Sfârșitul fără glorie al colonelului Lipatov, pensionar special care a slujit 26 de ani în Garda Națională a Rusiei. L-au „denazificat” ucrainenii în Donbass

0
1816
Era cineva colonelul Aleksei Lipatov...

Invadatorii ruși continuă să piardă oameni importanți pe frontul din Donbass. Pe 2 martie, militarii ucraineni l-au lichidat pe colonelul rezervist Aleksei Lipatov, care slujise timp de 26 de ani în Garda Națională a Federației Ruse.

Anunțul morții lui Lipatov a fost făcut după o zi de conducerea Universității Tehnice de Stat „Iuri Gagarin” din Saratov, unde ofițerul „denazificator” activase ca profesor și după ce trecuse în rezervă pentru a se bucura de pensia specială.

Conform informațiilor furnizate de site-ul rusesc de propagandă Sarnovosti.ru, colonelul Lipatov a participat la „operațiunea militară specială” ca așa-zis „mobilizat parțial” în baza ordinului emis de Vladimir Putin la data de 21 septembrie 2022.

Lipatov a primit ordinul de înrolare în luna octombrie a anului trecut, în timp ce se afla la serviciu. Până să plece în Ucraina, el deținuse funcția de șef al departamentului de specialități profesionale și pedagogice din cadrul Universității din Saratov.

Această instituție de învățământ oferă studii de licență, master și doctorat în peste 115 domenii.

Col. Aleksei Lipatov

În comunicatul Universității din Saratov se arată că Lipatov era absolvent al Institutului Militar al Trupelor Interne din Saratov ca parte a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei. Tototată, el a fost comandant adjunct de batalion, dar și comandant al trupelor de rezervă ale Kremlinului din regiunea sa.

Colonelul Lipatov s-a despărțit de studenții săi pe 17 octombrie. Mulți dintre ei s-au oferit voluntari pentru a-l însoți până în zona câmpului de bătălie. „Plec cu sufletul ușurat, întrucât văd că oamenii sunt aranjați corect pentru antrenament. Așa că pot fi calm. Am reușit să le insuflu ceva, ceva ce vor dezvolta în ei înșiși. Din ei vor crește un înlocuitor demn, cetățeni demni, apărători și patrioți ai țării lor”, a declarat la acea vreme ofițerul putinist.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Minciuna lui Grindeanu: la 8 zile după ce „era pregătit” să măsoare Canalul Bâstroe, ministrul PSD amână până după 15 martie, pentru că nu are nave dotate corespunzător

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a creat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* Se conturează coaliția forțelor de dreapta pentru alegerile din 2024. USR ar urma să formeze, probabil cu PMP și Forța Dreptei, un „pol democratic“ care să se opună „mamutului USL 2“ (PSD-PNL)

* Conectați la presa de la Budapesta, maghiarii din Ardeal au devenit comunitatea cea mai filorusă din România. Etnicii români au încredere în UE și Occident, maghiarii în Orban și FIDESZ

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* VIDEO. Alberto Caraian, PSD-istul care a participat gol pușcă la ședința Consiliului Local, pleacă de la Primărie, dar rămâne în minister!

* VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here