Acasă Fără categorie Sondajul sondajelor: cum stau partidele înainte de europarlamentare

Sondajul sondajelor: cum stau partidele înainte de europarlamentare

Politico.eu, care funcționează sub autoritatea Parlamentului European, a lansat o secțiune specială dedicată alegerilor europarlamentare, oferind cifre pentru toate țările UE. Sunt publicate cele mai recente eurobarometre, inclusiv pentru România. 

Sondajul se bazează pe informații transmise de casele de sondare naționale. În ceea ce privește situația din țara noastră, au fost luate în considerare rezultatele livrate de CURS (10 februarie), IMAS (31 ianuarie) și BCS (21 ianuarie). Pe Pieleanu, cu Avangarde-ul său abonat la banii PSD, nu-l ia în seamă nimeni!

Potrivit documentului publicat de Parlamentul European, în România, PSD ar obține la alegerile europarlamentare 26,5%, iar PNL 23%.

A treia grupare ar fi USR-PLUS, cu 16%, scor care rezultă din însumarea cifrelor cu care sunt creditate cele două partide, măsurate separat. Acestea sunt cotate cu 9,2% (USR), respectiv 6,5% (PLUS).

Pro România, partidul lui Ponta, are 9,6%, ALDE – 9,0%, PMP – 5,6%, UDMR – 5,2%, iar cu alte partide ar vota 5,1%.

Dacă votul din 26 mai va confirma rezultatele acestui sondaj, în Parlamentul European vor fi reprezentate 8 partide, ai căror candidați se vor afla pe 7 liste electorale (USR și PLUS vor merge pe listă comună).

Cu 25,5%, PSD ar obține 8-9 europarlamentari, jumătate din numărul celor pe care-i are acum (16).

CITIȚI ȘI:

Cine-i mai opreşte?! Au dat ORDONANŢA pro-clanurile penale, care dă procurorii pe mâna unor Adina Florea sau Lia Savonea

Iar face Abramburuca „reforme”: elevii nu vor mai avea vacanță între semestre!

Ziua în care Europa a aflat că situația din România e mult mai gravă. Mafia PSD-ALDE a preluat Justiția

VIDEO. Mălin Bot, în direct la Antena 3: „Felix, infractorule, las-o în pace pe Kovesi! Plătește prejudiciul, ticălosule! Nu mai minți poporul cu televizorul!”

Vâlcov, doctor în economie prin hoţie. Şi-a plagiat teza de la ASE după modelul „lingouri în cavouri”

loading...

5 COMENTARII

  1. Nu vor fi nici pe departe rezultatele finale, psd va merge mai jos , usr plus mai sus, pro romania mai jos cu procente bune, alde posibil mai sus, mai ciudat sta pnl care poate sa fie si mai sus si mai jos…

  2. Curs a fost cumparat de la marius radulescu deputatul pesede de Brasov de catre ioska bublesi denisa miron deputat pesede / antena 3 , NU se poate baza nimeni pe el , BCS /Bruno ,este /cocos udre , IMAS ,alin teodorescu /nastase , sa mergem la vot .

  3. Trist. După guvernări catastrofale,2012-2019, masacrarea legilor justiției,eliberarea infractorilor,promovarea penalilor,amantelor,rudelor în funcții de decizie, creșterea inflatiei, îndatorarea țării,se găsesc români neaoși care să-i boteze pe bolșevicii lui dracula.nea. Bazinul prostimii,ce mai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările