Tot mai mulți marinari ruși refuză să lupte contra Ucrainei, fiindcă sistemele de navigație au fost înlocuite cu „chinezării” de uz casnic

0
3688

Sistemul militar putinist se apropie de colaps. Dacă pe cale terestră au început să fie scoase la înaintare tancuri vechi de peste 50 de ani, pe cea maritimă sunt folosite nave fără cele mai elementare dotări pentru un război de anvergură.

Din această cauză, marinarii ruși dintr-o brigadă a Flotilei Caspice au organizat o revoltă, refuzând să mai lupte împotriva Ucrainei. Problema este una deosebit de gravă. Pe de o parte, a apărut în urma sancțiunilor occidentale. Pe de alta, s-a acutizat din pricina corupției existente chiar la nivelul conducerii armatei.

Potrivit Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării de la Kiev (GRU), citată de site-ul Obozrevatel.com, invadatorii din Brigada 106 de nave de suprafață a Flotilei Caspice, din districtul militar de sud al Federației Ruse, au reclamat, pe 24 mai, starea deplorabilă în care se găsesc cele mai multe vehicule plutitoare.

GRU dezvăluie că ocupanții au decis să scrie în secret scrisori colective către președintele țării agresoare, Vladimir Putin, și ministrul Apărării, Serghei Șoigu, unde prezintă detaliat toate fraudele financiare ale Comandamentului. 

„Comandamentul Flotilei Caspice se teme de inspecții și acuzații de delapidare din banii alocați pentru achiziționarea de piese de schimb. A dat ordin să fie ascunse faptele de incompetență”

Ziaristii.com vă prezintă dezvăluirile Direcției Principale de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, redate de Obozrevatel.com.

„Denazificatorii” își repară navele cu „chinezării”. „Sancțiunile nu permit Federației Ruse să întrețină și să repare integral echipamentele de navigație și diesel ale unor nave de război. Pe unele dintre ele (inclusiv transportoare de rachete de croazieră), în locul unităților originale, au fost instalate unități din aparate de uz casnic fabricate în China, achiziționate la prețuri umflate de mai multe ori.”

Comandanții navelor sunt acuzați de delapidare. „Acum, ocupanții, care sunt familiarizați cu «substituția importurilor», percep fiecare ieșire pe mare ca pe un bilet dus, fără întors. La urma-urmei, ar putea fi ultimul și ar putea duce la un dezastru ecologic în regiune. Comandamentul Flotilei Caspice se teme de inspecții și acuzații de delapidare din banii alocați pentru achiziționarea de piese de schimb. A dat ordin să fie ascunse în toate modurile posibile faptele de incompetență în privința compoziției navei.”

Riscă până la 15 ani de pușcărie. „Cei responsabili pentru scurgerea acestor informații sunt amenințați cu acuzații de înaltă trădare și condamnați la 15 ani de închisoare, se arată în raport. Serviciul de informații militare al Ucrainei a publicat și o listă a criminalilor de război – militari ai brigăzii 106 de nave de suprafață (unitatea militară 40153 Kaspiysk).”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În plin „regim Iohannis”, Mafia din Justiție l-a exclus a doua oară din magistratură pe judecătorul Danileț. Pretextul mincinos al CSM: „A făcut parte dintr-o formațiune politică”, deși el fusese într-un ONG!

* Guvernul PSD-PNL, marele câștigător al inflației: a încasat, în doar 4 luni, cu 23 de miliarde de lei mai mult de pe urma exploziei prețurilor

* Dezvăluiri Ludovic Orban: „Iohannis a intervenit personal la mine să-i pun pe listele de candidați pe Ciucă și Predoiu. Ciucă a fost în postura de Agamiță Dandanache“

* Bani mai mulți pentru angajații primăriilor. PSD și PNL vor să-și fidelizeze administrația locală

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* România a contribuit la operațiunea specială prin care a fost salvat un american capturat de ruși în Ucraina

* Putin a fost hulit chiar la el acasă. La concertul trupei Kis-Kis, în Sankt Petersburg, sute de tineri au scandat „P…ă războiului!”

* Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

* VIDEO. Șocant: Rusia folosește devastatoarele TOS-1, cu bombe termobarice. Ucraina cere Americii 200 de astfel de arme și garantează că-i aruncă pe ruși afară din țară

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Masacrul din Texas: o fetiță de 11 ani a supraviețuit mânjindu-se cu sângele colegei ucise, ca să pară moartă

* Real Madrid nu e o echipă, e o legendă! Nici nu trebuie să se mai prezinte la stadion, te bate doar cu istoria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here