Serviciile de informații britanice: „Există un număr enorm de incidente și decese cauzate de consumul de alcool în armata rusă. Ofițerii se plâng că alcoolismul afectează capacitatea de luptă“

1
2285
Alcoolismul face ravagii și subminează operațiunile de luptă ale armatei ruse

Alcoolismul devastează armata rusă într-o asemenea măsură, încât afectează capacitatea de luptă a unităților, se plâng comandanții trupelor din Ucraina. Informația apare într-un buletin de știri publicat de Ministerul Apărării britanic și întocmit de serviciile de informații. Ar fi vorba despre un număr „extrem de mare“ de incidente, infracțiuni și decese provocate de consumul de alcool.

În topul cauzelor pentru care militarii ruși se rănesc sau mor, altele decât participarea la lupte, alcoolismul conduce detașat. Este urmat, scriu britanicii, de folosirea neadecvată a armelor, accidentele rutiere și degerăturile în tranșee, din cauza frigului.

Problema cu care se confruntă armata rusă e însă una prea veche pentru a fi stârpită acum. Există o tradiție de sute de ani, acceptată tacit, ca trupele să consume alcool chiar și în timpul luptelor, scriu britanicii.

Tot Ministerul Apărării de la Londra anunță că Moscova a pornit o campanie prin care încearcă reabilitatea imaginii pe care o are armata rusă, după înfrângerile suferite în ultimul an. Este vizată reputația Brigăzii 155 de Pușcași Marini, una considerată de elită în armata rusă, dar care a fost distrusă de cel puțin două ori în ultimele 6 luni. Eșecurile acesteia sunt privite de opinia publică din Rusia ca niște simboluri ale incompetenței ofițerilor de rang înalt. Așa că acum se încearcă o cosmetizare a imaginii Brigăzii 155.

Iată mai jos comunicatele Ministerului Apărării din Marea Britanie.

„Comandanții ruși înțeleg probabil faptul că abuzul de alcool omniprezent este deosebit de dăunător pentru eficacitatea în luptă“

„Rusia a suferit până la 200.000 de pierderi de la începutul invaziei sale la scară largă în Ucraina, iar o parte semnificativă dintre acestea s-au datorat unor cauze care nu au fost legate de luptă. La 27 martie 2023, un canal rusesc de Telegram a raportat că a existat un număr «extrem de mare» de incidente, infracțiuni și decese legate de consumul de alcool în rândul forțelor rusești desfășurate.

Alte cauze principale ale victimelor din afara luptei includ, probabil, proasta manipulare a armelor, accidente rutiere și boli provocate de vreme, cum ar fi hipotermia. Comandanții ruși înțeleg probabil faptul că abuzul de alcool omniprezent este deosebit de dăunător pentru eficacitatea în luptă. Cu toate acestea, în condițiile în care consumul excesiv de alcool este omniprezent în mare parte din societatea rusă, acesta este considerat de mult timp ca fiind o parte acceptată tacit de viața militară, chiar și în cadrul operațiunilor de luptă.“

„Ministerul rus al Apărării desfășoară o operațiune de informare deliberată pentru a revigora reputația unei brigăzi care a devenit sinonimă cu recentele eșecuri rusești în Ucraina.

De-a lungul lunii martie 2023, activitățile Brigăzii 155 Infanterie Navală au fost evidențiate prin intermediul unora dintre cele mai ample imagini de luptă cu camere video montate pe căști rusești publicate până în prezent, precum și printr-o vizită televizată a unui prezentator important al televiziunii ruse, Vladimir Soloviov.

Au existat, de asemenea, anunțuri publice conform cărora formațiunea se află «în stare de spirit ridicat [cu] o determinare puternică de a atinge obiectivele stabilite», precum și imagini care arată că 155-a este reechipată cu tancuri modernizate.

În realitate, este probabil că Brigada a 155-a a fost redusă la incapacitate de luptă de cel puțin două ori în ultimele șase luni, din cauza faptului că a fost angajată în atacuri frontale defectuoase din punct de vedere tactic în apropiere de Vuhledar, în regiunea Donețk.

Efortul Ministerului Apărării de a revigora imaginea brigăzii reflectă probabil îngrijorarea cu privire la modul în care eșecurile sale au fost asociate din ce în ce mai mult cu liderii militari ruși de rang înalt.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Desființați pensiile speciale! Nu puneți în pericol dezvoltarea României pentru a conserva privilegiile unor caste!”

* Liberalii în Senat: „Ciucă are 3.000 de euro. Dacă asta vi se pare o pensie mare…”. În realitate, premierul are 3.600 de euro, de 10 ori mai mult decât pensia medie în România. Și s-a pensionat la 52 de ani!

* Guvernul PSD-PNL anunță că e gata să renunțe la 700 de milioane de euro, din tranșa a doua a PNRR, pentru că n-a introdus legea avertizorului de integritate

* VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

* Rusofilul Cozmin Gușă îi ia apărarea lui Rareș Bogdan și spune că acesta e victima SUA: „Vă dau un nume – Victoria Nuland. Face ce dorește în România. Acesta e ultimul dans al lui Rareș Bogdan”

* Kovesi va sesiza Comisia Europeană asupra reintroducerii OUG 13 de către coaliția PSD-PNL: „Este intenția de a dezincrimina parțial infracțiunea de abuz în funcție”

* George Simion s-a întâlnit cu un șef al FSB la Cernăuți, dezvăluie fostul ministru al Apărării din Moldova. „Asta explică de ce AUR face politică pro-rusă în România“

* Cum au blocat PSD și Grindeanu autostrada spre Moldova chiar și când aveau la cheie banii și proiectul. „O ignoră pur și simplu. Nu se lucrează pe niciun metru din cei 300 de kilometri“

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here