La Satu Mare se profilează o alianță între PNL, USR-PLUS și PMP pentru alegerile locale

4
3116
Adrian Cozma

Avocatul Adrian Cozma, fost consilier județean și unul dintre liderii bine conturați ai PNL la Satu Mare, se pregătește de alegerile locale cu o idee fermă: e nevoie de o alianță între PNL, USR-PLUS și PMP, pentru a ține departe PSD și UDMR atât de Primăria orașului Satu Mare, cât și de șefia Consiliului Județean.

Invitat la o emisiune de la televiziunea locală Nord-Vest TV, Adrian Cozma a dat de înțeles că, întocmai ca la Zalău și la Baia Mare, ne putem aștepta la constituirea unei Alianțe pentru Satu Mare.

UDMR nu va face parte din această alianță, deoarece „acest partid a avut Sătmarul pe mâini mulți ani la rând, dar nu a fost capabil să găsească soluții de dezvoltare”.

Cozma spune că, atât în orașul, cât și în județul Satu Mare, „trebuie ieșit din logica votului etnic”. „Pentru mine, UDMR e un simplu partid politic, ce a dovedit că nu poate dezvolta județul. E adversarul meu politic, iar maghiarii îmi sunt prieteni! UDMR nu a performat – și spun acest lucru fără să rezulte din asta că atac maghiarii”.

Pentru alegerile locale, care probabil vor fi în toamna acestui an, Adrian Cozma mizează pe „o Alianță pentru Satu Mare„, capabilă ca timp de 4 ani „să construiască, să realizeze ceva în Satu Mare”.

Cum va arăta o asemenea alianță? „Se poartă discuții. Există premisele pentru o alianță, care să poată genera dezvoltare la Satu Mare. Posibil PNL-USR-PMP, atât la Primărie, cât și la Consiliul Județean!”

Deși orașul Satu Mare e administrat, de 4 ani, de o alianță PNL-UDMR, cu primar UDMR-ist, Adrian Cozma spune că formula nu e viabilă, deci trebuie schimbată. „Eu n-am făcut parte nici din conducerea județului, nici din cea a municipiului, a reamintit Cozma. În calitate de consilier județean, mereu m-ați auzit atrăgând atenția, consecvent, în legătură cu anumite derapaje. În 2016-2020 nu s-a schimbat nimic, concret. A crescut numărul de machete, doar atât! S-au făcut niște acoperișuri la Piața Agro-alimentară, nu s-a rezolvat problema. Modelele sunt Cluj și Oradea. La Cluj, de 12 ani e o piață cu temperatură controlată. La Oradea s-a demarat un proiect cu bani europeni pentru piață agro-alimentară de tip mall. Asta avem nevoie și noi. Nu s-a făcut un singur loc de parcare în 4 ani în Satu Mare! Nu putem continua să girăm anti-dezvoltarea”.

Adrian Cozma e nemulțumit și de prestația primarului Gabor Kereskenyi (UDMR), care a cerut sătmărenilor acordul pentru un împrumut de 32 de milioane de euro, din care să acopere și nota de plată pentru un nou pod din oraș.

Principalele declarații ale lui Adrian Cozma

(consemnate de Satmareanul.ro)

* Investiții și poduri… și stâlpii din mijlocul trotuarului, o minune demnă de proverbialul Caracal. Primarul nostru nu a putut găsi soluții la probleme simple, nu am încredere că se descurcă cu o investiție cum e al treilea pod.

* Lucrările la Centură – este cea mai importantă investiție de mulți ani din județ. Acolo va fi al patrulea pod și e realizabil, dar acolo primarul nu are niciun merit.

* Al 3-lea pod – m-ar fi convins primarul dacă era capabil să gestioneze lucrările de pe Bulevardul Octavian Goga. Primarul, ca gospodar al orașului, trebuie să găsească soluții. Nu a reușit.

