luni, martie 4, 2024
AcasăMainA murit, la 62 de ani, "deputatul moților". În 2019 a venit...

A murit, la 62 de ani, „deputatul moților”. În 2019 a venit din spital pentru a vota căderea Guvernului Dăncilă

-

Corneliu Olar, deputat PNL de Alba, a murit luni, spre miezul nopții, răpus de o boală cumplită, cu care se lupta de câțiva ani. Fost primar în comuna Horea și numit apoi „deputatul moților”, Olar avea 62 de ani.

Deputatul Corneliu Olar s-a stins după o grea suferință, pricinuită de cancerul care-l chinuia de câțiva ani. Tristul anunț a fost făcut pe pagina sa de Facebook, la miezul nopții de luni spre marți: ”Deputatul CORNELIU OLAR a trecut la cele veșnice. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”.

În ultima vreme, parlamentarul liberal a fost internat într-un spital din București, iar recent a fost transferat la Alba Iulia, pentru a fi mai aproape de familie.

Corneliu Olar s-a născut pe 18 aprilie 1959 în comuna Arada din județul Alba. A murit cu două luni și patru zile înainte de a împlini 63 de ani.

- Advertisement -

12 ani primar, 9 ani deputat

Corneliu Olar se afla la al treilea mandat deputat. El a fost ales prima dată în 2008, pe lista PDL. După o întrerupere de 4 ani (2012–2016), a revenit în Parlament din partea PNL, cu care PDL fuzionase între timp. Al treilea mandat l-a obținut în 2020, când era deja grav bolnav, dar spera să învingă cancerul.

Înainte de a ajunge în Parlamentul României, Olar a fost primar al comunei Horea, din județul Alba. În această funcție, pe care a deținut-o timp de 12 ani (1996–2008), acesta s-a remarcat ca lider al locuitorilor din Țara Moților. Aceștia aveau să-l propulseze ulterior în Parlament.

A venit din spital s-o dea jos pe Dăncilă

Corneliu Olar a ieșit în evidență pe 10 octombrie 2019, la votarea moțiunii de cenzură inițiate de PNL împotriva Guvernului Dăncilă. Cum se anunța o bătălie foarte strânsă, Olar a mers la Parlament deși era grav bolnav. A venit direct din spital. Colegii săi au fost șocați să vadă cât de mult îl schimbase boala din punct de vedere al fizionomiei. Olar slăbise foarte mult, iar suferința i se întipărise pe chip.

- Advertisement -

Atunci, Olar a asigurat unul dintre cele 238 de voturi cu care Guvernul Dăncilă a fost demis. Pentru succesul moțiunii era nevoie de 233 de voturi împotriva Guvernului PSD, care fusese instalat de Liviu Dragnea în ianuarie 2018.

Corneliu Olar la votul din 10 octombrie 2019

Mesaje de condoleanțe

PNL Alba: ”Cu adâncă tristețe, vă anunțăm decesul colegului nostru, Corneliu Olar – Deputatul Moților. Încă nu s-a inventat dicționarul cu toate cuvintele care să descrie loialitatea și atașamentul pe care Corneliu Olar le-a avut față de Țara Moților, de oamenii de aici, de cei care l-au făcut să dea, întotdeauna, totul, chiar până-n ultima clipă. Dincolo de chipul care n-a ascuns niciodată nimic, de omul care a spus mereu lucrurilor pe nume, rămân munca și realizările celui care n-a căutat niciodată gloria, dar va fi pomenit și amintit pentru totdeauna ca Deputatul Moților. Dumnezeu să-l odihnească!”

Florin Cîțu, președinte PNL: ”Astăzi, a plecat dintre noi un om extraordinar, Corneliu Olar – Deputatul Moților. Corneliu Olar a muncit și a luptat pentru oamenii din Țara Moților și a promovat neîncetat frumusețea locului. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

* Dragnea: În spatele lui George Simion și al AUR se află Ghiță și Burci. „Ambele personaje au legături cu serviciile. Poate e doar o coincidență…”

* Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

* SUA: Putin a decis să invadeze Ucraina „în zilele următoare, probabil miercuri”. Va fi atacată și capitala Kiev, pentru a fi impus un guvern pro-rus

* FSB a primit misiunea să organizeze „lovituri de stat” în toate marile orașe ucrainene imediat după declanșarea invaziei rusești, scrie „The Guardian”

* Cum a scăpat de pușcărie Valeriu Zgonea (PSD) în ciuda dovezilor evidente ale traficului de influență. Rolul decisiv al CCR și al „legilor lui Dragnea”

* Comisia Europeană dă șah-mat PSD-ului în subiectul pensiilor: „Doar un dezastru natural poate duce la renegocierea PNRR”

* Liiceanu face zob cooperativa Gâdea – Antena 3: daune morale de 20.000 de euro, după un proces de calomnie! „Vidanjorul lui Voiculescu” afirmase, abject, că filosoful și-a bătut soția când era însărcinată

* PSD l-a rezolvat și pe Nelu Barbu de la B1 TV: jupân la Registrul Auto Român, cu 2.500 de euro pe lună! E a 8-a sinecură a sa în 5 ani. Dăncilă îl trimisese consul la Shanghai, Orban l-a revocat

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (86) / Secretul din pădure

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -