Și condamnatul Dan Andronic strigă „cenzură”! Nu-i suportă pe „neo-marxiștii de la USR”

1
1655
Dan Andronic

Pe lângă Ion Cristoiu, Radu Herjeu și alți iubitori de penali, a sărit și Dan Andronic să-i ciufulească pe criticii Revelionului sinistru de la TVR 1, arendat lui Mugur Mihăescu (Garcea).

E drept, Dan Andronic nu este iubitor de penali, ci mega-penal, fiind condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Ferma Băneasa”, dar și „agățat” în alte dosare.

Acum, Dan Andronic vântură parșiv clișeul propagandei penale: „neo-marxiștii de la USR”.

El apără conducerea PSD-istă a TVR, folosind în mod diversionist conceptul de „luptă cu cenzura”.

Fragmente din editorialul lui Dan Andronic

„TVR a devenit ținta principală a anului 2021. Etica și echitatea Noii Puteri se manifestă din plin. Cu largul sprijin al presei. Showul Vacanța Mare a fost pretextul unei ofensive fără precedent. (…)

Anul acesta a început Revoluția Culturală promovată de neo-marxiștii de la USR. Cel mai ultragiat a fost Iulian Bulai, președintele Comisiei de Cultură – Mass Media a Camerei Deputaților.

«Voi chema la Parlament reprezentanţii CNA pentru a ne oferi un punct de vedere. Doina Gradea trebuie să plece din TVR. În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacţiilor de presă private aproximativ 40 mil. €, pentru a scrie despre măsurile guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficienţa acestei măsuri. Acum două zile, pe banii noştri, TVR 1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială. Cu oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor», a fost mesajul pe care Iulian Bulai l-a postat pe pagina sa oficială de Facebook. (…)

Mă așteptam la un asemenea atac. Mai ales că el vine într-o lungă ofensivă a clasei politice asupra TVR. Iar Noua Putere a prins prilejul. Ce poate fi mai profitabil decât să califici umorul ca fiind teorie conspiraționistă, cu ardoarea activistului de partid pentru care nu există decât o singură idee: Cine nu-i cu noi, este împotriva noastră! (…)

Este un exercițiu de cenzură? Da, ba chiar mai mult decât atât! Este un exercițiu de autoritate al politicienilor hotărâți să pună mâna pe TVR. Pe buget și pe emisiuni. Totul într-o tăcere suspectă a ceea ce se mai numește Opoziție în România.

În curând ni se va da o listă de subiecte tabu. Pe care o vom respecta. Pentru că începutul a fost făcut.

De cine? De Nicolae Ceaușescu…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here