Speriată de ofensiva ucraineană din Donbass, administrația rusă de ocupație a fugit din Svatove și s-a stabilit în centrul regional Lugansk

0
2342
Serghei Gaidai și bătălia din Lugansk

Armata ucraineană își continuă ofensiva în Donbass cu scopul de a-i alunga pe invadatorii putiniști. Aceștia par să nu mai aibă vreo inițiativă terestră serioasă pe frontul din sud-est, pe care îl controlaseră autoritar până deunăzi, cu excepția bombardamentelor haotice. Astfel, până și autoproclamata Republică Populară Lugansk s-a dovedit a fi, în ansamblul ei, total nesigură pentru forțele ruse de ocupație.

De curând, administrația pro-rusă a fugit în bloc din orașul Svatove (peste 18.000 de locuitori) și s-a refugiat în centrul regional Lugansk, ultimul bastion al zonei care le mai poate asigura încă securitatea.

Anunțul a fost făcut de Serghei Gaidai, șeful administrației militare-civile ucrainene din regiunea Lugansk.

Totodată, Gaidai a precizat că apărătorii lui Zelenski au respins tentativa „denazificatorilor” de a încerca un atac în direcțiile Stelmahivka și Belogorivka. Informațiile au fost preluate de site-ul Obozrevatel.com.

Obozrevatel.com: „În regiunea Lugansk, linia frontului se apropie inevitabil de orașul Svatove, ocupat temporar. În așteptarea ofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei, «administrația» rusă de ocupație a părăsit orașul și s-a îndreptat spre Lugansk”.

Serghei Gaidai: „Nu vreau să prezic nimic, dar «administrația» de ocupație a «LPR» a plecat din Svatove spre Lugansk. Forțele armate ale Ucrainei au respins ofensivele din Stelmahivka și Belogorivka. Rușii bombardează în mod constant așezările care au fost recent dezocupate. Uneori, tancurile încearcă să spargă ceva. Pentru a înțelege ce bombardează: zona Nevski, unde nu există niciun cartier general și sunt doar aproximativ 150 de civili, cu excepția S-300 (sistem de rachete sol-aer rusesc – n. red.), iar «Shahedele» (drone iraniene – n. red.) au început deja să sosească”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Discursul istoric al lui Zelenski în Congresul SUA. Emoționant! Cuceritor! Excepțional! Ovaționat în picioare și de democrați, și de republicani

* „SUA trebuie să se pregătească deja de prăbușirea finală a Uniunii Sovietice, care va fi dizolvarea Federației Ruse”. Analiză excepțională a unui celebru expert în securitate

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* Jaf pe banii PNRR: nașa PSD-istului Alfred Simonis și verișoara ei câștigă contracte în serie, pentru „consultanță IT” de „digitalizare a instituțiilor”. 40 de contracte de peste 500.000 de euro doar în 2022!

* VIDEO. Ministrul Daea jignește grav un ziarist, iar PSD și Ciucă îl țin în brațe pe grobian! „Nu prea e bine, la mărimea pe care o aveţi, să luaţi un kilogram de jumări. Vă ajunge 100 de grame” / „Nu vă fac gras, vă fac cum sunteți”

* O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

* Cea mai tare finală din istorie! Argentina – Franța 3-3, Messi – Mbappé 2-3, Argentina e triplă campioană mondială! Ștafeta Kempes – Maradona – Messi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here