Condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare, Mario Iorgulescu „nu va face nicio zi de pușcărie, are probleme psihice grave”, anunță avocații săi, care umblă cu multe minciuni

6
992
Mario Iorgulescu

Curtea de Apel București l-a condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare pe Mario Iorgulescu, beizadeaua drogată și ucigașă a președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, pentru accidentul mortal produs în 2019. Sentința este definitivă. În primă instanță, Tribunalul București îi dăduse 15 ani și 8 luni. Iorgulescu-junior este însă fugit în Italia, iar avocații săi susțin că el nu va face nicio zi de pușcărie, pentru că ar suferi de probleme psihice grave și nu ar avea discernământ.

Mario Iorgulescu (28 de ani) a fost condamnat definitiv la închisoare, miercuri, fiind găsit vinovat de omor cu circumstanțe agravante. El a primit o pedeapsă de 13 ani și 8 luni. Infractor recidivist, vitezoman și drogat la momentul accidentului mortal, Mario Iorgulescu este fiul lui Gino Iorgulescu (67 de ani), președintele Ligii Profesioniste de Fotbal și fost jucător important în echipa națională a anilor ’80.

În plus, Iorgulescu-junior va trebui să plătească familiei victimei sale daune în valoare de 150.000 de lei.

De asemnea, lui Mario Iorgulescu i-au fost aplicate câteva interdicții pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei. Printre acestea: aceea de a nu mai putea conduce vehicule pe drumurile publice.

Beizadeaua Mario Iorgulescu mai avea o condamnare la 3 ani de închisoare, primită în 2018 pentru complicitate la lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Soluția pe scurt

„DP 1485/A. În baza art. 29 alin. 5 raportat la art. 29 alin. 1 din Legea nr. 47/1992, respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 257 alin. 6 Cod procedură penală, formulată de inculpatul Iorgulescu Gino Mario.

În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p., admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, inculpatul Iorgulescu Gino Mario împotriva sentinţei penale nr. 132/10.02.2023, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi, rejudecând în fond,

Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 15 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente, de 14 ani închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani închisoare și sporul de 1 an și 8 luni închisoare, pe care le repune în individualitatea lor.

În baza art. 188 alin. 1 C.p., condamnă pe inculpatul IORGULESCU GINO MARIO la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C.p., contopește pedeapsa de 12 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de omor cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, aplicată prin sentința penală nr. 944/20.12.2018 pronunțată de Judecătoria Sectorului 3 București în dosarul nr. 33036/301/2016, definitivă prin decizia penală nr. 504/09.04.2021 a Curții de Apel București – Secția I penală, și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 12 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1 an și 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), inculpatul IORGULESCU GINO MARIO urmând să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 13 ani și 8 luni închisoare.

În baza art. 45 alin. 3 lit. a) C.p. și art. 66 alin. 1 lit. a), b), i), n) ?i o) C.p., aplică inculpatului, pe lângă pedeapsa principală rezultantă de 13 ani și 8 luni închisoare, şi pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii, a următoarelor drepturi:

– de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat;

– de a conduce vehicule pe drumurile publice;

– de a comunica şi de a se apropia, la o distanţă de 100 metri, de persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ – din dosarul nr. 33036/301/2016 al Judecătoriei Sectorului 3 București;

– de a se apropia de locuinţa sau de alte locuri în care persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ desfăşoară activităţi.”

Halucinații avocățești: „Mario nu era drogat! Nu va face nicio zi de pușcărie!”

În acest moment, Iorgulescu-junior se află în Italia, unde a fugit la scurt timp după accident, fiind scos sirect din Spitalul Elias, la intervențiile influentului său tată.

Avocații fugarului Mario Iorgulescu susțin că clientul lor are afecțiuni psihice foarte grave și că, din acest motiv, nu va face nicio zi de pușcărie.

În februarie 2023, la pronunțarea sentinței în primă instanță, avocatul Florin Durgheu declara pentru ProSport, evident tendențios, părtinitor și pe alocuri mincinos: „Eram convins că se va pronunța o pedeapsă de la 10-12 ani în sus. 15 m-a surprins, pentru că am văzut modalitatea în care s-a desfășurat această mascaradă judiciară încă din faza de urmărire penală, când nu s-a ținut cont că Mario Iorgulescu, din păcate, e o persoană care are reale probleme de sănătate, de natură psihică. Nu s-a ținut cont că nu poate fi vorba de ucidere din culpă cât timp victima era drogată, avea o cantitate mare de droguri, stabilită prin actele medicale, nu purta centura de siguranță și circula neregulamentar pe banda a doua. Încadrarea corectă era culpă comună, doar că inițial s-a pornit pe culpa exclusivă a lui Mario Iorgulescu. N-am înțeles și nu cred că în istoria justiției din România mai este o astfel de speță în care victima să fie drogată la volan și culpa să fie exclusiv a celuilalt. S-au respins toate probele prezentate și, astfel, s-a ajuns la această soluție absolut halucinantă. Există la nivel european teroriști care au luat pedepse semnificativ mai mici. Autoritățile italiene au respins în mod definitiv mandatele europene de arestare și au constatat că Mario suferă de acele probleme psihice. Autoritățile române nu și-au pus problema că Mario este chiar o persoană bolnavă, pentru că, dacă nu ar fi, nu ar sta internat într-o clinică de psihiatrie din Italia cât timp are rezidență în Italia, iar familia deține o proprietate la Milano. Niciun om sănătos la cap nu stă internat la psihiatrie în condițiile în care are apartament la Milano. Mario Iorgulescu nu va face nicio zi de pușcărie, autoritățile Italiei respingând definitiv solicitarea autorităților române de emitere a mandatului european de arestare”.

