Tăriceanu devine al doilea ex-premier al României, după Năstase, care e inculpat pentru luare de mită

2
2646

Călin Popescu Tăriceanu a fost inculpat oficial, luni, pentru luare de mită. Dosarul este instrumentat de DNA, iar pentru anchetarea ex-premierului a fost nevoie de avizul președintelui Klaus Iohannis. Tăriceanu devine astfel, după Adrian Năstase, al doilea ex-premier al României inculpat pentru luare de mită în exercițiul funcțiunii.

Lovitura este grea pentru fostul camarad al lui Dragnea în încercarea de distrugere a statului de drept în România. Tăriceanu s-a transformat într-un înverșunat adversar al traiectoriei europene a României acum câțiva ani, când a văzut că sunt luate din urmă tot felul de dosare ale unor politicieni corupți.
Brusc, din poza de pro-european, pro-atlantist și om cu valori democratice n-a mai rămas nimic. Tăriceanu a început să acuze conspirații mondiale, complot al serviciilor secrete de mână cu Oculta Mondială, Comisia Europeană și SUA pentru a subjuga România.

Treptat, au apărut și motivele schimbării de discurs, personaje implicate în afacerea “ferma Băneasa” aveau legături cu el. S-a ajuns și la un caz de luare de mită pe când era premier. O asemenea rușine nu mai pățise decât Adrian Năstase.

Temporar, Tăriceanu a reușit să blocheze ancheta scunzându-se după majoritatea toxică PSD – ALDE, în legislatura trecută. Din postura de președinte al Senatului, și-a cerut dosarul de la DNA, apoi a concluzionat că “nu e nimic serios”, iar cererea de anchetare a sa a fost respinsă de fostul Parlament.

Acum, rămas fără imunitate parlamentară, Tăriceanu a ajuns pe mâna justiției.

Comunicatul DNA (luni, 25 ianuarie)

„În cauza mediatizată prin comunicatele nr. 22 din 11 ianuarie 2021 și, respectiv, 38/VIII/3 din 15 ianuarie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul POPESCU-TĂRICEANU CĂLIN CONSTANTIN ANTON, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă că, în contextul menționat în cele două comunicate de presă amintite mai sus, inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins și ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei.

Inculpatului Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. TOT ca și lui „Adiță”-„Bombonel”, lui „INIMĂ-ZBURDALNICĂ” s-ar putea să-i placă la „bulău”!

    Cum afară nu prea mai găsește soții, poate… ajunge el soție-la-pușcărie!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here