Șeful spionajului rusesc: „Astăzi, când Rusia se află în fruntea schimbărilor în ordinea mondială, din experiența Internaționalei Comuniste se pot învăța lecții aplicate foarte utile”

8
920
Serghei Narîșkin, șeful SVR, a confirmat oficial că Rusia folosește din nou metodele subversive ale Cominternului din perioada lui Stalin

Rusia scoate de la naftalină o altă fantomă a perioadei sovietice: Cominternul din timpul lui Stalin. Internaționala Comunistă, folosită de regimul de la Moscova în perioada 1919-1943 ca o coloană a 5-a în țările europene și America, având scopul dublu de a spiona și de a sabota societățile lumii democratice și capitaliste, trebuie adaptată și folosită, a spus Serghei Narîșkin, șeful SVR – agenția de spionaj extern a Rusiei.

Internaționala Comunistă a recrutat, sub pretextul luptei pentru clasa muncitoare, agenți care de multe ori nici nu știau că sunt conduși și manipulați de oamenii rușilor. Așa a ajuns Moscova să controleze mișcarea sindicală din numeroase țări, inclusiv din Franța, Marea Britanie și chiar Statele Unite.

Cominternul a instruit și pregătit conducători ai mișcărilor comuniste din celelalte state ale lumii și a contribuit la răsturnarea violentă a unor guverne precum cel din China. Comuniștii români veniți pe tancurile rusești în 1944 făcuseră și ei parte din Comintern. Obiectivul declarat al Celei de-a III-a Internaționale Comuniste (Cominternul), stabilit la Congresul din 1920, era „lupta prin toate mijloacele disponibile, inclusiv prin forța armată, pentru răsturnarea burgheziei internaționale și crearea unei republici sovietice internaționale ca etapă de tranziție spre desființarea completă a statului”.

În cadrul Cominternului funcționa Departamentul de Legătură cu Străinătatea (Otdel Mejdunarodnoi Sviazi – OMS), un departament total conspirat (secret), în care se aflau agenți OGPU și GRU (serviciile de spionaj ale Rusiei sovietice), care se ocupa de coordonarea activităților subversive și de conspirații.

Organizația a fost desființată oficial în 1943 de Stalin, la presiunile SUA și ale Marii Britanii, care nu acceptau ca, în schimbul imensului ajutor material acordat Rusiei sovietice, aceasta să finanțeze organizații subversive pe teritoriul lor.

Rusia putinistă a redezgropat de facto Cominternul de mai mulți ani, folosind toate tehnicile spionajului sovietic pentru a submina Occidentul, pentru a provoca dezbinare, haos și derută. Infiltrarea sindicatelor e dublată de cea realizată în rândul mișcărilor pacifiste, ecologiste, pentru drepturile minorităților, ale imigranților etc. Orice are potențial de a provoca disensiuni, violențe și ură între diverse categorii sociale din țările-țintă este folosit de mașinăria subversivă rusească.

Mai jos, traducerea comunicatului TASS prin care Narîșkin a anunțat că metodele Cominternului trebuie revalorizate. Textul a fost tradus și adaptat de profesorul Armand Goșu, istoric cu doctoratul luat la Universitatea Lomonosov, din Moscova.

„În Comintern au lucrat cei mai fideli aliați ai țării noastre în anii de dinaintea războiului și în anii de război, dintre care mai mult de o duzină au devenit lideri ai țărilor lor după victoriosul 1945“

„Experiența Internaționalei Comuniste (Comintern) poate fi foarte utilă, având în vedere că Rusia se află acum în prima linie a schimbărilor globale din lume. Acest lucru a fost declarat de Serghei Narîșkin, președintele Societății Istorice Ruse (RHS) și director al Serviciului rus de Informații Externe (SVR), în cadrul unei mese rotunde de la Universitatea Socială de Stat din Rusia (RSSU), dedicată istoriei Cominternului.

Cea de-a III-a Internațională Comunistă (Comintern) a fost o organizație internațională înființată la inițiativa liderilor bolșevici și a reunit partidele comuniste din câteva zeci de țări în perioada 1919-1943. Muzeul Cominternului funcționează în prezent în clădirea Universității de Stat de Știință și Tehnologie din Rusia, unde sunt expuse documente, artefacte și relicve legate de mișcarea revoluționară internațională.

