Comandant pro-rus, terorist din Donbass: „Putin nu va câștiga acest război în niciun fel! Ne așteptăm la o invazie a Ucrainei în Rusia”

0
4999
Igor Strelkov

Prăbușirea evidentă a armatei ruse a ajuns să fie recunoscută chiar de către cei mai loiali oameni ai dictatorului criminal Vladimir Putin. Unul dintre ei este fostul comandant al luptătorilor din așa-zisa Republică Populară Donețk. Timp de câteva luni, în 2014, a deținut și funcția de ministru al Apărării din întreaga regiune.

A renunțat la numele lui real: Igor Vsevolodovici Girkin. Utilizează pseudonimul Igor Ivanovici Strelkov. Are 51 de ani și o activitate teroristă întinsă pe parcursul a peste două decenii. A lucrat 17 ani pentru Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, succesorul KGB-ului sovietic), în perioada 1996-2013, de unde s-a ales cu gradul de colonel.

A participat activ la conflictul armat din Transnistria, la războiul din Bosnia, la ambele războaie ruso-cecene și, mai recent, la bătăliile pentru Donețk și Ilovaisk din 2014. În același an, pe 29 aprilie, el a fost inclus în listele de sancțiuni ale Uniunii Europene (unde figurează ca ofițer activ al serviciului de informații al Armatei ruse – GRU), SUA, Canadei, Japoniei, Australiei, Elveției, Liechtensteinului și Norvegiei.

Colonelul Strelkov a spus clar, într-o emisiune a unui canal TV de propagandă, preluată de site-ul Obozrevatel.com, că Rusia nu va câștiga războiul împotriva Ucrainei. A venit cu două argumente: ucrainenii se mobilizează mai repede și în număr mai mare, în vreme ce invadatorii sunt slab pregătiți și „nici nu știu din ce parte se încarcă mitraliera”.

Mai mult decât atât, teroristul pro-rus i-a avertizat pe conducătorii săi de la Kremlin să se aștepte în curând la o invazie a Ucrainei pe teritoriul Federației Ruse!

Vă prezentăm principalele declarații ale lui Igor Strelkov.

VIDEO: Explicațiile lui Strelkov

„Ucraina poate câștiga, pentru că se mobilizează și va primi armament cât este necesar”

Ucraina poate să învingă.„Fără o mobilizare, unde se include și cea economică, Federația Rusă nu va câștiga acest război în niciun fel. Dar Ucraina poate câștiga, pentru că ea se mobilizează și va primi armament cât este necesar. Iar ei (ucrainenii – n. red.) se mobilizează, fac o armată de o jumătate de milion de oameni. Și ce va face cu ea gruparea noastră, dacă și când va fi formată cu voluntari pe bază de contract?”

Problema noilor recruți. „În urma recrutării militarilor pe bază de contract, se vor aduna doar câteva zeci de mii de oameni, care vor trebui să facă o pregătire suplimentară înainte de a fi aruncați în luptă. Un soldat, oricâtă experiență ar avea, dacă nu luptă câțiva ani și dacă nu acumulează cunoștințe, își pierde aptitudinile, cum ar fi cele de tragere și de mânuire a armei.”

„China nu va fi niciodată cu noi. Vom fi singuri și vom face totul singuri”

Mulți se vor duce la moarte sigură. „Foarte sugestivă este în acest sens mobilizarea pentru Donbass, unde au pus oameni care n-au știut din ce parte se încarcă mitraliera și care au luptat cu trei rigle. Dacă se vor încheia unele acorduri și nu se vor realiza activități benefice de mobilizare, atunci va trebui să ne așteptăm la o invazie asupra teritoriului rus. Și va fi chiar așa, în mod real!”

Ironic cu generalii Moscovei. „Nu ne putem baza pe nicio Europă, nici pe China. China poate oferi ajutor numai dacă ne vom poziționa foarte tare și dacă vom lupta exemplar. Dar dacă susținem pantalonii generalului care nu este capabil să lupte în adevăratul înțeles al cuvântului, iar Puterea noastră care nu știe să spună răspicat ce anume dorește de la acest război, China nu va fi niciodată cu noi. Vom fi singuri și vom face totul singuri.”

Teroristul Strelkov este unul dintre cei patru inculpați din procesul care a început pe 9 martie 2020, la Amsterdam, în dosarul Boeing-ului malaezian de pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur. La 17 iulie 2014, aeronava a fost doborâtă de o rachetă provenită din sistemul rusesc de apărare antiaeriană Buk, amplasat în partea de est a regiunii Donețk.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prima noapte a Elenei Udrea în arestul Poliției de Frontieră din Petrici (Bulgaria). A fost prinsă când încerca să treacă în Grecia

* Fugara Udrea a fost prinsă în Bulgaria! Va fi adusă „pe sus” și închisă la Rahova. A fost arestată până acum în 3 țări: România, Costa Rica și Bulgaria

* Iar a fugit Elena Udrea! De data asta ar fi ieșit prin Bulgaria, cu direcția Italia, unde o așteaptă Alina Bica (la fel ca-n Costa Rica)

* Elena Udrea, de la Costa Rica la Costa Rahova: 6 ani de închisoare, definitiv, în dosarul „Gala Bute”. Pierde și 5,7 milioane de euro

* Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, trosnit de vechea DNA a Codruței Kovesi: 8 ani și 4 luni de închisoare, pentru o șpagă de 100.000 de euro!

* Pedofilul Drăghici a ales să se sinucidă izbindu-se cu mașina de gardul Ambasadei Rusiei. Condamnat la 15 ani de pușcărie pentru corupere de minori cu doar o zi înainte, șoferul s-a autoincendiat

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* Într-un târziu, intră și România în rândul lumii: expulzează 10 spioni ruși de la Ambasada lui Kuzmin

* VIDEO. Parlamentari AUR, batjocoritori la prezentarea ororilor comise de ruși în Ucraina: „Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’!”. George Simion: „Nu ne uităm la filme acuma!”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* VIDEO + DOCUMENT. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. „Drag popor român…”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

* „Putiniștii” care au violat, torturat și ucis civili ucraineni în orașul Bucea sunt mongoloizi din Republica Bureatia, înființată de bolșevici în 1923

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Cele mai bizare afirmații ale lui Donald Trump despre Rusia. Cum încearcă să modifice adevărul în contextul crizei din Ucraina

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here