Amenințarea lansată luni de președintele PNL, Florin Cîțu, la adresa senatorilor și a deputaților care au părăsit Grupul parlamentar al PNL, în frunte cu fostul președinte Ludovic Orban, a fost „uitată” după numai o zi. În ședința Biroului Permanent Național (BPN) al partidului, subiectul a fost amintit doar tangențial, fără a se ajunge la decizii.
„Mâine, în BPN, vom discuta şi cazul celor 14 parlamentari care au decis să iasă din Grupul PNL”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței Biroului Executiv (BEx) de luni seară.
Cîțu tocmai ieșise din ședința în care fostul ministru Gigel Știrbu (deputat de Olt) cerut excluderea din partid a lui Ludovic Orban, idee susținută și de fostul prim-ministru Emil Boc (primarul municipiului Cluj-Napoca).
La scurt timp după aceste discuții din Biroul Executiv al PNL, Ludovic Orban a confirmat, la Digi 24, că „doi membri din conducerea PNL” au cerut excluderea sa. „Au fost vreo două-trei voci, în BEx, care au cerut excluderea mea… Asta e marea problemă a PNL astăzi. Au fost vreo doi care au spus că «asta este soluția, să-l dăm afară pe Orban». Eu nu vreau să plec. Mi-am petrecut 31 de ani în PNL, nu sunt omul care să plec că mi s-a năzărit. Problema e că nu mai pot fi părtaș cu deciziile conducerii PNL, care e complet ruptă de realitate”, a spus Orban.
Între timp, marți dimineață, numărul „rebelilor” pro-Orban a crescut la 15, după ce Ion Iordache, senator PNL de Gorj, a urmat aceeași cale.
În ședința BPN de marți seara, însă, subiectul pedepsirii demisionarilor pro-Orban a fost abandonat. Doar ministrul Energiei, Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți, care a fost ministru și în Guvernul Orban, a amintit de această problemă: „În momentul în care Ludovic Orban anunță că face orice pentru suspendarea președintelui, este trecută o linie roșie. Suntem la guvernare datorită lui Iohannis. Trebuie să luăm măsuri ferme”.
Dar subiectul a fost amânat pentru vremuri mai liniștite. Ședința de marți seară a avut alte puncte de interes, într-o atmosferă tensionată. S-au format două curente, care susțin guvernarea fie alături de USR, fie de PSD.
Conducerea PNL NU este sfasiata intre PSD sau USR. Conducerea PNL VREA NUMAI cu PSD. Mimeaza negocieri cu USR, pentru ca apoi sa dea vina pe USR daca ceva nu le iese. Nu conteaza ce. Important este ca USR sa fie scos tap ispasitor. Asa cum Florin Romana a dat vina pe USR ca a iesit Grindeanu presedintele camerei deputatilor. Adica ei, penelistii, nu au votat si UDMR l-a votat pe Grindeanu, dar „divina” este USR care a votat impotriva lui Grindeanu. Felicitari prostilor care-l cred pe tov. Roman.
Sau, dupa ce tot anul au urlat impotriva lui Orban ca a negociat 6 ministere cu USR, acum echipa castigatoare negocieaza cu PSD 8 ministere si premierul. „Divina” este USR care nu a mai suportat suturile si pumnii PNL si ale lui Catu si a iesit de la guvernare, „lasand tara in mainile pesedistilor”. Felicitari prostilor care pun botul la asa ceva.
Si revenind la oile noastre, USR nu va mai fi la guvernare pana in 2024, cel putin. Pentru ca a dovedit ca este o piatra greu de sfaramat, pentru ca a divedit ca se poate face ceva in tara asta, pentru ca a dovedit ca poti guverna si sa ai principii, pentru ca adovedit ca nu trebuie sa inghiti broaste in fiecare zi pentru a guverna frumos Romania. Si trebuie eliminat ca o masea stricata. Din pacate, pentru cei care credeau in dreapta, Romania va fi condusa de PNL, UDMR si de PSD. Adica de USL. Si de vina pentru toate prostiile pe care le-au facut si le vor face, va fi, normal, USR.