duminică, mai 26, 2024
AcasăOpiniiOPINIE. Ucraina - o mare greșeală a politicii externe românești

OPINIE. Ucraina – o mare greșeală a politicii externe românești

-

Ucraina dorește relații pragmatice cu Belarus și Republica Moldova. Nimic însă despre România. Încă o mare greșeală a României în politica externă.

Eu continui să afirm că Guvernul României ar trebui să aibă un secretar de stat în privința legăturii cu Ucraina. O persoană care să fie din cadrul minorității românești din Ucraina.

România trebuie, în mod clar, să schimbe tactica în privința legăturilor cu Kievul. Prioritatea noastră trebuie să fie comunitățile românești.

Am avut ocazia să merg în Ucraina și să simt durerea acestor oameni. Durerea lor este aceea că sunt părăsiți de România. Ei se simt ca niște copii abandonați de părinți.

- Advertisement -

Ce vor românii de acolo? Școală, biserică și media în limba română. Atât! Ei sunt cetățeni loiali Ucrainei. Atâta doar: să le fie respectate drepturile.

România trebuie să investească în crearea de publicații românești în Ucraina. România trebuie să investească în posturi radio și TV.

Problema comunitățlor românești din Ucraina ar trebui să fie a doua, după Republica Moldova, în topul priorităților de politică externă ale României.

Paul Szasz Sebeș

- Advertisement -

(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția Ziaristii.com)

DE ACELAȘI AUTOR:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -