„Desființați pensiile speciale! Nu puneți în pericol dezvoltarea României pentru a conserva privilegiile unor caste!”

19
2392
Mircea Taloș - Liviu Petrina

Marele jaf național numit „pensiile speciale”, organizat de statul român – prin PSD, PNL și UDMR – în favoarea unei nomenclaturi lacome și nerușinate, are tot mai mulți adversari vocali în societate și chiar în politică.  Frustrarea e maximă în România profundă, argumentele împotriva „sistemului specialilor” sunt zdrobitoare.

Dintre cele 5 partide parlamentare, unul singur (USR) se manifestă vehement împotriva pensiilor speciale, celelalte patru – trei de la putere (PSD, PNL, UDMR) și unul din opoziție (AUR) – apărând cu dinții aceste privilegii revoltătoare.

USR a inițiat chiar o campanie națională de strângere de semnături pentru eliminarea pensiilor speciale., campanie dezvoltată pe Stoppensiispeciale.ro.

VIDEO: „Argumente” halucinante în comisiile parlamentare, pe tema pensiilor speciale

Celor de la USR li s-a alăturat și un partid neparlamentar, Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache, care a anunțat că demarează propria campanie de strângere de semnături pentru eliminarea pensiilor speciale.

De asemenea, PNȚ Maniu-Mihalache a emis un comunicat foarte dur, bazat pe argumente implacabile, de bun-simț.

„Prin acest joc politic murdar, majoritatea PSD-PNL-UDMR pune în pericol fonduri de miliarde de euro prevăzute în PNRR, bani destinați dezvoltării sustenabile a României”, scrie în comunicatul PNȚ Maniu-Mihalache.

Documentul trage o concluzie fermă: „Singura formulă corectă pentru sistemul public de pensii este cea bazată pe contributivitate”, în cadrul căreia „mărimea pensiei depinde de contribuția lunară (procent din salariu) și de numărul de ani în care cotizezi, nu de calcule șmecherești pe cei mai buni 5 ani, cel mai bun an, cele mai bune 6 luni sau chiar cea mai bună lună – de regulă, ultima”.

Concluzia comunicatului: „toate meseriile și activitățile sunt speciale”, de aceea „toate trebuie tratate la fel, fără discriminare!”.

Comunicatul PNȚMM:Desființați pensiile speciale! Nu puneți în pericol dezvoltarea României pentru a conserva privilegiile unor caste!”

„Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache constată cu durere că guvernarea actuală a României, bazată pe majoritatea PSD-PNL-UDMR, refuză să facă reformele pe care țara noastră și le-a asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), document votat de Parlamentul României și agreat împreună cu Comisia Europeană.

Prin acest joc politic murdar, majoritatea PSD-PNL-UDMR pune în pericol fonduri de miliarde de euro prevăzute în PNRR, bani destinați dezvoltării sustenabile a României. Grav este că guvernarea actuală și președintele care o girează, Klaus Iohannis, par să fi făcut deja alegerea: refuză să taie pensiile speciale chiar cu prețul pierderii banilor din PNRR!

PNȚ Maniu Mihalache consideră inacceptabilă o asemenea perspectivă, de aceea le solicităm domnilor Klaus Iohannis (președintele României), Nicolae Ciucă (prim-ministrul României și președintele PNL), Marcel Ciolacu (președintele PSD) și Kelemen Hunor (președintele UDMR) să reformeze domeniul pensiilor publice conform standardelor prevăzute în PNRR.

Este nu doar o obligație contractuală, precizată clar într-un tratat internațional, ci și o obligație morală față de toți cetățenii României! Iar dimensiunea morală nu poate fi neglijată, pentru că nicio guvernare nu are dreptul să creeze sau să perpetueze o stare de frustrare națională, prezentă în rândul a milioane de români care nu au și nu vor avea pensii speciale!

Mai mult, renunțarea la sistemul bolnav al pensiilor speciale este o necesitate. În acest moment, România cheltuie proape 2,5 miliarde de euro pe an cu aceste pensii, dintre care unele sunt de-a dreptul nesimțite. Pentru a le plăti, Guvernul se împrumută tot mai mult și la dobânzi tot mai mari, punând în pericol stabilitatea financiară a țării și nivelul de bunăstare al următoarelor generații. Supraîndatorarea României va accelera procesul de emigrație în rândul tinerilor, cu consecințe dramatice pentru economia și finanțele țării, pe termen mediu și lung.

Un alt abuz care trebuie eliminat urgent este pensionarea la vârste incredibil de mici, de genul 55 de ani, 50, 45, 42, 40 sau chiar 38! Chiar în ultimele luni s-a înregistrat un val de pensionări anticipate, mai ales în rândul magistraților, majoritatea în jurul vârstei de 50 de ani. Dincolo de presiunea pe sistemul de pensii și de lipsa eticii sociale, se generează și o a treia problemă: criza de personal în sistemul de justiție (și în alte sisteme «speciale»), având ca efect blocarea instanțelor și a altor instituții.

Este absolut incorect să cotizezi MAI PUȚINI ANI la sistemul de pensii, să beneficiezi MAI MULȚI ANI de pensie, încasând sume MULT MAI MARI decât pensionarii obișnuiți, «nespeciali».

PNȚ Maniu-Mihalache consideră că singura formulă corectă pentru sistemul public de pensii este cea bazată pe contributivitate. În cazul acesteia, mărimea pensiei depinde de contribuția lunară (procent din salariu) și de numărul de ani în care cotizezi, nu de calcule șmecherești pe cei mai buni 5 ani, cel mai bun an, cele mai bune 6 luni sau chiar cea mai bună lună – de regulă, ultima.

Dacă o meserie este importantă sau «specială», asta trebuie să se vadă în nivelul de salarizare. O prestație vitală societății atrage un salariu mare, care, susținut pe o perioadă lungă (35-40 de ani, nu 20-25), va atrage la rândul său o pensie mare, binemeritată – pe baza unui calcul rațional, nu a unor scheme ticăloase!

Considerăm că toate meseriile și activitățile sunt speciale în felul lor, de la magistrat la medic, de la polițist la profesor, de la militar la inginer, de la aviator la constructor, de la parlamentar la instalator. De aceea, toate trebuie tratate la fel, fără discriminare!

În concluzie, ne adresăm direct partidelor aflate la guvernare și liderilor lor: Desființați pensiile speciale! Nu puneți în pericol dezvoltarea României pentru a conserva privilegiile unor caste!”

Comunicatul e semnat de:

 • Mircea Taloș – președinte executiv al PNȚ Maniu-Mihalache, președinte ad-interim al PNȚMM
 • Liviu Petrina – președintele Senatului PNȚ Maniu-Mihalache.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Liberalii în Senat: „Ciucă are 3.000 de euro. Dacă asta vi se pare o pensie mare…”. În realitate, premierul are 3.600 de euro, de 10 ori mai mult decât pensia medie în România. Și s-a pensionat la 52 de ani!

* VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

* Guvernul PSD-PNL anunță că e gata să renunțe la 700 de milioane de euro, din tranșa a doua a PNRR, pentru că n-a introdus legea avertizorului de integritate

* Kovesi va sesiza Comisia Europeană asupra reintroducerii OUG 13 de către coaliția PSD-PNL: „Este intenția de a dezincrimina parțial infracțiunea de abuz în funcție”

* Rusofilul Cozmin Gușă îi ia apărarea lui Rareș Bogdan și spune că acesta e victima SUA: „Vă dau un nume – Victoria Nuland. Face ce dorește în România. Acesta e ultimul dans al lui Rareș Bogdan”

* George Simion s-a întâlnit cu un șef al FSB la Cernăuți, dezvăluie fostul ministru al Apărării din Moldova. „Asta explică de ce AUR face politică pro-rusă în România“

* Cum au blocat PSD și Grindeanu autostrada spre Moldova chiar și când aveau la cheie banii și proiectul. „O ignoră pur și simplu. Nu se lucrează pe niciun metru din cei 300 de kilometri“

