Primarii PSD din Pitești și-au făcut imagine pe seama lui Bărbulescu, dar l-au lăsat să moară în sărăcie, cu 958 de lei pe lună

0
2238
Ilie Barbulescu - Tudor Pendiuc - Cornel Ionica

Moartea lui Ilie Bărbulescu (62 de ani), fostă glorie a Stelei și a lui FC Argeș, scoate în evidență lipsa de omenie a doi primari PSD care s-au afișat public alături de câștigătorul Cupei Campionilor Europeni, dar l-au tratat cu dispreț, plătindu-l cu 200 de euro pe lună!

Ilie Bărbulescu a murit în somn, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cel mai probabil din cauza unei boli cardiace pe care o ducea pe picioare de câțiva ani.

Bărbulescu n-a fost ajutat de nimeni dintre cei care roiseră în jurul său pentru o fărâmă de imagine. De-a lungul anilor, primarii PSD-iști din Pitești au profitat de imaginea fostului fotbalist. Mai întâi, Tudor Pendiuc, un potlogar condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a condus orașul din Trivale timp de 23 de ani. În 2010, acesta i-a conferit lui Bărbulescu titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Pitești, denumindu-l „Maestru Internațional al Sportului”.

„Prin H.C.L nr. 155/19 mai 2010 i se conferă titlul de «CETĂȚEAN DE ONOARE al municipiului Pitești» pentru Contribuția deosebită la promovarea municipiului Pitești în țară și străinatate, prin rezultatele remarcabile obținute la cele mai importante competiții internaționale, jocuri olimpice, campionate mondiale și europene”, era specificat în comunicatul Primăriei Pitești. Atât și nimic mai mult. Titluri, nicio recompensă financiară semnificativă pentru un „Maestru Internațional al Sportului”: doar o sumă ridicolă de 500 de lei.

Șase ani mai târziu, în 2016, anul când a ajuns în funcție, primarul Constantin Cornel Ionică, tot din partea PSD, l-a numit consilier pe probleme de sport în cadrul Primăriei Pitești. Din ultima declarație de avere, făcută în 2019 și referitoare la veniturile din 2018, aflăm că Bărbulescu era plătit cu 11.499 de lei pe an, ceea ce înseamnă un salariu de 958 de lei pe lună!

Fostul fundaș al Stelei a trăit aproape de limita subzistenței. A decedat într-un apartament de 67 de metri pătrați, obținut în anul 1982, unde locuia împreună cu soția sa, Mariana. Aceasta câștiga cu câteva sute de lei mai mult, încasând de la Generali Asigurări un salariu de 1.333 de lei pe lună.

Tot în 2018, primarul Ionică încasase 145.612 lei, având patru depozite bancare la BCR, în valoare de:

  • 10.060 de euro (deschis în 2014)
  • 235.713 lei (deschis în 2016)
  • 121.000 de lei (deschis în 2010)
  • 21.000 de lei (deschis în 2015).

„Campionii Europei sunt ignorați și alții își fac imagine”

Până și conducerea clubului de fotbal FC Argeș Pitești și-a bătut joc în ultimul hal de Ilie Bărbulescu.

”Chiar m-am bucurat că s-a dat un spațiu și că am votat noi în Consiliul Local să se dea un spațiu pentru acest magazin de prezentare a suflării alb-violete. Însă este strigător la cer faptul că nu au fost invitați la această deschidere și foștii fotbaliști ai FC Argeș. Nu mă refer la mine, mă refer la Radu II, Mihai Zamfir, Doru Radu și mulți alții, fotbaliști care au făcut istorie la FC Argeș. Trag un semnal de alarmă spunând că toate tricourile de la acest magazin sunt inscripționate cu Primăria Pitești. Mi-a dat lumea telefon și mi-a spus că ei sunt cu FC Argeș, nu cu Primăria Pitești… Sunt indignat că toate fostele mari glorii ale lui FC Argeș nu au fost invitate la acest eveniment de deschidere a unui magazin de prezentare a clubului. Trebuia să ne dea și nouă acolo un abțibild, ceva… Această indignare nu este numai a mea, este a suporterilor, care m-au sunat și m-au întrebat dacă nu am fost invitat sau dacă nu am vrut să merg acolo. Domnule, nu ne-a invitat nimeni! Ăsta este adevărul! Și vorbesc și în numele lui Radu II, Telu Stancu sau Mihai Zamfir. Ce dracu’? Recunosc că inițiativa de a avea un astfel de magazin este una foarte bună, de a arăta și istoria noastră, dar văd că o îngenunchează alții… Campionii Europei sunt ignorați și alții își fac imagine… Golgheterul României de două ori, jucători de națională, care au făcut istorie sub culorile alb-violete, să nu fie prezenți aici… mie mi se pare că suntem de râsul lumii. Păi, îmi spun oamenii pe stradă: «Nea Ilie, mata nu ai un tricou acolo?». Le-am spus că nu am și că nu depinde de mine!”, a declarat Bărbulescu, pentru publicația „Jurnal de Argeș”, cu nicio lună înainte de a muri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here