În plin „regim Iohannis”, Mafia din Justiție l-a exclus a doua oară din magistratură pe judecătorul Danileț. Pretextul mincinos al CSM: „A făcut parte dintr-o formațiune politică”, deși el fusese într-un ONG!

11
1986
Cristi Danileț

Consiliul Superior al Magistraturii, controlat de rețelele de influență din Justiție, l-a exclus miercuri pentru a doua oară din magistratură pe judecătorul Cristi Danileț. Și de data asta, CSM – din care face parte și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu – a invocat o aberație, pretinzând că Danileț „a făcut parte dintr-o formațiune politică”, deși el era membru în ONG-uri!

Decizia s-a luat cu majoritate de 5 voturi din 9 în secția disciplinară pentru judecători a CSM. Cristi Danileț a declarat pentru G4Media.ro că va contesta decizia la Înalta Curte de Casație și JUstiție (ÎCCJ).

„CSM m-a acuzat că fac parte dintr-o formațiune politică, lucru interzis magistraților, întrucât eu sunt membru în două ONG-uri care au dat comunicate prin care criticau activitatea partidelor de guvernământ, deși m-am abținut de la vot în cazul emiterii acelor comunicate, nu le-am semnat, nu le-am difuzat”, a spus Danilrț.

La fel ca toți ceilalți magistrați care în ultimul deceniu au apărat Justiția de influența politică, judecătoru Cristi Danileț este vânat acum, în regimul Iohannis, mai tare decât chiar în perioada lui Dragnea. El este exclus din magistratură pentru a doua oară în doar câteva luni. Prima dată, CSM i-a imputat că „a adus atingere onoarei de magistrat” pentru că postase pe Tik-Tok două filmulețe: într-unul tundea un gard viu, în altul făcea niște mișcări de arte marțiale. Și atunci, și acum, substratul este altul, de natură politică: se derulează o amplă operațiune de epurare a Justiției de elementele incomode și nealiniate la ordinele politice.

Totul se desfășoară sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis, cel care anul trecut a declanșat criza coaliției PNL-USR când n-a mai putut bloca reformele inițiate de fostul ministru USR al Justiției, Stelian Ion.

Klaus Iohannis n-a luat atitudine în niciun fel față de abuzurile monstruoase la care este supus Cristi Danileț de către mafia CSM. N-a scos un cuvânt în apărarea judecătorului-simbol al apărării Justiției în fața intereselor politice.

Ceea ce se întâmplă acum în Justiția din România a atras atenția Comisiei Europene și tuturor partenerilor occidentali, care au avertizat că situația s-a deteriorat foarte tare.

Ce a invocat miercui Consiliul Superior al Magistraturii

Cu majoritate,

Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru abaterea disciplinară prevăzută de art.99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată constând în încălcarea interdicției de a face parte din formațiuni politice și pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.

În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. b) și d) din acelaşi act normativ.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cu opinie separată în sensul respingerii în totalitate a acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. b) și d) din Legea nr. nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, ca neîntemeiate.”

Reacția judecătorului Cristi Dănileț

”Azi CSM a decis să mă sancționeze cu excluderea din magistratură (a doua, după cea din decembrie pentru filmulețele pe tiktok) pentru că:

– fac parte dintr-o formațiune politică, lucru interzis magistraților, întrucât eu sunt membru în două ONG-uri care au dat comunicate prin care criticau activitatea partidelor de guvernământ, deși m-am abținut de la vot in cazul emiterii acelor comunicate, nu le-am semnat, nu le-am difuzat si cu toate că am arătat ca nu CSM e competent să stabilească ce este o formațiune politică, ci legea, care pune în această categorie doar „partidele politice”, „aliantele electorale”, „aliantele politice” si „ONG-urile care reprezinta minorități și candideaza la alegeri”, ceea ce nu este cazul in speță;

-am participat la acțiuni politice, lucru interzis magistraților, prin faptul că am scris un articol științific despre educație publicat de unul dintre cele două ONG-uri și pentru că am participat la o întâlnire nepublică a membrilor unuia dintre cele două ONG-uri declarat „formațiune politică” de către CSM.

Pentru cine nu știe: cele două ONG-uri sunt înființate legal, de către un judecator, ca asociatii neguvernamentale, apolitice si nonprofit. Unul se ocupa de educatia juridică, celălalt de promovarea culturii europene. Nimeni nu a cerut desființarea lor vreodată pentru că și-ar fi incalcat statutul propriu.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lovitură năprasnică anti-Putin: de ziua Maiei Sandu, fostul președinte Igor Dodon a fost arestat pentru trădare de patrie și infracțiuni de corupție!

* VIDEO. Amenințare sinistră a Rusiei: “Ori câștigăm în Ucraina, ori acest război se va sfârși prost pentru întreaga omenire!”. Populația e avertizată: „Obișnuiți-vă cu noua viață!”

* NATO ia în calcul să spargă blocada rusă din Marea Neagră și să escorteze cu nave de război cargourile ucrainene încărcate cu grâne din Odessa

* Răzbunarea partizanilor ucraineni pe primarul trădător din Energodar, care a trecut de partea Rusiei teroriste

* Fost șef al MI6: „Putin va pleca până în 2023, dar probabil în sanatoriu, de unde nu va ieși ca lider al Rusiei”

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Modelul Putin: PSD încearcă să decapiteze o televiziune pe care n-o poate controla. Un amendament al ministrului Romașcanu ar forța RCS/RDS să vândă sau să închidă Digi 24

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Fiul lui Miron Mitrea, avansat de MAE. A ajuns șef al Consulatului României la Roma. Nici fostul ministru nu o duce rău în afaceri

11 COMENTARII

 1. Sint Clujean! Nu/l cunosc pe Danielet, dar categorit decizia pute a rautate si coruptie. Intre timp am re-vizionat filmuletul in care un alt judecator din Cluj particita la un miting cu Sosoaca!!!Cum se pupa cele doua cazuri?? intreb si eu!

 2. De data aceasta este prea de tot.De 15 ani suntem sub MCV rusinea Europei si indivizi arondati politic din CSM se ocupa de excluderea din magistratura a unor oameni ,care vor o reformare a justitiei o aliniere la normele UE pentru care Romania s-a angajat.
  Salarii uriase ,pensii speciale uriase,interes pentru recuperarea prejudiciilor aduse statului roman -zero.Cat s-a recuperat de la Dan Voiculescu?Au avut in schimb grija sa o dea afara pe Camelia Voiculescu.Acest organ,da,a devenit organ de represiune trebuie urgent desfiintat ,este o prioritate pentru presedintele ,care se complace intr-o atitudine de nepasare.Ce pozitie europeana poate ,sa prezinte fata de ceilalti sefi de stat?Ar fi cazul sa ia atitudine ,doar a promis,a promis, in Piata Mare.Sa se uite la Maia Sandu!

  • S-ar parea ca presedintelui situatia din Iustitie nu-i displace. Ba chiar ii convine. Cred ca a si contribuit personal la ea.
   Dar, nu ar fi exlus sa ia o titudine de ochii lumii, nu cu urmari bune, doar asa, pentru imaginea lui.

 3. Am ajuns vremuri grele.
  Hai sa vorbim cu ai nostri parinti/bunici/frati, ca sa votam un USR PLUS pentru 2024.
  Sa vedem si cu schimbarea asta cum sta treaba, Da?

 4. Așa s-a întâmplat și se va întâmpla de acum înainte, justiția de după 90 este sub de cel înainte, dar asta le place politiciinilor și hoților și nu vor să schimbe nimic căci altfel n-ar mai putea fura așa că le dă salarii și pensii mari ca să judece strâmb, acum ne mirăm că l-au dat afară pe Danileț, ăștia dau afară pe toți care cât de cât sunt corecți și arată cu degetul spre cei corupți !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here