Temutul clan PSD-ist Apostoae, care controla spitalele din Piatra Neamț și Târgu Neamț, condamnat pentru încercarea de a jefui fondurile UE

0
1675
Supranumit „Împăratul“ de oamenii săi și temut de angajați, doctorul Florin Apostoae a fost condamnat la doi ani cu suspendare și 80 de zile de muncă în folosul comunității pentru încercarea de a fura fonduri UE

Clanul Apostoae, de la PSD, care a condus spitalele publice din Târgu Neamț și Piatra Neamț – aflate pe moșia baronului Ionel Arsene –, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bacău, pentru obținerea pe nedrept a fondurilor europene, scrie Atitudinea de Neamț. Instanța a admis apelul DNA și i-a condamnat pe fostul manager al spitalelor, Florin Ionuț Apostoae, pe soția acestuia, pe fratele său și pe încă un individ la câte doi ani de închisoare cu suspendare și 80 de zile de muncă în folosul comunității.

Florin Apostoae a fost pus manager la Spitalul Piatra Neamț, chiar la începutul pandemiei (aprilie 2020), de către baronul Ionel Arsene, zis și „Ciorăpel“, de la PSD. Tatăl lui Apostoae era și el consilier județean PSD. Florin Apostoae a rezistat în fruntea spitalului fix o săptămână, fiind demis prin ordin de ministru.

Tribunalul din Neamț, aflat pe moșia baronului Ionel Arsene „Ciorăpel“, îi achitase inițial pe făptași

În primă instanță, Tribunalul Neamț (aflat, de asemenea, pe moșia baronului Arsene) a achitat lotul Apostoae. Însă DNA a atacat decizia, iar apelul s-a judecat în Bacău, unde magistrații au întors sentința inițială.

Împreună cu Florin Apostoae au fost condamnați, în același dosar, fratele Laviniu Apostoae și soția Camelia Apostoae, dar și omul de afaceri Ilie Bâzu.

Procesul care-i viza pe cei de mai sus data de peste doi ani. În iulie 2018, DNA Bacău a trimis lotul Apostoae în judecată pentru „folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, cu scopul de a obține pe nedrept fonduri europene“.

Au încercat să-și tragă pensiune agroturistică pe banii UE, fără să îndeplinească și criteriile necesare pentru a beneficia de fonduri

Concret, era vorba de o „învârteală“ pe bani UE pentru a fi construită o pensiune agroturistică în satul Oglinzi, comuna Răucești, din același județ Neamț stăpânit de baronul „Ciorăpel“.

Prejudiciul descoperit de procurori era de 537.000 lei. Paguba se făcuse prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, care s-a implicat în proces ca parte civilă.

Judecătorii de la Curtea de Apel au stabilit că vinovații trebuie să plătească în solidar 265.000 de lei.

Florin Apostoae e cunoscut în zonă ca un cal breaz. În mai anul trecut a fost înregistrat când îi făcea avansuri sexuale unei fete care dorea să se angajeze. Tânăra l-a refuzat, după care a primit acasă o scrisoare anonimă de amenințare. Ea a relatat, în plângerile depuse la poliție și la conducerea spitalului din Piatra Neamț, că Florin Apostoae îi ceruse nu doar să se culce cu el, ci și o șpagă de 10.000 de euro.

Angajații spitalului, relatează Libertatea, erau speriați de PSD-ist. „Oamenii lui îi spun «Împăratul». Ne teroriza“, declarau aceștia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

* Iohannis: „Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis. Îl încurajez să continue” / „Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic?”

* Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Mihai Șora către liberali: „Votați-l pe Orban! Nu dați vrabia din mână pe cioara nebună de pe gard!”

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* Patru fotografii cu lideri USR-PLUS spulberă noua minciună a lui Cîțu: „Nu i-am văzut în centrele de vaccinare, mă ocup doar eu”

* Cioloș l-a învins pe Barna în turul 1: 46% – 43%! Diferență de 707 voturi. Șefia USR-PLUS va fi decisă în turul 2

* Cumnatul lui Adrian Năstase, vizat de procurori în cazul falimentului City Insurance. Dan Odobescu împrumuta fictiv compania de asigurări și lua dobânzi reale de zeci de milioane de euro

* La temelia „partidului lui Dragnea” stă gruparea pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, îmbogățit pe baza certificatelor de revoluționar

Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Avocata Șoșoacă a pierdut toate procesele de pandemie: nicio amendă anulată, nicio restricție blocată! Într-un caz s-a făcut de râs, greșind procedura

* Minciunile Danei Budeanu, demascate prin comunicat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here