Sondaj Pieleanu: PSD 40%, PNL 17%, AUR 15%, USR 11%

3
876
Sondaj Avangarde: evoluția intenției de vot pentru partide în 2021

Un nou sondaj de opinie dat publicității de institutul de sondare a opiniei publice Avangarde, afiliat PSD și Antenei 3, relevă ascensiunea furtunoasă a social-democraților și o relativă stabilizare a PNL. Cele două partide ar obține împreună, potrivit cifrelor pe luna noiembrie publicate de Avangarde, 57% din voturile electoratului, putând face singure o majoritate confortabilă la eventualele alegeri.

Partidul-fantomă al lui Dan Voiculescu e prezentat ca fiind gata-gata să treacă pragul electoral. În schimb, marele învins al crizei politice e, conform Avangarde, tocmai USR.

Conform Avangarde, barometrul opiniei publice pe luna noiembrie ar fi următorul:

– PSD: 40%

– PNL: 17%

– AUR: 15%

– USR: 11%

– UDMR: 5%

– PMP: 4%

– PPUSL (Dan Voiculescu): 4%

– Pro România (Victor Ponta): 1%.

– ALDE: 1%

– Alte partide: 2%.

Serioase semne de întrebare: cine și de ce ar vota partidul lui Dan Voiculescu? Pieleanu îl dă în toate sondajele la 4-5%, dar la alegeri, de fiecare dată, PPUSL nu intră nici în marja de eroare

La fel ca și în precedentele „valuri“ ale sondajului făcut de Avangarde și plătit de PSD, există serioase semne de întrebare asupra veridicității cifrelor.

Rezultatele scoase de acest institut sunt croite parcă pe placul celui care a comandat (și plătit) sondajul și ale celui care-l popularizează (trustul lui Dan Voiculescu).

PSD are un scor-record, iar pe locul 6, gata-gata să facă pragul electoral, este formațiunea-fantomă a oligarhului Dan Voiculescu, PPUSL. E greu de spus cum arată electratul care-l preferă pe fostul turnător la Securitate. PPUSL este mereu prezentat de Avangarde la 4-5%, dar la alegeri, în mod sistematic, partidul nu intră nici în marja de eroare. Spre exemplu, acum exact un an, la alegerile din 6 decembrie 2020, PPUSL a obținut 1,01% (59.465 de voturi) la Camera Deputaților și 1,19% (70.536 voturi) la Senat.

PNL e prezentat la 17%, în pierdere cu doar 4 procente față de septembrie, atunci când a început criza politică și sanitară.

În mod bizar, marele învins al crizei politice este, conform Avangarde, tocmai USR

În mod absolut bizar, marele învins al crizei politice pare a fi, însă, conform Avangarde, tocmai USR. Partidul a pierdut 3 procente față de luna august, ajungând de la 14% la 11%.

Este cert că USR a devenit principala țintă a PSD, PNL și a trusturilor lui Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, dar publicul acestui partid oricum nu dă doi bani pe ce spun aceștia, așa că e greu de înțeles de unde provine această scădere.

În schimb, AUR este menținut în parametrii în care a oscilat tot anul. Asta, deși liderii formațiunii extremiste, dar și alte surse, afirmă că, în realitate, AUR ar fi ajuns la circa 20% în sondaje.

Pieleanu a demonstrat chiar zilele trecute că nu-și poate controla resentimentele față de inamicii politici ai PSD și ai lui Dan Voiculescu

Mai sunt și alte motive de îndoială în privința obiectivității acestor sondaje prezentate de Avangarde. Sociologul Marius Pieleanu, cel care conduce institutul, este afiliat PSD și Antenei 3, cu opinii vehement anti-PNL, anti-USR și anti-Iohannis.

Într-o emisiune de la România TV, la care a participat acum câteva zile, Pieleanu a avut o izbucnire necontrolată, care i-a lăsat cu gura căscată chiar și pe Victor Ciutacu și Bogdan Chireac – la rândul lor apărători ai PSD și ai sistemului oligarhic din România. Pieleanu a spus despre Iohannis că este „primul turist al țării“, care merită suspendat pentru că a încălcat Constituția, dar că românii sunt prea comozi ca s-o facă.

Pe Florin Cîțu, președintele PNL, l-a făcut din senin cu ou și cu oțet, spunân că „Pinochio, sau domnul Goe, e în groapa de gunoi a istoriei”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Alertă: tulpina Omicron a ajuns și în România! Au adus-o din Africa de Sud o brașoveancă și un vasluian

* Încă un caz de factură aberantă la energie electrică. Furnizorul dă vina pe o „eroare de sistem”

* Planul invaziei ruse: capturarea a două treimi din Ucraina, inclusiv capitala Kiev! Trupele lui Putin ar veni până la granița cu România

* Ministrul Romașcanu a abuzat de imunitatea parlamentară pentru a nu deschide portbagajul mașinii, la un control de rutină al Poliției

VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

* Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

* SERIAL (12). „Scrisoarea celor 6”: Poștașul vine de la Moscova

3 COMENTARII

  1. Este foarte ciudat cum de PSD si AUR, care nu fac nimic bun (nicio lege propusa in parlament, nicio masura pentru bunastarea populatiei, nici renegocierea PNRR cu care s-a laudat atat Ciolacu, nimic) cresc in sondaje ca Fat Frumos. De alfel imi amintesc cum tot Pieleanu dadea in 2018 la alegerile euriparlamentare PSD-ul la 35 % si de fapt abia a luat un 23 %. In fine, la asa popor, asa conducatori. Cata vreme n-o sa reusim sa votam decat hoti si mincinosi, o sa fin saraci si prosti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here