Soţia lui Crin Antonescu, în Comisia Europeană. Siegfried Mureşan ratează portofoliul Transporturilor în echipa Ursulei von der Leyen

5
4590

UPDATE. Adina Vălean a fost acceptată oficial de Ursula von der Leyen, noua şefă a Comisiei Europene, să facă parte din echipa sa pe postul de comisar european pentru Transporturi

Vestea bună e că România n-a mai încurcat planurile Europei. Noua Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen era ţinută în loc de Guvernul de la Bucureşti, care n-a fost în stare să facă o propunere rezonabilă pentru postul de comisar european alocat României.

E vorba de Guvernul Dăncilă. Căci marţi, Guvernul Ludovic Orban a reuşit să repare tot răul dintr-o mişcare. A făcut două propuneri, iar Comisia a decis imediat să facă şi alegerea mult-aşteptată.

Adina Vălean şi Crin Antonescu

Europarlamentarul PNL Adina Vălean a fost acceptată miercuri după-amiază de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea României, au declarat pentru G4Media.ro surse europene.

Potrivit acestora, Adina Vălean va primi portofoliul Transporturilor, alocat de la început României.

Ursula von der Leyen ar fi avut o întâlnire cu Adina Vălean imediat după ce a primit propunerea oficială din partea României, au mai explicat aceleaşi surse.

Siegfried Mureşan, „lucrat” de socialişti, care au vrut femeie-comisar

Siegfried Mureșan

Adina Vălean, soţia lui Crin Antonescu, fostul lider al PNL, a fost propusă de premierul Ludovic Orban la „pachet” cu europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Marți seară, liderul grupului socialiștilor din Parlamentul European, al doilea ca număr de mandate după PPE, a avertizat-o pe Ursula von der Leyen că grupul va vota împotriva Comisiei Europene dacă nominalizarea României pentru postul de comisar european nu va fi femeie.

Guvernul de la București a fost presat să trimită cel târziu miercuri noua propunere de comisar deoarece calendarul acțiunilor politice este deja foarte strâns iar votarea noii comisii este prevăzută să aibă loc în sesiunea plenară de la Strasbourg, pe data de 27 noiembrie.

Promisiunea unei Comisii „mai feminine”

Viitoarea şi fostul şef al Comisiei Europene

Ursula von der Leyen a promis Parlamentului European că va forma o Comisie cu un număr egal de femei și bărbați, dar a primit o lovitură după ce Franța l-a propus pe Thierry Breton în locul lui Sylvie Goulard, respinsă de eurodeputați din cauza problemelor de integritate.

În acest moment, comisia von der Leyen e compusă din 15 bărbați și 11 femei.

Socialiștii europeni sunt nervoși și din cauza faptului că au pierdut un post de comisar în detrimentul Popularilor odată cu schimbarea guvernului din România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

5 COMENTARII

  1. ATENTIE!!!!! VOTUL PRIN CORESPONDENTA ESTE O CALCEAMA…stickerul ‘VOTAT’ il poti usor dezlipi apoi sa-l aplici oriunde vrei tu ..mare atentie pesedeii sunt turbati a facut acest lucru intentionat fac orice numai sa castige..alt exemplu este acel ca primarul IULIAN DUMITRU PROMITE TEREN DE CASA DACA VOTEZI PE VEORICA ANALFABETA …ASTI SUNT INSTARE DE ORICE ATENTIEEE F. MAREEEE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here