Tudorel Toader, salvat de PSD-ALDE-UDMR, cu misiune clară: să dea ordonanţele lui Dragnea! Exact ce spune UE să nu facă

0
2299
"Ciordache" şi Tudorel, aliaţii infractorilor

Camera Deputaților a votat, miercuri, moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Moțiunea simplă a picat cu 126 de voturi pentru, 146 de voturi contra.  Tudorel Toader rămâne ministru al Justiţiei.

Păstrarea sa în funcţie a fost posibilă cu votul parlamentarilor de la UDMR, care au votat de partea PSD şi ALDE împotriva moţiunii Opoziţiei – încă o dovadă că maghiarii sunt aliaţii lui Dragnea şi Tăriceanu pentru menţinerea „Ciumei Roşii” la putere.

Scopul: conservarea unui regim care ajută la sabotarea României din interior, ceea ce este exact pe placul Ungariei lui Vicktor Orban, tovarăş bun cu Putin.

Tudorel, misiune imposibilă

Astfel, şi cu votul maghiarilor de azi, Tudorel Toader rămâne în funcţie, însă nu de florile mărului, ci cu o misiune precisă: continuarea operaţiunii de distrugere a statului de drept şi a justiţiei independente.

Este de altfel şi mesajul pe care Florin Iordache, fost ministru PSD al Justiţiei şi iniţiator al celebrei OUG 13, i l-a transmis chiar azi, după votul la moţiune, lui Toader:

”Bineînțeles că sunt nemulțumit de activitatea lui Tudorel Toader. Asta nu înseamnă că am putut vota moțiunea colegilor. Erau foarte multe critici cu care nu eram de acord. (…) Domnul ministru în perioada următoare să vină cu niște inițiative legislative normale. Așteptăm să expire termenul dat de domnul Liviu Dragnea domnului ministru, adică finele acestei săptămâni, și poate domnul ministru va ieși în ședința de guvern cu acele ordonanțe”, a declarat Florin Iordache în Parlament.

Păstrarea în funcţie a lui Tudorel Toader trebuie privită ca o ultimă şansă pe care i-o dau PSD şi ALDE pentru ca ministrul Justiţiei să-i pună odată pe masa lui Dăncilă (ea semnează orice îi cere Dragnea) celebrele ordonanţe de salvare a politicienilor penali în frunte cu liderul PSD. Adică, exact ce solicită ferm organismele europene să nu facă. Mesajul dinspre Bruxelles a fost ferm: stopaţi ordonanţele care atacă statul de drept şi justiţia independentă!

Avertismentele UE

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a atras atenția asupra faptului că urmărește ”cu mare îngrijorare” discuțiile din România privind o posibilă ordonanță de urgență care să permită revizuirea sentințelor definitive pronunțate de completurile de 5 judecători ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și recomandă guvernului de la București să revină urgent asupra modificărilor aduse legislației din justiție. Iată mesajele lui Timmermans:

  • „Comisia urmărește cu mare îngrijorarea evoluțiile privind statul de drept din România, inclusiv discuțiile referitoare la o posibilă ordonanță de urgență care să dea posibilitatea celor condamnați definitiv să conteste sentințele în urma deciziei Curții Constituționale care a vizat completurile de 5 judecători ale Înaltei Curți de Casație și Justiție (7 noiembrie 2018).”
  • „Comisia a atras atenția în repetate rânduri și la toate nivelurile asupra faptului că România trebuie să readucă urgent procesul de reformă (în justiție – n. red.) pe calea cea bună. Acest lucru înseamnă să facă progrese, nu regrese și să se abțină de la orice măsură care ar anula realizările obținute în ultimii ani.”
  • „Pentru a realiza acest lucru, cel mai bun start ar fi îndeplinirea recomandărilor făcute de Comisie în ultimul raport MCV din noiembrie 2018, să fie stopate modificările, iar procesul să fie reluat de la capăt pe baza unor consultări veritabile și a expertizei oferite de instituțiile internaționale.”

CITIŢI ŞI:

Cum s-a încheiat ziua de azi pentru Kovesi, în cursa pentru procurorul-şef al UE. „Meciul” continuă, fosta şefă a DNA rămâne în cărţi

VIDEO. Timmermans, la Bucureşti: „Când statul de drept e călcat în picioare, politicienii nu mai pot fi trași la răspundere”

10 lucruri despre ruptura Rareş Bogdan – Realitatea TV. Cine câştigă şi cine pierde din această despărţire inevitabilă

Cine-ţi mai ţine spatele, Daddy? Înalta Curte nu a mai amânat procesul, deşi Dragnea s-a internat în spital. O martoră a spus tot

Rareş Bogdan: „Părăsesc presa cu durere. Îi urez lui Cozmin să găsească un înlocuitor mai bun”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here