VIDEO. Șocant: într-o biserică din Ucraina, un preot închinat Moscovei atacă un soldat venit de pe front care-l întreabă „câți oameni trebuie să mai moară ca să nu mai fiți cu rușii?“

4
1660
Preotul închinat Moscovei l-a luat la șuturi în biserică pe soldatul venit de pe front care-l întrebase câți oameni mai trebuie să moară ca să renunțe la a mai fi coada de topor a rușilor

Un incident absolut șocant a avut loc în dimineața zilei de duminică, 2 aprilie, într-o biserică ortodoxă din orașul ucrainean Hmelnițki, unde un preot închinat Moscovei l-a luat la bătaie pe un soldat venit de pe front, relatează cotidianul Pravda. Întregul eveniment a fost înregistrat cu telefonul mobil, în imagini observându-se cum preotul, foarte agresiv, îl lovește cu picioarele pe om chiar în biserică, apoi îl târăște afară, ajutat de alți credincioși pro-ruși.

Viktor Burlik, un consilier local din orașul Hmelnițki, a fost cel care a relatat primul incidentul, ulterior poliția confirmând întreaga întâmplare.

Pe soldat îl cheamă Artur Ananiev. Acesta s-a înrolat voluntar după declanșarea invaziei rusești și a mers pe front în cadrul Batalionului 19 de pușcași. În luptă a suferit o comoție foarte puternică și leziuni cerebrale.

În timpul slujbei, Ananiev a întrebat: „Câți oameni trebuie să mai fie uciși pentru ca voi să încetați să vă mai închinați Patriarhiei Moscovei?“. Conform Poliției, militarul „a aruncat Evanghelia de pe masă pe podea și a intrat într-un conflict verbal cu preotul care citea liturghia de rugăciune”.

Preotul rusofil și-a pierdut mințile și s-a năpustit asupra bărbatului, lovindu-l cu picioarele. Enoriașii i-au sărit în ajutor preotului aservit Moscovei, iar la sosirea polițiștilor au spus că militarul a început bătaia.

Situația din Ucraina este foarte tensionată, pentru că autoritățile au descoperit că, în bisericile și mănăstirile rămase fidele Bisericii Ortodoxe Ruse, clericii fac o intensă activitate de propagandă și spionaj în favoarea invadatorilor.

Anchetatorii au găsit în bisericile și mănăstirile afiliate Patriarhiei Moscovei cărți și broșuri de propagandă rusească, dar și dovezi că preoții și călugării au furnizat rușilor coordonate și informații sensibile, inclusiv despre mișcări de trupe și baze militare.

În toată Ucraina, aceste așezăminte de cult transformate în cuiburi de spionaj rusesc se fac anchete și epurări, mulți fiind expulzați. Operațiunea este instrumentată de propaganda rusească, inclusiv în România, fiind prezentată drept o acțiune a Guvernului-marionetă de la Kiev împotriva drept-credincioșilor ortodocși, la comanda sataniștilor care conduc Occidentul.

În țara noastră, Antena 3, România TV și Realitatea TV au dus, la începutul anului, o campanie de dezinformare care a durat săptămâni în șir. Cele trei posturi de televiziune deținute de oligarhii Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță și Maricel Păcuraru l-au prezentat pe un preot din Cernăuți ca victimă a represiunii ucrainene împotriva românilor. În realitate, respectivul individ era preot închinat Patriarhului Kiril al Moscovei și nu avea nicio legătură cu Biserica Ortodoxă Română ori cu România. Dimpotrivă, preotul Longhin se remarcase în ultima perioadă prin atacuri violente la adresa Patriarhului Daniel, a BOR și a Mitropoliei Moldovei, chemându-i pe enoriași să se răscoale și să-i alunge pe preoții români din biserici.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Desființați pensiile speciale! Nu puneți în pericol dezvoltarea României pentru a conserva privilegiile unor caste!”

* Liberalii în Senat: „Ciucă are 3.000 de euro. Dacă asta vi se pare o pensie mare…”. În realitate, premierul are 3.600 de euro, de 10 ori mai mult decât pensia medie în România. Și s-a pensionat la 52 de ani!

* Guvernul PSD-PNL anunță că e gata să renunțe la 700 de milioane de euro, din tranșa a doua a PNRR, pentru că n-a introdus legea avertizorului de integritate

* VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

* Rusofilul Cozmin Gușă îi ia apărarea lui Rareș Bogdan și spune că acesta e victima SUA: „Vă dau un nume – Victoria Nuland. Face ce dorește în România. Acesta e ultimul dans al lui Rareș Bogdan”

* Kovesi va sesiza Comisia Europeană asupra reintroducerii OUG 13 de către coaliția PSD-PNL: „Este intenția de a dezincrimina parțial infracțiunea de abuz în funcție”

* George Simion s-a întâlnit cu un șef al FSB la Cernăuți, dezvăluie fostul ministru al Apărării din Moldova. „Asta explică de ce AUR face politică pro-rusă în România“

* Cum au blocat PSD și Grindeanu autostrada spre Moldova chiar și când aveau la cheie banii și proiectul. „O ignoră pur și simplu. Nu se lucrează pe niciun metru din cei 300 de kilometri“

4 COMENTARII

  1. Saracul soldat, sa te duci sa lupti pe front si ulterior sa fii batut in propria tara, de niste imbecili care tradeaza pentru rusi. Ar trebui aplicata legea martiala si impotriva acestor tradatori, sa infunde puscaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here