Tâlharul care l-a încătușat și jefuit pe milionarul Nicorescu este basarabeanul care a aruncat în aer două bancomate

0
4650

Tâlharul care luna trecută l-a jefuit pe milionarul Dan Nicorescu, după ce l-a legat în propria-i vilă, a fost identificat de anchetatori. Aceștia nu l-au mai „vânat” în libertate, pentru că l-au găsit chiar în arest, unde se afla deja pentru că ar fi comis alte infracțiuni grave. Mai exact, a aruncat în aer două bancomate – unul în București (Sectorul 3), altul la Brăila – și a mai comis o tâlhărie similară celei din cazul Nicorescu.

Polițiștii bucureșteni demaraseră o amplă investigație, după ce, în a doua jumătate a lunii octombrie, milionarul Dan Nicorescu a fost jefuit de un bărbat care a intrat, în toiul nopții, în vila acestuia de pe Șoseaua Nordului. Omul de afaceri a fost atunci lovit, electrocutat și legat cu o pereche de cătușe de către individul mascat, care ar fi plecat cu ceasuri și bijuterii în valoare de peste 300.000 de euro, dar și 2.500 de euro cash.

Cazut a fost preluat de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, iar ancheta a fost coordonată direct de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Atunci când au făcut cercetarea la fața locului, criminaliștii nu ar fi găsit foarte multe urme lăsate de tâlhar, însă s-a reușit obținerea unei mostre de țesut din care s-a extras ADN-ul suspectului.

Arestarea din 11 noiembrie. Bancomatul cu 800.000 de lei

Ancheta în cazul jefuirii lui Nicorescu se împotmolise când, în paralel, aceiași polițiști au reușit săptămâna trecută – mai exact, miercuri, 11 noiembrie – să pună mâna pe un individ suspectat că, împreună cu cel puțin un complice, ar fi aruncat în aer un bancomat (ATM) de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, în care se aflau aproximativ 800.000 de lei.

În plus, bărbatul în vârstă de 37 de ani era suspectat că a detonat un ATM și în orașul Brăila, dar și de comiterera unui jaf asemănător celui în care victimă a fost Dan Nicorescu. Este vorba despre o tâlhărie executată într-un sat din județul Călărași, la data de 17 noiembrie 2018, pentru care care ar fi fost ajutat de doi complici. Cei trei ar fi intrat peste victime cu fețele acoperite și, după ce le-au imobilizat cu ajutorul unor cătușe, au plecat cu bani si bijuterii în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei.

Același individ este bănuit că, la începutul anului trecut, mai precis în data de 21 februarie, ar fi furat, de pe o stradă din Sectorul 3, un BMV X6, evaluat la 120.000 de euro.

Serghei Rădean, basarabeanul care aplică regulile mafiei ruse

Suspectul se numește Serghei Rădean și are dublă cetățenie, română și moldoveană. El a fost prins pe 11 noiembrie, după ce, in jurul orei 20.45, a fost blocat în trafic de către anchetatori, pe o stradă din Capitală.

În autoturism s-au găsit mai multe telefoane mobile, o stație de emisie-recepție, cagule, măști, un spray iritant-lacrimogen, mănuși de diferite tipuri, haine de schimb.

În arest, anchetatorii i-au prelevat probe de sânge, iar ADN-ul acestuia a coincis cu cel extras din probele ridicate din locuința lui Dan Nicorescu.

Conform polițiștilor, se fac cercetări, în continuare, pentru identificarea și prinderea complicilor săi, care l-ar fi sprijinit inclusiv în cazul jafului din vila lui Dan Nicorescu.  Serghei Rădean a refuzat să coopereze, conform legilor nescrise ale mafiei ruse.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.