„Secția lui Tudorel” e mafie curată: a încercat să preia „dosarul Tel Drum” ca să-l scape pe Dragnea de DNA! Au fost trei tentative în ultima lună

3
8211
Adina Florea, "bâta lui Dragnea"

Scopul tenebros al înființării de către PSD-ALDE a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) iese la iveală tot mai clar. În lumina acestor dezvăluiri, inclusiv anchetarea Laurei Codruța Kovesi capătă tot mai multe semne de întrebare.

DNA spune că SIIJ, denumită și „Secția Specială” sau „Secția lui Tudorel”, a încercat de trei ori să preia „dosarul Tel Drum”, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal. În primele două cereri nu a fost invocat niciun temei legal, iar în ultima solicitare a motivat că în dosar ar fi cercetaţi şi magistraţi. Aceste informații apar în răspunsul dat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) agenției de presă Agerpres.

Precizările DNA

  • „La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie, 31 ianuarie, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a formulat, consecutiv, trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului anterior menţionat”.
  • „În primele două cereri nu s-a invocat niciun temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificări din partea DNA”.
  • „În ultima solicitare a Secţiei, datată 31 ianuarie 2019, s-a invocat împrejurarea că DNA nu ar mai avea competenţă de soluţionare a acestui dosar, deoarece unele dintre persoanele împotriva cărora se efectuează urmărirea penală au calitatea de magistraţi”.
  • „În 14 februarie DNA a răspuns Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie şi a arătat că nu există niciun criteriu care să atragă competenţa Secţiei, niciuna dintre persoanele faţă de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat”.

DNA a anunțat pe 13 noiembrie 2017 că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în „dosarul Tel Drum”, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Pe 10 octombrie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca inadmisibilă, contestaţia depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa în „dosarul Tel Drum”.

Pe 21 noiembrie 2017, DNA a instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi suspecţi din”dosarul Tel Drum”, pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

CITIȚI ȘI:

Cine-i mai opreşte?! Au dat ORDONANŢA pro-clanurile penale, care dă procurorii pe mâna unor Adina Florea sau Lia Savonea

Dăncilă, ce ţepară! A ascuns Europei şi presei ordonanţa lui Tudorel, adoptată azi. Prima reacţie a lui Timmermans, cel care i-a cerut să nu mai umble la ordonanţe

VIDEO. Mălin Bot, în direct la Antena 3: „Felix, infractorule, las-o în pace pe Kovesi! Plătește prejudiciul, ticălosule! Nu mai minți poporul cu televizorul!”

3 COMENTARII

  1. Din păcate – și din indiferența vinovată a locuitorilor acestei țări amărâte, că cetățeni nu pot să le spun – in Romania normalitatea și justiția au fost aruncate la coșul de gunoi, iar anormalul și injustiția au devenit norme …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here