«Memoria Cominternului este păstrată cu grijă în multe țări din fostul bloc sovietic, în China, în Vietnam, în țările din America Latină. Ar fi corect ca țara noastră să aibă un muzeu al istoriei Cominternului», a declarat Narîșkin.

«Mai ales că astăzi, când Rusia se află în fruntea schimbărilor globale în ordinea mondială, din experiența Internaționalei Comuniste se pot învăța lecții aplicate foarte utile», a subliniat președintele RIO. Narîșkin a adăugat că UGSR prețuiește memoria Cominternului. În plus, el a menționat că cercetașii mișcării au fost cei care, în 1933, au fost primii care au aflat despre planurile agresive ale lui Adolf Hitler, după ce au obținut textul discursului său adresat generalilor.

Andrei Hazin, rector al Universității de Stat de Științe Sociale din Rusia și academician al Academiei Ruse de Arte, a remarcat că clădirea principală a universității se află în legendara Casă a Cominternului. «Aici au lucrat cei mai fideli aliați ai țării noastre în anii de dinaintea războiului și în anii de război, dintre care mai mult de o duzină au devenit lideri ai țărilor lor după victoriosul 1945», a subliniat el. «Aceștia s-au confruntat cu sarcina de a crea un nou sistem mondial bazat pe principii de organizare socială și politică diferite de cele anterioare. Putem avea atitudini diferite față de ideologia comunistă, dar un lucru este cert – ei au reușit să o facă. Acum, țara noastră se confruntă din nou cu o astfel de sarcină. Iar noi, bazându-ne inclusiv pe experiența organizatorică a Cominternului, vom fi capabili să o facem în condiții noi».

Masa rotundă a fost, de asemenea, precedată de un tur al expoziției muzeale, unde au fost prezentate exponate dedicate vieții și activităților secretarului general al Comitetului Executiv al Cominternului, Georgi Dimitrov, și ale colaboratorilor săi. Pe lângă Narîșkin și Khazin, la eveniment au participat rectorul MGIMO și copreședintele RIO, Anatoli Torkunov, istorici și oficiali guvernamentali.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Slava România! Debut istoric la Euro 2024: 3-0 cu Ucraina! Cea mai clară victorie în 13 turnee finale, întinse pe 94 de ani!

* Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

* Premeditare în fraudarea alegerilor: Ciolacu a scos REPER – prin OUG – din secțiile de votare, iar acum oamenii descoperă că partidul lor are zero la secțiile unde l-au votat!

* Dovada lui Clotilde: SRI-istul Tuță dă indicații pentru „modificarea proceselor-verbale fără renumărarea voturilor”!

* EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

* Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

* Rușine, diaspora occidentală! AUR – cele mai multe voturi în SUA, Canada, Franţa și Spania, iar Șoșoacă – în Italia, Germania şi Marea Britanie!

8 COMENTARII

 1. Sa ne aducem aminte ca acest nemernic a fost invitat de catre manechinul mincinos, corupt
  si tradator in toamna lui 2015 in Senatul Romaniei, desi avea interdictie sa intre in UE in urma agresiunii din Donbass si anexarii Pen. Crimeea din anul precedent. Cu o nesimtire iesita din comun (oare de cine ne aduce aminte in timpurile actuale ?) Tariceanu l-a pus in conducerea meetingului pe acest pretins urmas al familiei de nobili Nariskin in ciuda protestelor vehemente ale delgatiei Ucrainei si a altor tari europene. Parca Lenin si Stalin ii impuscasera pe toti nobilii care nu apucasera sa emigreze. „Boierii” astia Nariskinii astia cum de au supravietuit si l-au produs pe rejetonul nostalgic al bolsevismului cu mutra de Nosferatu ? Si neamul Tolstoi are un gunoi de urmas care este vice-presedinte in Duma, grobianul malac Pyotr Tolstoy, care rugat de un reporter francez sa opineze asupra declaratilor lui Macron asupra trimiterii unor militari francezi in Ucraina a urlat cu precipitatii, intr-o franceza destul de bunicica : „Nous les tuerons tous !! ” . Inca o dovada ca rusul ramane rus fie ca imbraca caftanul de boier sau tunica bolsevica.

 2. Nu e bine, se va intampla ca orice ecologist sau luptator pentru drepturi va fi trecut pe lista cu potentiali inamici. Nu e bine, o sa ne suspectam unii pe altii daca plutim sau nu, ca pe vremea inchizitiei. Al cui interes este ca ecologistii, de exemplu, sa-si piarda credibilitatea?
  Bucurestiul incepe sa fiarba, cu tot cu cele 2 mil in el. Sunt in masina, 38 C, si ma intreb de ce nu sunt copaci in curtea unei gradinite, in loc de fiarele alea costisitoare si care cred ca frig ca naiba daca le atingi, de ce in parcari nu au lasat loc pentru niste copaci columnari care nu ocupa spatiu dar care, insumat, fac putina umbra. Trec pe langa niste paduri, sunt pe autostrada Bucuresti-Ploiesti, si vad mari goluri prin padure, merg catre capitala, busteni stive undeva in departare, golurile astea nu le stiam, padure de stejar. In fata defrisarii la ras, catre sosea, un sir de copaci e in picioare ca sa mascheze golul. Fierbem in suc propriu spre bucuria inamicului care, tot el, ne invata sa aruncam la cos si ecologistii, si luptatorii pentru niste drepturi logice, naturale si dupa o norma inteleapta. Mereu zic: da-le Doamne minte si cinste tuturor, mai ales copiilor lor, ca sa se oftice nataraii si hotii cand se vor trezi in batatura cu un copil cinstit si intelept, un adevarat blestem.

  • Ecologismul, organizatia GREENPACE si AMNISTY INTERNATIONAL au fost inventate in anii ’70 de KGB condus de Iury Andropov ptr a incerca sa incetineasca economiile occidentale mult superioare celei a URSS. Atunci Andropov a inventat si Cauza Palestiniana si prima organizatie terorista globala OEP(Organizatia pentru Eliberarea Palestinei) ptr a ataca principalul aliat al USA din Asia Mica-Israelul dar si conceptul de PIRAMIDA A TERORII care sta la baza oricarei actiuni teroriste de atunci si pana azi.Aveam cred 19 ani atunci.

  • Si parinti imi erau mici copii pe vremea aia. Nu va contrazic ca nu am habar. Da nu pot sa vad lumea doar ca economie si pe noi o demografie de productie. Imi pare rau, traim intr-o creatie, daca sunteti creationist, intr-un ecosistem, daca sunteti stiintific….
   In oricare din cazuri, nu suntem stapani, e in interesul nostru sa pastorim cu cap lumea asta, sau pur si simplu sa facem echilibrat parte din ea. Ca forte intunericite se folosesc de ecologism.. intunericul se foloseste de orice, daca se foloseau ieri de ecologism, azi e demodat, se pot folosi de AI. Parghiile sunt multe, bunul simt nu este invatat din familie, educatia e la pamant, adultii sunt slabi, vremurile trecute au lasat urme adanci, ispitele sunt multe. Daca oamenii au capul pe umeri vor discerne cand e cazul, daca nu, pot fi pacaliti foarte usor. O turma de oi se poate lua usor dupa una si sari in hau. Prezenta de spirit, in proprii papuci, a fiecaruia prin bun simt, educatie, masura… asta e apararea im fata oricarui rau.

 3. Ca să înțelegeți de unde vine tupeul maxim cu care PCR-USL a fraudat alegerile, exact ca-n ’46 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 4. E normal sa apara iar si Kominternul. Organizatia terorista infiintata de NKVD din ordinul lui Lenin si al Kominternului bantuie de ani buni Occidentul vandalizand sedii de banci, de mari corporatii si provocand scandaluri si batai enorme la intilnirile G8.
  -https://epochtimes-romania.com/news/originile-comuniste-ale-grupului-extremist-antifa–266098
  -https://epochtimes-romania.com/video/originile-comuniste-ale-grupului-extremist-antifa–2566

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.