PSD-istul Bădălău, de la furtul unor saci de grâu la inteligența artificială în UE

1
1591
Niculae Badalau, PSD
Niculae Bădălău

În 2019, când România deține președinția Consiliului UE, Niculae Bădălău, în calitate de ministru al Economiei, le vorbește europenilor despre inteligență artificială. În 1988, subinginerul Niculae Bădălău le explica judecătorilor din Giurgiu de ce a furat patru saci de grâu din pătulul C.A.P. Malu Spart.

Sebastian Zachmann, ziarist la Adevărul, scrie pe Facebook: „Imaginea-simbol a României: Niculae Bădălău, ministrul Economei, vorbind azi în Consiliul UE despre inteligență artificială. În caz că nu știați, Bădălău a făcut pușcărie înainte de Revoluție pentru că a furat câțiva saci de grâu. A fost grațiat și amnistiat de tovarășu’ Ceaușescu, iar azi prezidează discuții despre viitorul UE”.

Ce s-a întâmplat, de fapt, în 1988? Aflăm din sentința Judecătoriei Giurgiu.

„În ziua de 13.01.1988, inculpatul Bădălău Nicolae, subinginer la ICAPA Giurgiu, profitând de neatenția muncitorilor din cadrul Bazei de recepție Malu Spart, care serveau masa de prânz, a sustras 4 saci de grâu în greutate de 12 duble dintr-un pătul, pe care i-a transportat la locuința inculpatului Gheorghe Dumitru cu autoturismul Dacia 1300 nr. 3-B-5440, proprietatea sorei sale, vânzându-i acestuia cu suma de 1.200 lei

De menționat că anterior inculpatul Bădălău Nicolae, mergând la domiciliul inculpatului Gheorghe Dumitru, de la care a cumpărat un curcan cu suma de 400 lei, a acceptat rugămintea acestuia din urmă de a-i procura niște grâu pentru păsări de la Baza de recepție Malu Spart, unde lucra”.

Sentința a venit în același an: instanța îl „condamnă la un an de închisoare pentru pentru infracțiunea de furt în paguba avutului obștesc”, dar „dispune să execute pedeapsa aplicată prin muncă productivă, fără privare de libertate, la aceeași unitate la care este încadrat”.

Altfel spus, condamnat la locul de muncă. El apucase totuşi să stea două săptămâni în arest preventiv, înaintea decizie instanţei.

Ulterior, Bădălău a beneficiat de un decret dat de Nicolae Ceaușescu, fiind grațiat, iar faptele amnistiate. Astfel, cazierul lui Bădălău a devenit imaculat, iar în scurtă vreme, după împușcarea lui Ceaușescu, subinginerul de la Malu Spart și-a putut începe ascensiunea fulminantă: subprefect și prefect de Giurgiu, deputat, senator, ministru.

Cel mai potrivit personaj care să prezideze Consiliul UE COMPET, cel care a adoptat ieri concluzii referitoare la Planul coordonat privind dezvoltarea și utilizarea inteligenței artificiale în Europe.

CITIȚI ȘI:

Moise Guran, apel către pensionari: „Refuzați-i pe mincinoși! Creșterea pensiilor din ultimii doi ani s-a făcut pe credit. V-au îndatorat nepoții!”

1 COMENTARIU

  1. Stima noastra si mandria….hotii fura Romania!!!! Ati vazut domeniul saracului badalau, „casuta” aia pe un domeniu imens, obtinut din bani de bugetar, bai, lumea chiar e tampita sa creada asa ceva? Ba incapabilii/hotii ajung si-n parlament, in guvern si-n functii bine platite pentru care nu au nicio pregatire, asa ca tara se duce de rapa, sub privirea natanga a celor care inca asteapta „sa le dea” psd-aua ce le-a promis, fara sa-si dea seama ca de fapt totul a fost o mare minciuna, pentru prostirea celor slabi de minte. Iar cand s-or trezi adormitii va fi prea tarziu, tara va intra in dictatura flausatului unde nimic nu va mai misca!!!!
    Ceasca a fost nimic in comparatie cu ce va veni de la flausat, de fapt vine in fiecare zi, din rau in mai rau!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here