Primarul Constanței după incendiul cu 7 morți de la spitalul de sub tutela sa: „În momentul de față nu sunt probleme. Instalația electrică e bună“

3
873
Vergil Chițac, primarul Constanței, a dat asigurări că nu sunt probleme după incendiul cu 9 morți de la spitalul Covid din Constanța

Vergil Chițac, primarul Constanței, a făcut vineri, la câteva ore după incendiul cu 7 morți de la Spitalul de Boli Infecțioase din localitate, o declarație de o totală inadecvare. Edilul a dat asigurări că „în momentul de față nu sunt probleme“, iar „instalația electrică e bună“.

Primarul a menționat că, într-adevăr, ISU Dobrogea a făcut, la un moment dat, un control și a descoperit lucruri în neregulă, dar „nu mai țin minte exact deficiențele“.

Potrivit pompierilor, primele estimări indică faptul că incendiul ar fi pornit de la o priză defectă.

Pe de altă parte, primarul Vergil Chițac spune că managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Stela Halichidis, a fost deja evaluată de Consiliul de Administrație al unității și că are contract valabil până în august 2022. Halichidis conduce spitalul de 13 ani, fiind numită pe vremea când Constanța era condusă de celebrul cuplu Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu.

Spitalul unde a avut loc catastrofa se află sub umbrela Primăriei Constanța, care-l finanțează și îi asigură managementul.

Declarația primarului Vergil Chițac după nenorocirea de la Spitalul de Boli Infecțioase

„Noi ne ocupăm de tot ce înseamnă logistic în spitalul acesta. Au avut tot ce a fost nevoie, de la medicamente până la alimentare cu energie electrică, oxigen. Aduceți-vă aminte că anul trecut am mai cumpărat o butelie de oxigen pentru că mai era nevoie. Am suplimentat puterea electrică cu ajutorul ENEL, ca să nu fie probleme.

Este adevărat că ISU a venit în control, a constatat anumite probleme, a lăsat o fișă, spitalul și-a făcut un plan de remediere a acestora și a trimis toate docuemtele către ISU (…).

Nu știu exact neregulile. Până la sfârșitul anului era termen de rezolvare a acestor probleme, așa cum a zis și domnul colonel. Sigur că știam, dar în urma controlului am zis să se facă un plan de măsuri. Am sesizat Consiliul de Administrație. Nu mai țin minte exact care sunt deficiențele. Sunt chestiuni legate de prize…

În momentul de față nu sunt probleme. Eu nu pot să mă pronunț până când organele de cercetare nu vor stabili cauzele. Instalația electrică este o instalație bună.

Managerul are un contract de management, expiră anul viitor în luna august. Nu am evaluat-o eu (pe managera spitalului – n. red.), a evaluat-o Consiliul de Administrație.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Tragedie la un spital din Constanța: 9 din cei 10 pacienți de la Terapie Intensivă au murit într-un incendiu devastator

* „Spitalul morții” din Constanța e condus de 13 ani de directoarea lui Radu Mazăre. Contract de căpușare a spitalului

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Orban: „O criză politică declanșată de Cîțu, probabil cu acordul președintelui”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

* Deputatul Emanuel Ungureanu agită apele: „Dacă va câștiga Cioloș, e foarte posibilă ruperea USR-PLUS. Suntem mai despărțiți ca niciodată”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

* Demisie la Realitatea Plus. Bogdan Muzgoci: „Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea «Succes!» în propria emisiune”

3 COMENTARII

 1. Omul este… APROAPE-SENIL (!!!), toți apropiații săi știu asta!!!

  Este chiar… TRAGIC (!), atât pentru el (că nu-i prea bătrân, săracu’ om!…) cât și pentru… LOCUITORII (și VIZITATORII!!!) CONSTANȚEI, sub administrația unui edil-șef cu… SENILITATE-PRECOCE!!!

  De senilitatea sa EVIDENTĂ-și-GALOPANTĂ profită… ADEVĂRATUL-PRIMAR AL CONSTANȚEI – ! –, avocata Felicia Ovanesian, „city-manager” al orașului și… OMUL-de-ÎNCREDERE al JUPÂNULUI-CEL-MARE, omul de afaceri Gabriel Comănescu, patronul Grup Servicii Petroliere (G.S.P.), al hotelului-de-lux „Vega” din Mamaia și al altor acareturi și antreprenoriate!!!

  • Cat de jos puteti sa mai coborati bai plusericilor?
   In afara de aruncatul rahatului in ventilator va mai duce mintea la ceva?
   Daca au ajuns toti maimutotii habarnisti sa- l invete pe Chitac, arhitect naval, care e treaba cu ventilatia si avertizarea de incendiu, treaba e clara.
   Omul a explicat clar ca are proiecte de reconfigurare totala a spitalului.
   Nu mai merge cu carpeli.
   Cat a fost Mazare primar nu prea am vazut chitaituri. Un pui congelat va ajungea un an.
   Cred ca nici in 20-30 de ani orasul Constanta nu o sa-si revina dupa anii Mazare. Mafie.

   • SENILII țin cu ceilalți SENILI: bietul Vergil Chițac TRĂIEȘTE ÎN… „LUMEA-LUI” (!), în brațe cu celebrul său motan… Caramel – Sic! – (din poza deee… CAMPANIE-ELECTORALĂ!!!), ȘTIE TOATĂ CONSTANȚA ASTA!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here