19 COMENTARII

 1. Sistemul de pensii este o mare escrocherie piramidala bine elaborata. Uitati-va in statistici si analizati cati beneficiaza real de pensie. Dintre cei care beneficiaza pe ce perioada? Sunt situatii deloc putine cand oamenii mor inainte de pensionare dar au umplut sacul degeaba, sunt altii care mor dupa cativa ani de la pensionare, la fel au umplut sacul degeaba. Banii platiti o viata vor fi repartizati putorilor care ies la pensie la varste numai bune de munca si care primesc pensii nebazate pe contributivitate. Foarte multi din Militie, Jandarmerie, Servicii, Magistratura ies la pensie pana in 50 de ani. Acestia devin o povara la buget pentru ca primesc pensii mari, deloc neglijabile. Astia sunt si cei care vor trai bine mersi pana la 80 – 90 de ani iar prostii le platesc pensia plosnitelor. In armata, distrusa la inceputul anilor 2000 se iesea la pensie la 55 de ani, apoi la 60 de ani. Atunci au iesit multi cu pensii de mizerie care s-au recalculat la salariul mediu pe economie. Astazi un magistrat ia pensie bazata pe salariu, bonus, sporuri, etc. si ajunge ca aceasta sa fie mai mare decat salariul. Stau si ma intreb de ce trebuie remunerate plosnitele astea, odata iesite din sistem nu mai folosesc la nimic, doar consuma resurse. La unii ridica varsta de pensionare, la altii este normal pensie la 40 de ani.

  • „Un pensionar special din Armată, cu două sinecuri la stat, a fost numit secretar general într-o instituție fantomă care se ocupă de ”reziliența” României / Centrul Euro – Atlantic a publicat ultimul newsletter în octombrie, între timp încrederea românilor în UE s-a prăbușit”

   increderea IN UE s-a prabusit CA URMARE A PROPAGANDEI SI MANIPULARII FACUTE DE SECURISTI SI TOVARASII LOR „speciali” DIN ARMATA.

  • Asa este, lumea nu iese in strada deoarece a fost infiintat artificial acest partid extremist AUR care denatureaza orice initiativa justa in aceasta tara, prin alaturarea de fiecare data la aceste proteste. In acest fel s-a ajuns de lumea nu mai iese in stada in mod pasnic, corect si indreptatit.

 2. Va multumesc si va felicit Ziaristii.com pentru ca mi-ati facut bucuria de a citi aceste cuvinte de o corectitudinea rar intalnita!
  Este cea mai clara exprimare despre mizarabila malversatiune a pensiilor nesimtite: in ce consta, cine sunt principalii sustinatori si cu ce costuri pentru Romania.
  Exact asa vad si eu adevarul, s-au mai exprimat si altii, dar forma perfecta in care a fost exprimat de acesti adevarati reprezentanti ai marelui partid istoric, nu am mai intalnit-o nicaieri.

 3. Simt ca acest demers, de o exemplara claritate si buna credinta al batranilor domni, este este inceputul unei adevarate etape de renastere a constiintei cetatenilor romani.
  Sper ca vor reusi, alaturi de tinerii cinstiti si inteligenti din USR si de cei cu care USR deja colaboreaza, sa se constituie intr-o forta convingatoare, invingatoare.

  La ei este adevarul, nu la partidela de la putere, nici la AUR sau variante, nici la cea mai mare parte a presei.
  Sper ca romanii vor intelege ca patriotismul de parada al pesedistilor deghizati in AUR-isti urmareste doar sa recupereze electoratul pe care, din cauza hotiilor dezvaluite, PSD l-a pierdut.
  Ca incalciturile pretentioase ale unor ziaristi cu aere de critici obiectivi ai puterii, sunt de fapt prestatii mai subtile, specializate in derutarea unui alt tip de romani, dar dictate tot in acelas interes obscur.

 4. Atat timp cat pentru acest site nu exista decat USR -„singurul partid parlamentar de opozitie”(?!?!) si ne baga pe gat ostentativ aceasta facatura de partid „taranesc” care-si aroga dreptul de a folosi doua nume Mari, de eroi ai neamului ,fara rusine, niciodata nu vom avea o presa cu adevarat libera,ci una cu preferinte!!De ce nu l-au pus si pe Corneliu Coposu in denumirea partiduletului??Pentru ca nu primeau acordul singurei sale rude aflate inca in viata,sora sa!! Nu este un partid pentru viitor,este foarte traditionalist si propaga un extremism ortodox retrograd .Este o copie jalnica a fostului Partid National Taranesc fondat de marii patrioti-martiri Iuliu Maniu si Ion Mihalache si readus in viata publica in decembrie 1989 de doi alti mari oameni politici, Corneliu Coposu si Ion Diaconescu! In afara de lozinci si comunicate tip slogane pompoase,scrise de autosuficientul Liviu Petrina,care era pe vremea comunismului diplomat la MAE,si care isi aroga meritul STUPEFIANT(!!!) de a conditiona pe Corneliu Coposu in anii comunismului (cica daca dansul nu accepta sa puna si „Crestin si Democrat” in denumirea PNT,nu accepta fuziunea cu partidul condus de Corneliu Coposu!!!)ce mai fac acesti necunoscuti?

  • Si isi mai spun si partid „NATIONAL”!?! De cand a ajuns sa fie atat de important?.Si „MM”!?!La atat se rezuma si asta este
   recunostinta acestor neica-nimeni fata de marii inaintasi ai tarii,faptuitorii Romaniei Mari,patrioti desavarsiti ,MARTIRII FARA MORMINTE???

  • Bati campii. Modul in care o faci tradeaza ca nu esti in tema, dar ti s-a dat un punctaj ca sa incropesti ceva.
   Aici este vorba despre atitudinea acestui partid in problena pensiilor nesimtite. Iar atitudinea este corecta, exprimata perfect in acel Comunicat.
   Este vorba despre minunatul efect al simtului dreptatii si adevarului, care a unit generatiile impotriva acestor grosolane privilegii, poveri pe care poporul trebuie sa le duca.
   Asta v-a deranjat. Despre asta era vorba, nu despre ceeace ti s-adat sa debitezi.

   • Te-a bagat cineva in seama ?? Inainte da a raspunde neintrebat,consulta abecedarul,daca inca-l mai ai prin casa😐🧐Scrie pe acest site ca nu am dreptul sa-mi spun parerea,esti de la cenzura cumva?Ma cunosti de undeva de iti permiti sa ma jignesti,? Hai,vallllea,citeste-ti comentariile si lasa oamenii in pace,au dreptul dobandit prin sange in 1989 la opinii,nu voi cere nimanui voie sa- mi scriu si sa- mi spun parerile despre ziaristi,sau orice persoana publica,MAI ALES POLITICIENI DE CARTON,cum sunt acestia!Clear?

    • Te credeam, totusi, un pic mai inteligenta, „argumentele” iti sunt deja desfiintate in comentariile tale.
     1. In 1989 ai castigat dreptul la „opinii” care nu pot fi contrazise?
     2. Cand ai jignit pe cei doi venerabili taranisti si ai te-ai exprimat suburban despre partidul lor, era in regula? Aveti si acest privilegiu, de a jigni fara sa vi se replice?
     Observ ca nu va opriti doar la privilegii materiale si la cel de a fura nepedepsiti.

     • Eu ma informez despre persoane publice inainte de a le aduce laude ,nu asa cum faci dumneata! Nu stiam ca trebuie sa-mi controleze un necunoscut comentariile,dar mai ales nu ma asteptam la acest site sa publice comunicate gaunoase inainte de a se informa despre toate actiunile politice ale acestor”venerabili”!!! Am dreptul sa jignesc niste gaunosi din politica,sunt persoane publice care au ingropat un partid istoric cu actiuni grotesti,talibanice,cat au fost in conducerea lui!Uite de aia nu mai pot eu dormi,ca-mi critica un neica-nimeni, si anonim,comentariile!NU LE-AM SCRIS PENTRU DUMNEATA,NU ITI CONVIN? TRECI MAI DEPARTE,CITESTE-LE PE CELE CU OSANALE,VAD CA-TI PLAC!🤮🫨🫣

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.