* Cum să investești în Kereskenyi, după 4 ani, încă 32 de milioane de euro, când la «Goga» a lăsat stâlpii în mijlocul troturarului, de zici că e o «minune» din Caracal?! Când nu poți gestiona probleme atât de simple, permiteți-mi să am rezerve, inclusiv în ceea ce privește acel împrumut… Este acel al 4-lea pod de pe Centură, dar acolo, actualul primar nu are niciun merit.”

Satu Mare – celebrul stâlp din mijlocul trotuarului

* „Orașul și județul conduse de UDMR sunt codașe pe euroregiune! Cine răspunde pentru stagnare? Ne lăudăm cu sensurile giratorii făcute de Lidl, de Mall și de Kaufland. Astea sunt marile realizări?!”

* „Fonduri europene – suntem pe penultimul loc în euro-regiune la rata de absorbție a fondurilor europene. Pe primul loc e Bistrița. Zalăul e înaintea noastră, de trei ori peste noi!”

„Strategie de dezvoltare – are județul vreo strategie clară?! Eu n-o văd.”

* „Alianța PNL-UDMR nu a dezvoltat orașul și județul. Eu n-am făcut parte nici din conducerea județului, nici din cea a municipiuluia. În calitate de consilier județean, mereu m-ați auzit atrăgând atenția, consecvent, în legătură cu anumite derapaje. În 2016-2020 nu s-a schimbat nimic, concret. A crescut numărul de machete, doar atât! S-au făcut niște acoperișuri la Piața Agro-alimentară, nu s-a rezolvat problema. Modelele sunt Cluj și Oradea. La Cluj, de 12 ani e o piață cu temperatură controlată. La Oradea s-a demarat un proiect cu bani europeni pentru piață agro-alimentară de tip mall. Asta avem nevoie și noi. Nu s-a făcut un singur loc de parcare în 4 ani în Satu Mare! Nu putem continua să girăm anti-dezvoltarea.”

* „Sensurile giratorii – marele câștig al ultimilor 4 ani. Unul e făcut de Lidl, celălalt de Mall, al treilea de Kaufland, pe Botizului. Deci, ei ne-au făcut 3 sensuri, noi niciunul!”

* „Pentru alegerile din toamnă e nevoie de o Alianță pentru Satu Mare, pentru a realiza, a construi ceva in Satu Mare. Se poartă discuții. Există premisele pentru o alianță, care să poată genera dezvoltare la Satu Mare. Posibil PNL-USR-PMP, atât la Primărie, cât și la Consiliul Județean.”

* „Logica electorală – trebuie logică alternativă, trebuie să ieșim din logica alegerilor pe criterii etnice! Trebuie să votăm COMPETENȚA! La Oradea, Arad, Cluj, Tg. Mureș s-a votat competența, uitați cum au evoluat aceste orașe. Nu mai trebuie să votăm pe criterii etnice, ci pe competență, pe expertiză profesională, dacă vrem să recuperămd decalajul față de celelalte orașe din euro-regiune!”

* „UDMR – pentru mine e un simplu partid politic, ce a dovedit că nu poate dezvolta județul. E adversarul meu politic, iar maghiarii îmi sunt prieteni! UDMR nu a performat, spun cest lucru, fără să rezulte din asta că atac maghiarii.”

* „Voi candida, probabil, la șefia Consiliului Județean. Și dacă voi candida, voi lupta să câștig. E bine să se facă o alianță nu împotriva cuiva, ci pentru ceva!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Dezvăluirile lui Nicușor Dan despre „dezastrul Firea”, întrerupte de smardoiul Bădulescu, viceprimarul trimis de primăriță să facă scandal

4 COMENTARII

  1. Rammstein, tu doar primar ungur vrei în rest nu conteaza ca orașul e praf si pulbere! Nu fi asa sigur vezi ca si pe Giusy (groparul Satmarului) l-a invins Coica pt ca lumea s-a lămurit de el, doar ca acum e mare primar in Vetis! :-)) Fraieri îs si ăia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here