Virgil Boglea, un alt avocat al lui Mario Iorgulescu, susținea în septembrie 2023, la fel de tendențios și profund necinstit, că victima accidentului din 7 septembrie 2019 „era de 10 ori mai drogată” și că „practic, nici nu a fost vina lui Mario în producerea accidentului”. Boglea a declarat la Radio Gold FM (postul de propagandă pro-rusă și pro-infractori al politicianului ratat Cozmin Gușă): „Victima era de 10 ori mai drogată decât Mario. Era în Audi, nu în Dacia. S-au spus multe neadevăruri. Mario a fost linșat mediatic. Mario nu a fost vinovat nici măcar de accident. Ceea ce s-a prezentat în acest caz a fost în fapt un linșaj mediatic. Nu este oarecum necorespunzător adevărului, ci întru totul necorespunzător adevărului. Mario nu era drogat! Procurorii și judecătorii știau, și asta e grav din perspectiva sistemului de justiție. O persoană poate fi considerată drogată dacă analizele de sânge ar evidenția asta. Există o expertiză extrajudiciară efectuată de un fost doctor la INML, specializat în rapoarte toxicologice, care, după ce a studiat raportul, a spus că tot ceea ce au relatat procurorii și judecătoarea de pe fond este nereal”.

Beat criță, drogat cu cocaină, viteză 240 km/oră, a pătruns pe contrasens

Adevărul probat de magistrați este însă altul.

  • Expertiza tehnică a relevat faptul că, în momentul impactului, Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 240 km/oră.
  • Beizadeaua lui Gino Iorgulescu a consumat cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale, în urma probelor recoltate la Spitalul Elias.
  • În momentul impactului cu autoturismul marca Audi, care rula regulamentar, Iorgulescu-junior avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care-l conducea și a intrat pe contrasens, lovind în plin autoturismul Audi care venea din sens opus.

Victima sa, Dany Vicol (24 de ani), avea doi copii – o fată de 6 ani și un băiat de 4 luni.

Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, el a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deputații PSD-PNL au votat legea care prelungește pensiile speciale încă 40 de ani. Minciuni ordinare PSD: „Această lege respectă solicitările Comisiei Europene”

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* Comisarul Berbeceanu îl ridiculizează pe Ciolacu: „Văd că v-ați umplut frigiderul cu suta aia!”. Festival de ironii și critici dure la postarea premierului despre cumpărăturile „consistente” făcute cu 100 de lei

* Unul dintre marii golani ai politicii românești – numit pe 9 ani consilier la Curtea de Conturi! Grobianul Aurelian Bădulescu, omul Gabrielei Firea, și-a șters toate mârlăniile și comentariile antisemite de pe Facebook

* A doua extrădare a unui PSD-ist fugar. Fost deputat, șantajistul a fost adus din Italia, la 7 ani după revenirea forțată din Dubai

* Vasile Bănescu către Mihail Neamțu: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul-simț”. Derivă totală a politicianului eșuat: zice că e „hărțuit” și „amenințat” de purtătorul de cuvânt al BOR

* VIDEO. Tragedie imensă în Gaza: 800 de oameni au murit în spitalul distrus de explozii

* „Ca arabi, nu putem să ne ascundem în spatele copiilor din Gaza eșecul de a controla huliganii Hamas. E un eșec moral pe care lumea îl vede. Vă cer să privim spre viitor, nu spre trecut”

* VIDEO. Rusoaica expulzată din Germania pentru propagandă putinistă e acum disperată: „Înțeleg de ce toți cei educați se mută în SUA. Dacă ești deștept, n-ai ce să faci în Rusia. De ce să muncești într-o fabrică? Ai 3 neuroni? Zombi nenorociți!”

6 COMENTARII

  1. „Radoi se poate intoarce la Metrou, a castigat procesul. Metrorex trebuie sa-i plateasca si salariu pentru perioada in care a fost dat afara”

    „PROFET” TOVARASUL LOR pietone: „A INVIAT”.

    APRTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here