Tupeu incredibil al Rusiei: după ce a bombardat sălbatic Kievul, spune că, de fapt, n-a tras nicio rachetă, iar distrugerile și le-au făcut ucrainenii singuri!

1
1293
Rușii își bat joc de o întreagă lume și spun acum că ucrainenii s-au bombardat singuri la Kiev!

Tupeu, cinism și aroganță fără margini din partea Rusiei: după ce miercuri a lansat asupra Ucrainei un nou val de rachete, lăsând Kievul fără curent electric și apă, Kremlinul a pretins joi că, de fapt, n-a bombardat orașul și că toate distrugerile și le-au făcut singuri ucrainenii, cu apărarea antiaeriană!

Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, a anunțat că „n-au fost efectuate lovituri la Kiev. Toate pagubele din oraș raportate de regimul de la Kiev sunt consecința căderilor de rachete de apărare antiaeriană străine și ucrainene instalate în zonele rezidențiale din capitala Ucrainei”.

Konașenkov este celebru pentru declarațiile sale care sfidează evidențele. În urmă cu două luni spunea, făcându-se ecoul ministrului Șoigu, că 83.000 de soldați ucraineni și doar 5.937 de militari ruși muriseră de la începutul invaziei și până în septembrie!

Același ofițer rus a anunțat că Rusia se retrage din Insula Șerpilor ca gest de bunăvoință, după ce mai multe atacuri ucrainene produseseră mari pierderi de oameni și echipamente acolo, iar militarii ruși refuzau să mai meargă acolo.

De asemenea, Konașenkov a fost cel care a anunțat că forțele Rusiei „se regrupează” în zona Harkov, părăsind Izium și Balaklia, atunci când ucrainenii au eliberat zona respectivă printr-o ofensivă-fulger.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin: conducerea Ucrainei poate opri suferinețele populației dacă acceptă condițiile Rusiei

Konașenkov n-a fost singur cu minciunile sfruntate care au decredibilizat total conducerea de la Moscova în ultimele luni. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a declarat joi că singurii vinovați pentru suferințele ucrainenilor sunt conducătorii de la Kiev, care nu vor să accepte condițiile Rusiei!

Reuters relatează că Peskov a început și el prin a nega vehement că Rusia a atacat rețelele de electricitate ale Ucrainei și obiective civile. Apoi a spus că „Guvernul Ucrainei are toate oportunitățile de a readuce situația la normalitate, are toate oportunitățile de a rezolva situația în așa fel încât să îndeplinească cerințele părții ruse și, în consecință, să pună capăt tuturor suferințelor posibile în rândul populației“. Cu alte cuvinte, Rusia transmite că va ataca mai departe populația civilă până când Ucraina capitulează!

Rusia a repetat de mai multe ori, oficial, că națiunea ucraineană nu există, că la Kiev e un Guvern nazist care e susținut de Occidentul de asemenea nazist, și că, de fapt, se apără de NATO! Negând existența națiunii ucrainene, Putin pretindea implicit anexarea țării sau, în cel mai bun caz, reducerea ei la un teritoriu restrâns, restul urmând să fie încorporat în Rusia sau desprins în alte state-satelit ale Rusiei.

Atacuri sistematice asupra infrastructurii energetice din Ucraina, purtate de forțele armate ruse sub comanda generalului Surovikin – același care a distrus orașele siriene cu artileria în timpul războiului civil din acea țară –, au lăsat zeci de milioane de oameni fără curent electric, apă și gaz timp de ore sau chiar zile, exact când s-a instalat iarna și temperaturile au coborât sub zero grade Celsius.

Cu un cinism extraordinar, Peskov a negat evidențele, susținând că „n-a fost niciun atac asupra țintelor sociale. S-a acordat o atenție specială acestui lucru“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Regimul Iohannis-PSD e plesnit de Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Ciucă și Ciolacu, prinși cu o mare minciună: nici n-au negociat cu Comisia Europeană creșterea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii!

* STENOGRAME. Circ și revoltă anti-Ciucă la ședința conducerii PNL pe tema pensiilor: „Ce sunt, papagal?”. Au promis creșteri de 15%, premierul Ciucă le mărește cu doar 6,2% pentru că așa i-a zis „Marcel”

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* Ucraina a eliberat deja 55% din teritoriul ocupat de Rusia după 24 februarie. „Îi vom bate până la capăt cu pietre, lopeți, praștii, vom lupta până când îi vom termina pe ultimii nenorociți și îi vom da afară de pe pământul nostru”

* Putin și-a șocat acoliții: „Este timpul să zguduim NATO”, pentru a stopa înarmarea Ucrainei!

* Un scandal amoros schimbă delegația TVR pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Olaianos, înlocuit de Bocanaciu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here