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): În urmă cu aproximativ jumătate de an, Obozrevatel.com a scris cu referire la surse că Putin este în comă și că în lipsa lui lucrează dublurile sale. Mai târziu, undeva, au apărut informații similare venite de la dumneavoastră. Putin este viu, după părerea dumneavoastră?

Gen. Kirilo Budanov: Și aceasta este o altă întrebare la care nu voi da un răspuns până la final. Faptul că a avut probleme de sănătate foarte importante în primăvară – da, vă voi confirma. E viu acum? Să așteptăm momentul în care are loc transferul puterii în Federația Rusă, poate abia atunci vom putea afla adevărul: dacă a murit, când s-a întâmplat, sau dacă mai este în viață, cum se va termina viața lui.

„Au anexat pentru ei înșiși teritoriile ucrainene ocupate; iar acum, fiecare sat pe care-l eliberăm nu mai este o retragere a armatei ruse sau o pierdere tactică pentru ei, este o pierdere a pământurilor Federației Ruse” 

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Despre transferul puterii: sunt de fapt două scenarii, primul este victoria noastră și ieșirea spre granițele anului 1991, iar apoi niște procese ireversibile în Rusia. Dar mai există un scenariu pe care l-am dezbătut împreună înainte de interviu: ar putea fi înlăturarea prematură de la putere a celui pe care îl numim Putin.

Gen. Kirilo Budanov: Nu contează, totul va duce la același lucru. Amintiți-vă ce v-am spus despre schimbarea retoricii de la „a câștiga” la „a nu pierde”. În orice caz, pierderea lor este sfârșitul.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Nu înțeleg deloc cum rușii nu pot pierde.

Gen. Kirilo Budanov: Totul este foarte simplu. Au anexat pentru ei înșiși teritoriile ucrainene ocupate; iar acum, fiecare sat pe care îl eliberăm nu mai este o retragere a armatei ruse sau o pierdere tactică pentru ei, este o pierdere a pământurilor Federației Ruse.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Formal, da.

Gen. Kirilo Budanov: Pentru ei așa este. Pentru noi este „formal”, dar pentru ei este o pierdere legală a teritoriului rus. Și cum să i se explice unui rus atât de tipic că Ucraina a luat un oraș din Federația Rusă?! Ei bine, aceasta este o revoluție a conștiinței sale.

Trebuie să ne confruntăm cu adevărul. Nu suntem în război cu regimul rus, așa cum cred mulți acolo, dar, din păcate, cu poporul rus. 82% este majoritatea”

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Cum reacționează cetățenii ruși la ultimele evenimente din Federația Rusă?

Gen. Kirilo Budanov: Din păcate, 82% susțin absolut ostilitățile din Ucraina.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Adică nu au fost afectați de această „înmormântare”, precum și de faptul că Rusia va pierde?

Gen. Kirilo Budanov: Pentru ei, conștientizarea factorului că „poate regele nostru nu este atât de puternic” i-a influențat.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Dar ei încă urăsc să se lupte cu noi, nu?

Gen. Kirilo Budanov: Din păcate, trebuie să ne confruntăm cu adevărul. Nu suntem în război cu regimul rus, așa cum cred mulți acolo, ci cu poporul rus. 82% este majoritatea.

Orest Sohar (redactor-șef Obozrevatel.com): Care sunt prognozele pentru schimbarea situației în viitorul apropiat, înainte de Anul Nou? După 1 ianuarie? Nu se va schimba economia în bine?

Gen. Kirilo Budanov: Economia Rusiei este de fapt transferată într-un regim de război, la fel ca a noastră. Aceasta înseamnă că partea leului din toate costurile va merge în industria de apărare, orice altceva – conform principiului rezidual. Dar nu economia, nici „mobilizarea” nu va schimba starea de spirit, ci pierderea teritoriilor, când se spune „Ucraina a recapturat un alt oraș”, asta este deja ceva incredibil. Aici apare întrebarea: este Rusia atât de puternică în țara noastră? Și ei asociază Rusia exclusiv cu figura liderului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

* Putin plănuiește o ofensivă nebunească asupra orașelor Kiev și Harkov, cu 500.000 de noi recruți! „Un eșec va duce la dezintegrarea Rusiei, fără perspective de reunificare”

* Putin a făcut praf rezervele de aur și valută ale Rusiei. Îi mai ajung banii pentru cel mult 17-18 luni de război. A cheltuit deja 102,5 miliarde de dolari

* Țări mici cu nostalgii mari: România Mare, Ungaria Mare, Bulgaria Mare, Serbia Mare. De ce nu e bine să ne jucăm de-a revizionismul, așa cum ne șoptește Rusia

„Săgeata Rusiei” recidivează. Răcnete isterice la RTV: „RoExit! Marș! Marș afară! Voi milita să ieșim din Uniunea Europeană!”

* Codruța Kovesi confirmă jocul murdar al președintelui Iohannis: „Mi-a cerut demisia din fruntea DNA în vara lui 2018!”. Pe vremea lui Dragnea, Iohannis poza în mare apărător al luptei anticorupție

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -