VIDEO. Șocant: Rusia folosește devastatoarele TOS-1, cu bombe termobarice. Ucraina cere Americii 200 de astfel de arme și garantează că-i aruncă pe ruși afară din țară

0
2047
Înregistrare a atacului cu rachete termobarice lansate de Rusia asupra frontului ucrainean în regiunea Donețk

Rusia a aruncat în lupta din Ucraina înspăimântătoarele sisteme TOS-1 MLRS, care folosesc rachete termobarice, într-o încercare disperată de a străpunge odată și-odată linia frontului. Este vorba despre un armament la limita celui convențional, acceptat de tratatele internaționale. În replică, Guvernul de la Kieva cerut SUA să-i furnizeze 200 de astfel de sisteme, garantând că astfel “îi vom arunca (pe ruși – n. red.) în afara Ucrainei”.

Anton Gherașcenko, unul din consilierii ministrului ucrainean de Interne și printre principalii comunicatori de la începutul războiului, a scris joi seara, pe contul său de Twitter: Rusia folosește sistemul de lansatoare de rachete TOS-1 MLRS împotriva războinicilor noștri. Distrug pe toată lumea chiar și în tranșee. (…) Avem nevoie urgentă de M270 MLRS sau M142 HIMARS pentru a salva viețile soldaților #Ucrainei și pentru a opri atacul #Rusiei”.

Gherașcenko cere MLRS și HIMARS, despre care CNN tocmai a anunțat că Guvernul SUA a luat deja decizia să le livreze.

Oficialul ucrainean a scris: „SUA are 2.000 de MLRS în depozite. Dacă ne dă doar 200 dintre acestea, vom stopa atacul rusesc în Donbass și-i vom arunca în afara Ucrainei!”.

Bombele termobarice folosite de Rusia absorb aerul din jur, provocând prin unda de șoc distrugerea organelor interne ale tuturor celor aflați în raza de acțiune.

Filme cu bombardamentele în care rușii trag cu aceste rachete au fost publicate deja pe Twitter.

Ministerul Apărării a difuzat un astfel de film, menționând că atacurile cu bombe termobarice s-au produs în apropiere de Novomihailivka, regiunea Donețk. „Așa arată cel mai mare și mai îngrozitor război din secolul XXI. Ucraina este pregătită să riposteze. Ca să putem face asta, avem nevoie de sistemele MLRS ale NATO. Imediat”, se menționează în comentariul alăturat filmului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lovitură năprasnică anti-Putin: de ziua Maiei Sandu, fostul președinte Igor Dodon a fost arestat pentru trădare de patrie și infracțiuni de corupție!

* VIDEO. Amenințare sinistră a Rusiei: “Ori câștigăm în Ucraina, ori acest război se va sfârși prost pentru întreaga omenire!”. Populația e avertizată: „Obișnuiți-vă cu noua viață!”

* NATO ia în calcul să spargă blocada rusă din Marea Neagră și să escorteze cu nave de război cargourile ucrainene încărcate cu grâne din Odessa

* Răzbunarea partizanilor ucraineni pe primarul trădător din Energodar, care a trecut de partea Rusiei teroriste

* Fost șef al MI6: „Putin va pleca până în 2023, dar probabil în sanatoriu, de unde nu va ieși ca lider al Rusiei”

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Modelul Putin: PSD încearcă să decapiteze o televiziune pe care n-o poate controla. Un amendament al ministrului Romașcanu ar forța RCS/RDS să vândă sau să închidă Digi 24

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Fiul lui Miron Mitrea, avansat de MAE. A ajuns șef al Consulatului României la Roma. Nici fostul ministru nu o duce rău în afaceri

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here