marți, februarie 27, 2024
AcasăNews"Spitalul groazei" din Suceava: încă 3 morți, total 5! Bilanț național: 12...

„Spitalul groazei” din Suceava: încă 3 morți, total 5! Bilanț național: 12 decese. Primul mort sub 60 de ani

-

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți seară, în două comunicate, alte 4 decese din rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Trei dintre ele – la Spitalul Județean Suceava.

Numărul deceselor la nivel național a ajuns la 12, toate fiind înregistrate în ultimele trei zile (22-24 martie).

Numărul victimelor infectate în Spitalul Județean Suceava a ajuns la 5 (aproape jumătate din totalul de 12 la nivel național): trei femei și doi bărbați.

În România, cele 12 victime sunt: 9 bărbați și 3 femei.

- Advertisement -

Printre decesele comunicate marți seara se numără și prima persoană sub 60 de ani, dar și prima octogenară.

Decesele comunicate marți seara:

„Bărbat, 59 de ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere
precizată. Data deces: 22/03/2020.

Femeie, 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere
precizată. Data deces: 23/03/2020.

- Advertisement -

Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilație atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA și insuficiență renală cronică.

Primii doi pacienți decedați, dintre cei patru, au fost confirmați pozitiv la COVID-19 în data de 23 martie 2020, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator.

Toți pacienții aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente (boli cardiovasculare, diabet).

Cei 12 morți dintre românii infectați cu coronavirus

 1. 22 martie / Bărbat de 67 de ani, transferat de la Spitalul Filiași la Spitalul „Victor Babeș” Craiova. Avea cancer în stadiu terminal.
 2. 22 martie / Bărbat de 74 de ani, transferat de la Spitalul Universitar Bucureşti la Spitalul „Victor Babeş” București. Avea o boală cronică preexistentă, pentru care se afla în programul de dializă.
 3. 22 martie / Bărbat de 70 de ani, transferat de la Spitalul Județean din Piatra Neamț la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Avea diabet și hipertensiune arterială.
 4. 23 martie / Femeie de 72 de ani, internată sâmbătă, 21 martie, la Spitalul Judeţean Suceava. Avea diabet și boli cardiovasculare.
 5. 23 martie / Bărbat de 71 de ani, internat la Spitalul Judeţean Suceava.
 6. 23 martie / Bărbat de 64 de ani, internat vineri, 20 martie, în stare gravă, la Terapie Intensivă, în Spitalul Județean Arad.
 7. 23 martie / Bărbat de 65 de ani, internat la Spitalul Universitar București. Era dependent de dializă.
 8. 24 martie / Bărbat de 70 de ani, internat joi, 19 martie, la Spitalul „Victor Babeș” Craiova. Suferea de boli cronice și obezitate.
 9. 24 martie / Bărbat de 59 de ani, internat la Spitalul Judeţean Suceava. Suferea de boli cardiovasculare, diabet.
 10. 24 martie / Femeia de 80 de ani, internată la Spitalul Judeţean Suceava. Suferea de boli cardiovasculare, diabet.
 11. 24 martie / Femeie de 64 de ani, transferată de la Spitalul Judeţean Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Avea hipertensiune, cardiopatie ischemica, fibrilație atrială.
 12. 24 martie / Bărbat de 74 de ani, din județul Ialomița, internat în Spitalul Comănești – Bacău. Suferea de obezitate, HTA și insuficiență renală cronică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Sfaturi de la Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara (71% dintre vindecații de coronavirus din România)

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -