FOTOREPORTAJ. Ravagiile făcute de trupele ruse în estul Ucrainei, unde au bombardat grădinița din satul Stanița Luganska

1
3069
Gaura făcută de obuz, văzută din exterior și din interior

În dimineața zilei de joi, 17 februarie, trupele Federației Ruse au efectuat bombardamente de artilerie în satul Stanița Luganska, regiunea Lugansk, lovind în plin o grădiniță! Doi angajați ai instituției au fost răniți, informează site-ul Censor.net.ua.

„Cu un cinism incredibil, forțele de ocupație ruse au bombardat satul Stanița Luganska din regiunea Lugansk. Ca urmare a folosirii de către teroriști a artileriei grele, obuzele au lovit o grădiniță. Trupele aliate au evacuat prompt civilii la adăposturi”, anunță Operațiunea Forțelor Comunale pe pagina sa de Facebook.

Și Misiunea Umanitară „Snowdrop” a confirmat acest bombardament de artilerie, pe aceeași rețea de socializare.

„Astăzi, 17 februarie, la ora 9.04, o clădire de grădiniță a fost avariată de bombardamentele de artilerie. Potrivit informațiilor preliminare, doi angajați au fost răniți. La fața locului s-au deplasat angajați ai Serviciului de Stat de Urgență din Stanița Luganska”, se arată în comunicat.

Mărimea și puterea obuzului tras de ruși se pot deduce și din dimensiunea găurii pe care acesta a făcut-o în peretele grădiniței.

Civilii din Stanița Luganska au fost duși în adăposturile subterane.

Regiunile Lugansk și Donețk, din Donbass-ul ucrainean, sunt ținute sub ocupație de forțele separatiste ruse, cu sprijinul militar, financiar și logistic al Moscovei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* ANALIZĂ. Minciunile lui Putin au deraiat energetic bătrâna și aproape sclerozata Europă. Toleranța și cinismul german cu iz de „ribbentrop-ism”. România, fără soluții alternative

* Ironia prin care cancelarul german l-a ridiculizat pe Putin chiar la Moscova. Blajinul Scholz a fost mult mai eficient decât ambițiosul Macron

* NATO crede că „retragerea” unor trupe ruse de la granița cu Ucraina e o păcăleală. „Anunță că retrag trupe, dar armamentul rămâne acolo”

* Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

* Ghinea (USR): „Ciolacu, Rafila, puneți mâna la muncă, putorilor!” / „S-au isterizat pentru că le-am dat de muncă prin PNRR și sunt puturoși”

* Radu Moraru: „M-am decis să fiu liderul pe care-l căutați! Vreau să preiau funcția de președinte al României!”

* A murit, la 62 de ani, „deputatul moților”. În 2019 a venit din spital pentru a vota căderea Guvernului Dăncilă

* TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

* Cum a scăpat de pușcărie Valeriu Zgonea (PSD) în ciuda dovezilor evidente ale traficului de influență. Rolul decisiv al CCR și al „legilor lui Dragnea”

* Comisia Europeană dă șah-mat PSD-ului în subiectul pensiilor: „Doar un dezastru natural poate duce la renegocierea PNRR”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (86) / Secretul din pădure

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here