Acasă Dezvăluiri Vâlcov, doctor în economie prin hoţie. Şi-a plagiat teza de la ASE...

Vâlcov, doctor în economie prin hoţie. Şi-a plagiat teza de la ASE după modelul „lingouri în cavouri”

Omul care conduce din umbră Guvernul României, din postura de consilier al premierului, este un plagiator ordinar. Aceasta ar fi cea mai mică furăciune a sa: a dovedit că hoţia face parte din viaţa sa chiar şi printre morminte, de vreme ce a fost deja condamnat pentru mită primită în lingouri ascunse în cavouri.

Era, deci, previzibil că şi studiile lui Vâlcov sunt pasibile de fraudă.

Astfel, el a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2008 la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Științe Economice (ASE) din București.

După analizarea lucrării, putem prezenta dovezi de plagiat pentru mai bine de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei. Sursele originale identificate de jurnaliştii de la Pressone.ro sunt exclusiv cărți de economie, care nu sunt disponibile online.

Conducătorul de doctorat al lui Darius Vâlcov este profesorul Emil Negrea de la FFABBV, care între timp s-a pensionat.

Doctor în făcut praf economia

Cea mai mare realizare ca „doctor” în economie a lui Darius Vâlcov este, de moment, celebra ordonanţă a „taxei pe lăcomie”. Este o decizie criminală pentru economie, care a aruncat în aer mediul bancar, companiile din energie, industria de divertisment şi a lovit tot în omul simplu, obligat să plătească în plus suprataxarea impusă de ordonanţă.

Anunţul privind ordonanţa respectivă a produs un şoc pe burse, la momentul respectiv. Banca Transilvania şi BRD au pierdut aproape 800 de milioane de lei din capitalizare în primele ore de tranzacționare. Această evoluție vine, culmea, după cea mai bună săptămână din 2010 încoace, care a fost posibilă mai ales datorită creșterilor acțiunilor bancare.

Doctor şi în atacul la BNR

Tot Vâlcov este artizanul atacului declanşat la adresa Băncii Naţionale a României (BNR). Acesta a acuzat BNR de lipsă de patriotism pe motiv că nu apără suficient leul, deşi Banca Naţională nu poate face mare lucru atunci când măsurile economice ale guvernului lovesc moneda naţională. Din acest motiv, guvernatorul BNR a simţit nevoia să ia public apărarea instituţiei pe care o conduce şi pe care Vâlcov, Dragnea şi Tăriceanu o vor subordonată politic (situaţie nepermisă în UE).

„Pe la sfârșitul anului trecut și începutul acestui an am asistat la un atac jalnic asupra BNR, inclusiv cu invective că nu suntem patrioți. S-a sărit la gâtul BNR în ceea ce privește cursul valutar, într-o manieră total iresponsabilă. Chiar dacă au cerut prin postări caraghioase să fie cursul fix, asta nu se poate. Dar vă dați seama cât de porniți erau să atace BNR.

Din cauza OUG 114 s-au întâmplat aceste variații ale cursului și din cauza declarațiilor celor care nu știu ce și cu cine vorbesc.

Există o dorință a consilierului economic al premierului să aibă grijă de bunăstarea românilor și cere asta Parlamentului, Guvernului. Și pentru asta ne cere să reducem dobânzile. Ia uite cine solicită asta, și chiar imperativ. Păi să vină cu o OUG și să spunem să trăiască românii mai bine, că dacă nu, le punem o taxă”, a reacţionat guvernatorul Mugur Isărescu faţă de atacurile lui Darius Vâlcov la adresa BNR.

CITIŢI ŞI:

Vâlcov şi ordonanţa infractorilor aruncă bursa în aer. Groparii economiei

Isărescu mătură pe jos cu șpăgarul din cavou. „Această propagandă de doi bani nu mai merge!”

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările