„Eu vi le-am dat vouă, să fac bani, doar nu-s prost să le consum io, nu?” Beizadeaua Victor Micula, fiul patronului European Drinks, despre sucurile Frutti Fresh vândute românilor

8
2793
Victor Micula le spune prietenilor, pe Tik-Tok, că nu e atât de prost încât să consume sucurile Frutti Fresh care l-au îmbogățit

Celebrul Victor Micula, fiul lui Viorel Micula, afaceristul bihorean cu cetățenie suedeză care deține firma European Drinks, a spus într-o înregistrare video posată pe TikTok că nu e atât de prost încât să bea Frutti Fresh, băutura acidulată vândută românilor și care l-a îmbogățit pe tatăl său. Victor Micula abia a scăpat și el, datorită deciziilor CCR, de un dosar penal tergiversat mulți ani, după ce se îmbrăcase în polițist, accesase ilegal baza de date a Ministerului de Interne și participase alături de polițiști la razii împotriva unor dușmani personali.

Conform Bihoreanul.ro, beizadeaua Victor Micula a comentat batjocoritor la adresa românilor care consumă Frutti Fresh: „Eu vi le-am dat vouă, să fac bani, doar nu-s prost să le consum io, nu?“.

După ce au făcut avere din vânzarea de sucuri și diverse dulciuri, frații Micula și-au luat cetățenie suedeză și au dat în judecată statul român, cerând despăgubiri de 400 de milioane de euro pentru presupuse prejudicii aduse companiei. Ioan și Viorel Micula au câștigat procesul și au blocat conturile statului român, care în decembrie 2019 a fost silit să le plătească acești bani. Ulterior, Curtea Europeană de Justiție a decis rejudecarea dosarului la Tribunalul Uniunii Europene.

Ingineria la care au recurs cei doi Micula a fost legată tocmai de statutul lor de cetățeni suedezi. Ei au invocat un tratat bilateral de investiții privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor între România și Suedia, document semnat în mai 2002 de Guvernul Adrian Năstase.

În 2005, pe măsură ce avansau negocierile pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, România a renunțat la acordarea ajutoarelor de stat pentru diverși investitori. Mai mulți oameni de afaceri suedezi au dat în judecată România, reclamând că se încalcă tratatul din 2002. Au câștigat, România le-a plătit despăgubirile de 178 milioane euro, dar apoi UE a interzis punerea în aplicare a deciziei și recuperarea sumelor deja plătite, ca fiind ajutoare de stat incompatibile cu piața internă.

Statul Român nu s-a străduit foarte tare să recupereze acești bani, în ciuda insistențelor UE.

Nici Victor Micula, beizadeaua clanului care vrea 400 de milioane de euro de la statul român, nu dă doi bani pe țara sa natală și pe legi. În filmulețul postat pe TikTok, cineva îi spune acestuia: „Da, bă, Victore, în loc să bei Frutti Fresh, tu bei Sprite?“. Victor Micula răspunde: „Niciun dealer nu-și consumă produsele. Nici eu nu beau produsele mele. Nu-mi plac. Eu vi le-am dat vouă, să fac bani, doar nu-s prost să le consum io, nu?“.

În noiembrie 2018, Victor Micula – care face legea în județul Bihor, având sub control șefii poliției și administrația locală – le-a spus polițiștilor că un inamic de-ai săi ar fi urcat la volan băut. Așa-zișii oameni ai legii l-au îmbrăcat pe Victor Micula în polițist, i-au dat și cagulă, iar acesta a participat împreună cu echipajul la oprirea în trafic a inamicului său, la percheziționarea și arestarea acestuia.

Același Victor Micula a hărțuit în trafic, în noaptea de 28 spre 29 martie 2018, un alt conducător auto. Micula era cu iubita și prietenii săi, la volanul unui Mercedes, și l-a agresat pe celălalt om, care conducea un Opel. Victima a fost urmărită până la o benzinărie unde a căutat refugiu, dar Micula a intrat și acolo, începând să-i lovească mașina.

Omul a sunat la 112, apoi a reușit să scape. Însă Micula controla Poliția, așa că a luat un polițist și a pornit prin Oradea, să-l caute pe cel care îndrăznise să-l reclame la 112. Apoi, Victor Micula s-a dus chiar la sediul Poliției, unde i s-a dat acces la zona Biroului Supravegheri Video, ca să caute informații despre șoferul mașinii Opel în baza de date a MAI!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Desființați pensiile speciale! Nu puneți în pericol dezvoltarea României pentru a conserva privilegiile unor caste!”

* Liberalii în Senat: „Ciucă are 3.000 de euro. Dacă asta vi se pare o pensie mare…”. În realitate, premierul are 3.600 de euro, de 10 ori mai mult decât pensia medie în România. Și s-a pensionat la 52 de ani!

* Guvernul PSD-PNL anunță că e gata să renunțe la 700 de milioane de euro, din tranșa a doua a PNRR, pentru că n-a introdus legea avertizorului de integritate

* VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

* Rusofilul Cozmin Gușă îi ia apărarea lui Rareș Bogdan și spune că acesta e victima SUA: „Vă dau un nume – Victoria Nuland. Face ce dorește în România. Acesta e ultimul dans al lui Rareș Bogdan”

* Kovesi va sesiza Comisia Europeană asupra reintroducerii OUG 13 de către coaliția PSD-PNL: „Este intenția de a dezincrimina parțial infracțiunea de abuz în funcție”

* George Simion s-a întâlnit cu un șef al FSB la Cernăuți, dezvăluie fostul ministru al Apărării din Moldova. „Asta explică de ce AUR face politică pro-rusă în România“

* Cum au blocat PSD și Grindeanu autostrada spre Moldova chiar și când aveau la cheie banii și proiectul. „O ignoră pur și simplu. Nu se lucrează pe niciun metru din cei 300 de kilometri“

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here